0
back

diskuze k tématu: Opel Omega B

category of topic classification: německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 07:21, RE: další antiškodovák?
anonym posted by:
Další chytrej co viděl obě auta z rychlíku. Až se oběma svezeš, tak pak porovnávej. Máme v rodině obě, akorát místo 1.1 tak 1.4 , ale bohužel haťapka je na tom motoricky i jízdními vlastnostmi o dost lépe. Taky jsem nevěřil, spíš jsem od něj nic zvláštního nečekal. Kdo se svezl, ten mi rozumí ... . HTP(47 kW) jsem koupil jen narychlo, protože jsem potřeboval přibližovadlo. Podotýkám, že to není žebrák bez výbavy. Ojetých aut jsem pár měl, ale už jsou z domu. Čekat, kdy se co vysype, né díky.
Na nějaké to vaše kodrcání je úplně jedno jestli máte HTP nebo podobné vořezávátko od jiného výrobce. OBJEM NIČÍM NENAHRADÍŠ STREJDO.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 07:32, RE: porovnání??
anonym posted by:
napiš recenzi na svou toyotu...dik
Co by prosím tě psal strejdo, možná dvě slova: bez závad.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 10:05, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Výběr je bohatý,takproč fábie?...asi každý počíta,na kolik ho ta sranda vyjde,že? A VO TOM TO JE()))
tak to nevím jak počítají? když hledám auto - stejný rok výroby, stejná cena, tak mi vyjde auto o třídu výš - třeba focus, a cena ND je přibližně stejná
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:16, RE: k smíchu
Celicak posted by:
Proč k smíchu, pokud je ta omega celkově zachovalá, nevybydlenej vnitřek, tak je ten komfort a svezení úplně o něčem jinym. A fábie se s tím vůbec nedá srovnávat. Omegu jsem měl soukromě a oktávku služebně. Oktávka byla o něco novější, ale proti omeze "čistě účelová",nenadchla...Samozřejmě ta oktávka a fábka budou novější auta a pro spoustu lidí lepší volba. Ale takovy C-éčko omega 2.0 DTi, to bych já vzal radši než oktávii se švyhadlama.
hurá do opla..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:20, RE: k smíchu
anonym posted by:
Dovedete pochpit že takhle uvažují (omezenci) kteří mají na nákup auta tak 50. tisíc a pocit mindráku ?

Ti majitelé oktávek a spol se tady do nikoho nenavážejí... .Ale obráceně, to je vždycky keců....
Měřídko spolehlivosti a kvality ojetiny je a bude vždy cena této ojetiny,takže když za něj dám 1000000,a je li křáp,bude stát 50 po devíti letech,nebo 250tkč,jako třeba Bmw 5
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:22, spolehlivost
fordem tam,zpátky vlakem.....oslem tam,a zpátky?Kdose jej pokusi opravit,tak pěšky()
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:29, RE: bez předmětu
anonym posted by:
tak to nevím jak počítají? když hledám auto - stejný rok výroby, stejná cena, tak mi vyjde auto o třídu výš - třeba focus, a cena ND je přibližně stejná
Forda?Viděli jste jej někdy po sedmi letech provozu?S tak asi 150tkm?kolik na něj zaplatíte havarijní pojistku?A ty fordácké diesely,no hrůza.Nezapomente,že čecháček jej koupí sedmiletého,bude vlastnit pět let,pak zkusí ještě renaulta,toho proda určitě dřív,a pak se vrátí k fabce,nebo oktávce,podle potřeb...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:31, RE: porovnání??
anonym posted by:
Já myslím,že debilové se Škodovkama by měli mít své zvláštní forum a tam by si mohli psát ty své kraviny.Marná snaha jim vysvětlovat co to je Omega.Podívejte se na silnice,jak se chovají.To jsou hovada bez vyjímky.
Příště zpomalím,jak tebe a tvého kouřícího opla budu objíždět.....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:33, RE: k smíchu
anonym posted by:
Závidět jim nebude, nemá co. Jen půjde a za 1/3 ceny holé fábky koupí něco jiného a 100x lepšího...
