0
back

diskuze k tématu: Ford Mondeo 2,0 TDCi - stav po 210 tis. km

category of topic classification: německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:28, RE: petr
anonym posted by:
Při 120 t.km nové turbo vrámci záruky ,to nás pěkně krmíš,záruka u mondea do 100 t.km,jestli se nemejlim
v zaruce to bylo u citroenu a u skoda oktavia II mas pravdu u forda to platila firma...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:29, RE: stabilně 200 - 220 km/h ?
anonym posted by:
to by mě zajímalo, po které německé dálnici se dá jet konstatně víc jak 200km/h, ..... možná v noci ale přes den nemožné. speciálně, pokud autor jezdí do Belgie, tak od Norimberku po Aachen nemá šanci, A3 je furt total ucpaná
Aachen Frankfurt ..... jezdim do dvakrat tydne a cas mam 1:35 napriklad....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:30, RE: 400 tis kc
anonym posted by:
Bavime se stale o ojetinach? Ano, jako nova byla 2.2TDCI draha jako svina, jako ojetina je za babku. Zdaleka nejdrazsi jsou benziny a to jak 1.8sci, tak i dvoulitr 107kW. Jezdi totiz pomerne levne a narozdil od dieselu jsou bezproblemove, pricemz ten dvoulitr je overeny "staletimi". V konecnem dusledku provozni naklady benzinoveho ojeteho Mondea jsou nizsi nez u dieselu, protoze vice nez clovek usetri na spotrebe propali na servisu. Servis dieselu je to jedine co je u Forda nakladne, vsechny ost...
Ten dvoulitr je ověřený od roku 2001, to co bylo v předchozím modelu byl litinový blok s hliníkovou hlavou, tenhle je celohliníkový. Starý měl rozvod řemenem, tady je řetěz. Je to jediný benzín, který byl převzat do nového Mondea.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:32, petr
píšeš taky něco o spojce ,nedávno jsem jel s benzin. mondeem a spojka šla pořádně stuha,je to u toho tvého taky tak?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:33, RE: ondrra
anonym posted by:
Co na to říct Autor je machýrek, 96 aut, nota bene ženskejch si pamatovat nelze, jestli si to někam píše, o to větší je pako...
Nevěřím tomu, že s dieslem v Mondeu jezdí to rychlostní rozmezí nějak stabilně kopec nekopec, to je blbost, tak pružný nad 180 to není - to už tu někdo dokonce psal. A nota bene je kravina, že nad 200 to žere 8,5.
Je mi celkem sympatická jeho důvěra vyzkoušenému autu. Já mám od roku 2002 už třetí Mondeo kombi té nové - teď už vlastně staré - generace. Začal jsem na 1...
Jsem blazen ale auta ktera jsemridil si pisu... ale to asi pochopis pokud jsou ti auta vasni.... pokud vezmu vsechny kopce nekopce mondeo jezdi 180-220... A URAZET NEKOHO KOHO NEZNAM JE PRINEJMENSIM SLABODUCHE
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:35, RE: Turbo u C5
anonym posted by:
to že se tobě nerozpadá, nemusí automaticky znamenat, že jsou všechny C5 v pohodě...
já mám taky například Megana II, absolutně bez problému, soused to měl jako služebák, taky v pohodě, přesto netvrdím (a i na netu je spousta svědectví o opaku) že se nevyskytli, hlavně u prvních ročníků, problematické kusy.

