Kylie posted by:
... lehce "převytvarovaný" Roomster, nemáte pocit?
PS: Jsem docela zvědavá na 4váleček 1.2, jestli se vyrovná tomu od Renault.
PPS: Slyšela jsem, že prodejní výsledky Roomster jsou po opadnutí první vlny nákupů spíše "zklamamáním" (prý se i stařičká octavia I. generace, dnes určená hlavně pro "východní/nenáročné" trhy prodává víc) a tady NEvím/NEvím - ten "koncept" vypadal asi tak 1000násobně "lépe" - verze 4x4 se někde a někomu jistě hodí a kupce najdou (no záleží na ceně, prý se docela d...
Naprosto souhlasím. Myslím, že ty dveře od Roomsteru si minimálně mohli odpustit. A také tam postrádám (ostatně i na Roomsteru) takové ty "vychytané" zadní kliky jako na Alfě 156. Zadek je takový jaksi designově zfušovaný, dost mi to připomíná Kiu Sportage blahé paměti. Doufám, že motůrek 1.2 HTP do toho nebudou cpát, alespoň ne do čtyřkolky, tam bych tak typoval historickou 1.6 77 kW, nebo 1.9 TDI PD (aby vyprášili sklady). S tím Suzuki - myslím, že to SX 4 se jim docela hodně povedlo (pokud odmyslím sedan, tahkle by vypadala Fabia II, kdyby na ní přilepili kufr), no design je od Giugiara, tak asi proto. Dost se to prodává hlavně kvůli docela příznivé ceně, ale pokud by tam člověk chtěl 4x4 (což není standard, ačkoli se tak to auto tváří), anebo nedejbože fiaťácký diesel, tak to zase bude stál kolem půl mega. No přiznám se, že jsou to Suzuki v dieselu v reálu ještě neviděl, čtyřkolek v reálu asi taky nejezdí bůhvíkolik. Tomu Yetimu by možna šikla jiná kola, asi trošku větší a hlavně širší - potom by se aspoň zepředu možná trošku blížilo té studii, která byla jedna z nejhezších, co ze škodovky kdy vypadlo (vedle Superbu I Coupé, to bylo něco jako A 5, akorát o dost dříve). Osobně si myslím, že to auto není dospělejší, jak říká auto, pouze je to zase a pořád, jak je u koncernu zvykem, z designerského pohledu klasická nuda. A pokud půjde o motory, tak asi taky. K Superbu II - vevnitř paráda, zvenku docela jde, ale to jezevčík (asi jako Accord svého času, ale tam to nevadilo), pohled zezadu nic moc. V takové té tmavě červené metalíze nebo v černé to nevypadá špatně, hloupě to vypadá v takové té zářivě bílé barvě (ale to třeba Range Rover, nebo BMW 7 taky). Jinak motoricky - chybí tam nějaký pořádný diesel (třeba 3.0 TDI), s tou 3.6 FSI to bude žrát i trávu kolem cesty, to si nikdo soudný nebude kupovat.