Když kupuje za pade jedno auto na tři měsíce...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 12:40, RE: k smíchu
anonym posted by:
Nedívím se argumentům lidí, že je lepší ojeté auto. Z nového auta už jsem se také vyléčil. Před lety jsem si koupil NOVOU Fábii 1.4, větší křáp jsem snad nikdy neměl. Že jsem měnil každý měsíc měnil nějakou žárovku mne zpočátku vytáčelo, ale časem jsem si zvyknul. Pak ale pokračovalo další, přetěsnění motoru a co bylo nejhorší, že byla nějaká špatná přední náprava. Několikrát geometrie. Arogantí prodejce nechtěl nic reklamovat, prej jsem někde vjel do díry a tak jenom spravoval. Vydržel jsem to ...
Problém nebude ve fabce,ale v analfabetech,kteří ti opravovali.Žarovky umí podchytit kdejaký stodolmaister...ta geomka,no mohlo to začít tou dírou(není divu na těch diravých silnicích),ale opravi to taky kde kdo.Udělali určitě špatnou geomku ,nebo nevyměnili špatně jeté gumy,nebo disky(z té předchozí geomky).
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 13:32, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Forda?Viděli jste jej někdy po sedmi letech provozu?S tak asi 150tkm?kolik na něj zaplatíte havarijní pojistku?A ty fordácké diesely,no hrůza.Nezapomente,že čecháček jej koupí sedmiletého,bude vlastnit pět let,pak zkusí ještě renaulta,toho proda určitě dřív,a pak se vrátí k fabce,nebo oktávce,podle potřeb...
měl jsem mazdu 626 a protože mi vadilo jednou za rok dělat nutné údržby, tak jsem si pořídil fabii abych byl v klidu a že mi bude stačit - větší blbost jsem nemohl udělat - pořád nějaký problém sice jenom drobnosti, ale v servisu jsem byl do roka dvakrát mimo údržbu. A vrátit se do auta o dvě třídy níž mi taky dělalo problém. Tak k fabii se určitě nevrátím.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 14:14, shrnuti
anonym posted by:
fordem tam,zpátky vlakem.....oslem tam,a zpátky?Kdose jej pokusi opravit,tak pěšky()
1) nekolik 400km sluzebnich cest a najeto celkem 3000km, to neni recenze ale okouzleni "novym" autem, ktere stoji o nekolik trid vyse nez predchozi feliice. Taky jsem zazil jeste drastictejsi skok pred 11 lety (trabant limuzina upgrade na omega kombik s mezistavem 10let bez auta), kdyz jsem se pri koupi ohlidl dozadu, tak jsem mel pocit, ze sedim v autobuse a misto maximalky 90km/hod 200km/hod a i pri te 200 jsem se citil bezpecneji v te omeze, o pohodli a jizdnich vlastnostech samozrejme nemluve, dokonce zrala min nez ten trabant...
.....
2) Vyrobci aut: kapku se to zvrtlo, ale staci si napsat zebricek nemeckych automobilek: mercedes, BMW, audi, VW, opel a trabant (zwikau?), ktery uz se nedela, takze na chvostu zustava Opel. Omega/Senator byl nezdareny pokus proniknout vlajkovou lodi nekam mezi mercedes a BMW, mozna tak jeste ten senator pred 20 lety, ale urcite ne beckova omega (tu jsem taky mel s V6-jednim slovem strasny, ale to neznamenea, ze nekdo nemuze mit stesti na kus)
....
3) Cenovy propad omeg z milionu porizovacky na nejakych 50 000 (na 15 000 se to zpravidla zastavi), presne odrazi zaslouzenou spatnou povest omeg (koroze je to nejmensi). Ale diky tomu je to nejdostupnejsi luxus se slusnymi jizdnimi vykony. A znam nekolik lidi, co prezili stastne havarku v omeze, takze zvastum, ze male nove auto rozpara starou omegu,neverim. To auto vazi skoro dve tuny a ma vpredu tezky litinovy blok radoveho sestivalce coby beranidlo, pri celni srazce bych na tu fabii i s deseti bagy zrovna nesazel. Jina situace je treba pri naraz do stromu ci nakladaku.
