Friday 23.11.2007 09:46,
Opely
Všiml jsem si, že mým jménem se zase někdo snažil rozdmýchat flame war krátkým vstupem. Opela vlastním, je to Vectra, mám ji tady popsanou v uživatelských recenzích a když na ní něco je, je to uvedeno v komentářích, čili stav recenze udržuji aktuální. Nemám rád dohadování o tom, co je lepší a co horší. Myšlenkové pochody různých lidí s různými znalostmi se liší a každý má své argumenty pro to, co si vybral. Můj kamarád je doktor a o autech nemá ani nejmenší páru. S ojetinou udělal špatnou zkušenost, proto chce příště auto nové. Já mu to nerozmlouvám, protože pro technicky nezdatného člověka je to naprosto ligický krok.
Vectra A je už docela staré auto, čili její aktuální cena se dnes pohybuje někdy na úrovni optimistických 50 tisíc, nicméně je mi zatím doslova proti srsti přidávat dalších 200 tisíc, abych si mohl koupit novější ojeté (za nové podle mých představ by 0,5 M bylo asi málo), protože na mých 12 tisíc/rok je současné auto naprosto dostačující. Co se týče oprav, tak za 4 roky jsem opravoval silentblok na nápravě, regulátor napětí a praskl mi chladič, vše úhrnem tak cca za 10 tisíc. Jedině ten regulátor byl nepříjemný, protože jízda byla trochu loterie. Jinak samozřejmě materiál podléhající běžnému opotřebení měním podle potřeby. Koroze - Opelům vlastní - mě po 12-ti letech nijak zvlášť netrýzí, prahy jsou zdravé a lemy jsou mírně chycené a ž to bude neúnosné, klidně je nechám vyměnit.
Co se týká Omegy, tak ta mi pro nás přišla už zbytečně velká, ale po zkušenostech s Vectrou a Kadettem bych se jí asi nebál (tedy v benzínovém provedení 2.5 V6) i když její pověst je všelijaká.
Ono ojeté auto je takové nebezpečí hlavně u nás, kde se každý snaží dostat co nejvíc i za cenu podvodu, což mě nesmírně vadí a je mi líto lidí, kteří buď nemají peníze nebo nechtějí tolik investovat, ale potřebují jezdit, avšak nástrahám bazarů neumí čelit.
respond