Nemusíme přece někoho, kdo má jinou skušenost jako my hned obviňovat.
MOJE ZKUSENOST JE PRAVDIVA:.... !!!! a ver ze mondeo dalnicni auto tak nejak je....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:36, RE: turbo
anonym posted by:
Taky jezdím rychle, takže tě neodsuzuju. Ale za to turbo můžeš jen a jen ty! Za první - diesel není na závodění a za druhé - když už ho honíš, tak ho po ránu takových dobrých 15 km jen lechtej, než se všechno komplet prohřeje na provozní teplotu a za další - po takové rychlé jízdě musíš nechat ten motor nechat ještě tak cca. 2-4 minuty klapkat, abys dal vydechnout turbu, což ale evidentně nevíš atak zkurvíš kde co. Bych ti doporučil se učit od starších (zacházení s autem údržba atd, atd.) a ne j...
To ze za to turbo muzu ja beru... i pres to ze auto nechavam vychladnout je mi jasne ze muj styl jizdy tomu dava kapky... ale tak nejak to neresim... resp. neplatim... a ver ze bys jinak nejezdil kdybys delal to co ja... hezky den
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:38, RE: Přání
anonym posted by:
V Jižních Čechách neplatí v obci 50, mimo obec 90 na dálnici 130? Kdyby se naše policie víc starala o to, jak zamezit podobným řidičům vyjet na silnici, to by se to nám , kteří dodržujeme zákony této země jezdilo! Poloviční zácpy, poloviční nervy, poloviční strach, že tě sejme nějaký hovado, který si myslí, že jet po okresce 150 je frajeřina a ještě se o tom s pýchou chlubí. Přeji brzké odebrání řidičáku a zabavení auta nna doživotí.
AUTOR: ver ze v jiznich Cechach jsou pomerne kvalitni silnice a na mnohych usecich se da jet orpavdu rychle... obvzlast pokud neni provoz... o radary se s predstihem jednoho kilometru stara muj verny valentine ONE:o)))
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:39, RE: Mondeo
anonym posted by:
Ach jo, zase manie, sedet za sebou. Pokud chces sedet za sebou, tak si kup autobus. Naprosta vetsina aut jezdi obsazena maximalne dvema osobami, pripadne dvema dospelymi osobami a jednim ci dvema detmi. Takze delkove rozmery jsou vyrazne mene kriticke nez sirkove, ktere jsou problemem i pri standardnim obsazeni.
Hele mám 193 cm, můj syn má ve 13 letech 173 cm. Nemyslím si, že sedět za sebou je nějaká mánie. Mondeo jsem si kupoval právě proto, že je tam dost místa i v této konfigraci. Pro mě je Mondeo představa rodinného auta a tebe možná nezajímá, jak jsou na tom tvé děti, prostě si sednou dozadu a musí mlčet.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:39, RE: monďas
Ráďa posted by:
Životnost turba je věcí 1) zacházení X) materiálem. 120tkm není moc, na druhou stranu když v Citroenu vám vydrželo 70tkm a ve slavné Škodovce 40tkm, tak chyba asi nebude v turbu, ale v tom, že je řidič pěkný prasečák Mimochodem držet pořád 200 musí být docela únavné ne? Při delších cestách je optimální tak max 160-170. Jet pořád 200 tsss, to bych přijel úplně vyštavený (nejde o auto, to by stíhalo v poho, ale o to pořád dávat zvýšený pozor na okolní provoz). Ono neomezená rychlost je šir...
s tou pozornosti mate pravdu ale ja ji naopak udrzim lepe ve vyssi rychlosti nez v pomale... jinak souhlasim plne...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:39, RE: ondrra
anonym posted by:
Co na to říct Autor je machýrek, 96 aut, nota bene ženskejch si pamatovat nelze, jestli si to někam píše, o to větší je pako...
Nevěřím tomu, že s dieslem v Mondeu jezdí to rychlostní rozmezí nějak stabilně kopec nekopec, to je blbost, tak pružný nad 180 to není - to už tu někdo dokonce psal. A nota bene je kravina, že nad 200 to žere 8,5.
Je mi celkem sympatická jeho důvěra vyzkoušenému autu. Já mám od roku 2002 už třetí Mondeo kombi té nové - teď už vlastně staré - generace. Začal jsem na 1...
Ještli děti řvou hlady, tak je pošli do práce. Moji oslíci už taky musí tahat kárku... .

Osel
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:40, RE: rychlost...
anonym posted by:
Tohle hovvádko "Fitipaldi" samozřejmě kecá. Celkem asi zajímavý psychologický moment některých lidských "osobností" - tahle bájivost nebo jak tomu programovému lhaní říkají odborníci.

S 96kW v Mondeu přes 200 nepojede ani omylem, leda z mírného kopce nebo po rovince jak stůl ale bude se rozjíždět 10 minut... 220 to nepojede, ne s 96kW. A asi má nějaký tajný model diesela co má 2x vyšší účinnost než my ostatní. Za těch cca 7.5 litrů by při těchto rychlostech nejel ani náhodou.

