Pavlik posted by:
Já také mám "nejhvězdičkovatější" a "nejbezpečnější" auta co se dala v roce 2005 (kdy jsem je nová kupoval) koupit v daných segmentech. Teď mám objednaný nissan x-trail a ten je co se týká bezpečnosti také dnes na špičce. Má plnou elektronickou podporu řidiče (ABS,EBD, brzdový asistent, ASR, ESP a 4x4 + jsem doplnil zadní boční airbagy (celkem tedy 8 ks) - vše uvedené mám výjma 4x4 už na soužasných autech. Jako bonus je velký a těžký - viděl jsem v reálu co "dokáže" udělat s octavií II. Pro mne ...
ja nechcem aby to vyznelo ako rypanie ale to co ste vymenoval je sice pekne ale...tvrdite alebo ludia tvrdia ako to s bezpecnostou myslia vazne! Kolki z nich boli na treningoch smyku, bezpecnej jazdy atd...? Co to je vobec za trend tesit sa z toho, ze ked do mojej Q7 naprasi saxo??? A co ked tych 600airbagov naprasi do saxa? A preco vobec sadat za volant s tym, ze sa vyburam? Ja viem, ze sa to stava a nechcem aby tomu tak bolo ale to je zakladne uskalie automobilizmu. Ja viem, ze ked uz sa to stane tak... ale to by sme mohli povedat, ze ked uz sa to stane tak...tak vzdy sa da urobit viac - preco v aute nebol monokok, preco auto nemalo presafe, preco nemalo sips, preco som vobec siel autom a nie tankerom atd...Ked ludia chodia cez leto plavat tiez nemaju na sebe vestu, rukavniky, kyslikovu bombu a dieta v sedacke na chrbte s dialkovym pre privolanie vrtulniku. Ale mali by - ved vo vode sa mozu utopit...