...
4) At si jezdi kazdy cim chce a na co ma penize.
Tato auta si kupuji zpravidla lidi, kteri chteji jezdit v necem peknem a nemaji na to. Ale je zapotrebi si uvedomit, do ceho clovek jde a co muze ocekavat. Mam 3. omegu. Nejdrive 6let ackovou 2,4 benzin a 100 000km benzin, olej a drobnosti-stesti na kus, pak 2 roky 2,5i LPG tretinu doby stala v servisech a na opravach a investicich stala vice nez porizeni, ale jinak moc pekny svezeni, jen ze jsem toho moc nenajezdil (hruzny-splneny sen. A protoze clovek je nepoucitelny zase ackova 3.0dualramLPG. Proc?
...
Protoze se dala koupit vyvarena za 20 000 i s LPG a cerstvou STK, protoze motor mel puvodne 150kW a maximalku 240km/hod dle technicaku a porad jeste nepochcipaly vsechny kone, protoze je to stary jednoduchy a snadno opravitelny radovy sestivalec, protoze je ke vsemu rozumny pristup, protoze je to rozsirene auto a spousta dilu je i v druhovyrobe a na vrakovistich, protoze ji opravi kdejaky garazista, protoze je i po 20 letech krasna, protoze to auto ma dusi (nebavime se o tom beckovem smejdu, ale o aute, ktere je zakladem pro lotus omegu)
...
A dokud nase silnice brazdi i 120ky a favority, tak ta orezla krasavice je porad orproti nim nadherne bezpecne auto

respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 16:04, moje zkušenosti z Omegou
Omegu B X25DT (2,5TD) kombi jsem vlastnil od roku 2000 do konce roku 2005, koupil jsem ji jako 3 roky starý vůz po prvním majiteli s necelými 100 000 km. Po pěti letech provozu a dalších 230 000 km s Vámi vysdílím zkušenosti. Problém č.1 čerpadlo a hadičky ke vstřikům ve 120 000 nahrazeno repasovaným a od té doby OK, hadičky měněny po 60 000 preventivně, problém č. 2 - koroze po 8 letech se nějakých puchářek objevil. Výhoda č.1 - prostor, je možné sklopit i přední sedačku a naložíte téměř cokoliv. Výhoda č.2 - pořizovací cena a ceny dílů (pestrá nabídka vrakovišt i druhovýroby) oproti nákladům na stávajíci S60 D5 nesrovnatelné. Srovnání v Volvem se dopouštět nebudu, srovnávat se nedá. Omegu bych označil jako užitečné auto s rozumnými provozními náklady (na svou velikost), pokud je řádně servisovaná zvládne velké množství km.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 25.11.2007 18:01, Olda
Tak staré křápy a ještě s tolika kilometry bych zakázal prodávat. Je to hazard s lidskými životy.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 00:48, RE: Olda
anonym posted by:
Tak staré křápy a ještě s tolika kilometry bych zakázal prodávat. Je to hazard s lidskými životy.
he he. mam omegu c kombi 2.2 dti v plnej vybave. spravil som na nej 50.000 km a je to velke, pohodlne a spolahlive auto. kludne by som si mohol kupit nove bmw alebo mb, ale vzhladom na moj biznis si takyto imidz nemozem dovolit a ziadne ine rozumne auto nema zadny nahon. pravdepodobne ju teraz vymenim za ford mondeo alebo vectru. nove. alebo si kupim nejaku z posledy omeg, leze na predaj su iba sroty, slusne si ludia nechavaju...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 07:20, RE: shrnuti
anonym posted by:
1) nekolik 400km sluzebnich cest a najeto celkem 3000km, to neni recenze ale okouzleni "novym" autem, ktere stoji o nekolik trid vyse nez predchozi feliice. Taky jsem zazil jeste drastictejsi skok pred 11 lety (trabant limuzina upgrade na omega kombik s mezistavem 10let bez auta), kdyz jsem se pri koupi ohlidl dozadu, tak jsem mel pocit, ze sedim v autobuse a misto maximalky 90km/hod 200km/hod a i pri te 200 jsem se citil bezpecneji v te omeze, o pohodli a jizdnich vlastnostech samozrejme nem...