Sám jsem nedávno ...
pro takove jako jsi ty UVADIM ZA RYCHLOSTI """ TACHO"""" rychlosti pri plnem plynu se pohybuji 180-220 kopce vitr apod.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:42, RE: Mondeo
Krkovicka posted by:
Pri palbe po Nemecku nad 200km/h to jiste nezere jenom 8.5l. Priste si zkus vynulovat PP a chvilku to sledovat, myslim ze budes rad, kdyz se to dostane pod deset.
K razeni - kulisa razeni je mimoradne presna a razeni jde lehce. Jedine, s cim se clovek musi szit je zaber spojky.
Ke spolehlivosti- 2.2TDCi jsi oznacil jako velmi nespolehlivy (vstriky)
Mas s timto motorem nejake zkusenosti? Myslim, ze ne..
promin... ale pracuji primo v Genku.... v oddelni kvality.... vim o cem mluvim...a vim to lepe nez kdokoliv jiny v ceske republice... snad panove s bosche by mohli zdatne konkurovat
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:42, RE: Mondeo
anonym posted by:
Zajimave, ja jsem mel vzdycky dojem ze "prostor" je uz z definice trirozmerna velicina a ze vec ktera je pouze dlouha je dlouha, nikoliv prostorna.
Jsi šašek - jestli je rozdíl 1cm, tak to nepoznáš, dokud nevytáhneš metr. Ale ty asi napřed vytáhneš metr a změříš šířku, než do auta sedneš a pak je úzké i kdyby kdovíco.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:43, RE: Přání
anonym posted by:
Já bych tak kategoricky tohoto řidiče neodsuzoval. Záleží na tom, kolik při tomto počtu nalítanejch km už měl vlastní vinou zaviněnejch bouraček. A že je mladej a nevybouřenej, tak to taky není žádná chyba, zase má daleko rychlejší reakce. Jinak souhlasím s tím, že turbo si odrovnal určitě sám z důvodu nendodržování základního praviodla dostatečného zchlazení. Mondeo II je kvalitní a spolehlivý auto.
0.00 staci Vam to panove............ tuk tuk tuk na sklo .......... jedna srna.... tuk tuk tuk na sklo............. dekuji Ti pane Boze
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:44, RE: POCHVALTE HO
anonym posted by:
Chtěl bych vědět, jak bude spokojený s tímto vozem i jeho druhý majitel, až si ho koupí někde v bazaru jako mírně "zajetý" se 120t km na tachošu, zachovalý, po pečlivém prvním majiteli, pravidelně servisovaný, byť bez servisní knížky ale za "výhodnou" cenu......
šéfik
vuz si po sobe hodlam zakoupit pro manzelku... na voze se pravidelne vse meni ... nevidim problem
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:45, RE: 400 tis kc
Kolodмj posted by:
Ten dvoulitr je ověřený od roku 2001, to co bylo v předchozím modelu byl litinový blok s hliníkovou hlavou, tenhle je celohliníkový. Starý měl rozvod řemenem, tady je řetěz. Je to jediný benzín, který byl převzat do nového Mondea.
Staletimi overeny jsem myslel tech dnes uz sedm let, coz v automobilovem prumyslu je hodne. U 1.8sci se moc o overenosti mluvit neda, protoze prisel az po faceliftu a neni jich moc. Nicmene zatim neni znam vetsimi problemy.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:45, RE: prase
anonym posted by:
nevim, o cem to meles. recenzent pouziva auto jako spotrebni zbozi. nic vic, nic min. auto je k tomu, abych se dostal z bodu A do bodu B. obdobny vztah mam k lednicce, vysavaci atp. ucta ke stvorenym vecem ? to neni zivot, to je stroj. stroje slouzi lidem, vime ?

ma praci, kde potrebuje rychly presun. firma mu to plati a je rada, ze to zvlada. nema moc na vyber, bud bude v Nemecku pomalej a bude setrit auto a nebude mit takove vysledky, nebo bude rychlej a bude uspesnejsi.

imao jsi dalsi noo...
dekuji ti za inteligentni podporu.... chapes to naprosto presne.... its my job
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:47, RE: Mondeo
Kolodмj posted by:
Jsi šašek - jestli je rozdíl 1cm, tak to nepoznáš, dokud nevytáhneš metr. Ale ty asi napřed vytáhneš metr a změříš šířku, než do auta sedneš a pak je úzké i kdyby kdovíco.
Centimetr na sirku je mnohem patrnejsi nez pet centaku na delku, je to totiz v dnesnich vozech kritictejsi rozmer. Ony ty pekne zelene figurky po bocnim narazu v crash testu jsou necim a vykoupeny a sice dvermi s tloustkou jak od batyskafu. Dnesni auto je realne uvnitr mnohem uzsi nez stejne siroka kara deset let zpatky.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 07.05.2008 15:48, RE: Notojealekanon
anonym posted by:
Halt uspesnej bazarista. Jen by mne zajimalo, jak to pri 200 km/hod ci jeste vice toci 3500 ot/min. Ze by tam mel 8-mi stupnovou prevodovku? V tom pripade by popisovane horsi razeni asi odpovidalo ...
bazarista nejsem..... to je skoro urazka:o))) opravdu motor toci pri sestce 3500ot kdyz jedu TACHO 215kmh....
respond
  1 ... 4 5 6 ... 10

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.