anonym posted by:
Kamarad, co se mi stara o Octavii, ted presel z VW k Citroenum - kvuli dojizdeni. Byl jsem ted u nej na pravedelne prohlidce. On mi snad 3x dekoval, ze ma zase sanci neco delat na nomalnim aute - francouzi jsou 'o nicom', jak rikal. Dle jeho slov: motor maji jako hroudu masla...samy olej a nikdo nevi, odkud to tece. Kdyz jsem slysel jeho kolegy u prace nadavat, byl jsem nakonec za tu svou oktavku rad.
Tomu bych i veril. Už jsem tady jednou psal, kamarad me prizval k testu nizssi stredni tridy, kdyz testovali u forda novy focus. Byla tam i astraH, mazda3, golf5, laguna i 307. Octavka dostala 1.6 FSi, jako golf. Francouzska auto snad suverene nejhorsi. Jedine, na co jsem se tesil bylo odhlucneni, ktere zvlaste u peugeota bylo na prd. Podvozkove oba frantici katastrofa. Kasle se vlvnila, sbemensi nerovnost znamenala rozhoupaní. Brzda prez retarder znamenala zakousnuti kol bez ohledu na ABS.....podvozek bida, sedacky bida, palubky chrastily. Zlata octavia a mazda....pak tedy nejak udelali ze vyhral focus (bylo tam hodne podvozkovejch disciplin, nebyt jich, tak to prevzala suverene astra s koncernem a mazdou). Ford takjy neoslovil (me) Hlucnej, celkove dost socialni (palubka, tvrdé výlně uvnitr dveri)...u me byl absolutni výtěz opel.