před par lety do mého peugeota vrazila áčková,řidič omegy mněl motor na klíně a já zavřel kapotu a jel domu.(zadovka)..ps:prostudujte pořádně techničák vaší omegy.....pohotovostní (ne celkovou)hmotnost není 2t!!Nybrž 1,2t např.2.0,jestli máte 3.0,takkolem1,4-1,5....Fabie ma v základu 1,2 taky,co ž znamená hodně propracována karosérie a vní lehký motor(a né beranidlo),což se sice negativně projevuje na povozku malého auta,jako je fabka......Ps:nevlastním fabii,ani nikdy vlastnit nebudu,ale vlastním odtahovku a s ní i nepopsatelné zážidky.Jedno je pravda:moderní male auto je stokrát bezpečnější než patnactiletá vražda.Asi jedna z tisíce nehod je přesná čelovka a i tak jsou na tom vždycky lépe ti v novějším(modelu),Jinak je dobré zvážit aktivní a pasívní bezpečnost.Přeji štastnému majiteji omegy mnoho kilometru bez poruch,aby mu ta radost z jízdy vydržela,přeci jen je to svezení.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 07:22, RE: shrnuti
anonym posted by:
1) nekolik 400km sluzebnich cest a najeto celkem 3000km, to neni recenze ale okouzleni "novym" autem, ktere stoji o nekolik trid vyse nez predchozi feliice. Taky jsem zazil jeste drastictejsi skok pred 11 lety (trabant limuzina upgrade na omega kombik s mezistavem 10let bez auta), kdyz jsem se pri koupi ohlidl dozadu, tak jsem mel pocit, ze sedim v autobuse a misto maximalky 90km/hod 200km/hod a i pri te 200 jsem se citil bezpecneji v te omeze, o pohodli a jizdnich vlastnostech samozrejme nem...
Pokud to koupil za pade,....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 07:25, RE: Olda
anonym posted by:
he he. mam omegu c kombi 2.2 dti v plnej vybave. spravil som na nej 50.000 km a je to velke, pohodlne a spolahlive auto. kludne by som si mohol kupit nove bmw alebo mb, ale vzhladom na moj biznis si takyto imidz nemozem dovolit a ziadne ine rozumne auto nema zadny nahon. pravdepodobne ju teraz vymenim za ford mondeo alebo vectru. nove. alebo si kupim nejaku z posledy omeg, leze na predaj su iba sroty, slusne si ludia nechavaju...
Jak s tim jezdíš v zimě?Nízké,plastové prahy,špatně vyvážené,(myslim B,A na tom byla líp)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 07:26, RE: k smíchu
Pepe posted by:
Jelikož za cenu té fábky pořídí 3-4 tyhle popelnice, tak vklidu poběží pro jinou. Osobně to nechápu, ale znám dost lidí, co musí mít každých půl roku jiný auto, nebo alespoň mobil. Tak si tu fabku nech, vdyť ti ji nikdo nebere...
To se naběhá...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 26.11.2007 07:32, RE: k smíchu
Miky posted by:
Omezenec jsi ty tupce... Dovedes pochopit, ze si nekdo chce uzit velkeho auta a ne jezdit v zapalkove krabicce? Ja potrebuju vozit vzdy minimalne 4 dospele lidi, a potrebuju aby se mnou jeli vickrat nez jednou, takze Ochcava ani Fabia nepripadaji v uvahu jakkoli to muze byt dobre auto, je to proste male... a za Pujcku na svou petimetrovou limuzinu z bazaru v perfektnim stavu s hrube vice nez dvousetkonovym motorem platim stejne jako lizacku za novou fabii, komfort auta zvlaste na dalnici je na d...
Zamysli se nad tím coa napsal?Na co ti je dvěstě koní ve staré herce?Aby sis léčil mindraky....Ty do auta nic nedáš,a pak se divíme,jaké tu jezdí vraky,jestli stejně uvažoval i předchozí majitel,tak to budeš mít pěkný vrak.
respond
  1 ... 3 4 5

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.