David V posted by:
No dobře, možná jsem se nechal ve svém příspěvku trochu unést. Řekněme, že jsem měl trochu ubrat. Lidem v internetových diskusích tykám, nemyslím, že píšu obscéní nebo vyloženě vulgární příspěvky a začátkem beru, že jsme i všichni rovni. Promiň , ale nehodlám to měnit ani na požádání, nebudu v hlavě nosit, komu na netu vykám a komu tykám. Pokud si názorově nesedíme, nemusíme na sebe reagovat, Máme svobodu. Pokud jsem se Tě někde dotknul, tak asi pro to, že jsi napsal věc, která se nelíbila mně. ...
Také mě živí hlava, ale relaxaci mám jinou - proti gustu nic nemám. Je ale pravdou, že jsem nevyčetl Váš roční nájezd km. Osobně najedu 35-40 tisíc za rok, takže s jarní údržbou bych stejně nevystačil. Proto také měním auto každé 4 roky - nejsem podnikatel abych si je mohl odepsat, ale většina aut po těch čtyřech letech potřebuje větší investice a hlavně morálně zastará (myslím především v bezpečnosti). Je také pravdou, že se nedržím jedné značky, ale vybírám podle aktuální nabídky na trhu (momentálně 3 letý renault megane). Sám v autě jen uklízím, mažu před zimou těsnění a pravidelně kontroluji kapaliny. Většina prodejců dnes k novému vozu nabízí 4 letou záruku - takže na opravy ani udržbu sám stejně sáhnout nemohu (ne že bych chtěl). Je pravda, že na servisu doma lze ušetřit, a u starého auta se autorizovaný servis nevyplatí (tj. třeba pro potřeby pojišťoven starší 6 let). U novějšího vozu se bez něj stejně nejméně jednou za rok neobejdete, už jen z důvodu provedení diagnostiky - nevím jak lze udělat diagnostiku kancelářskou sponkou - vymazat paměť ano, ale diagnostiku ??? Pro mě není návštěva servisu "hraním si na šéfa" ale obyčejná koupě služby. Mám sice u rodinného domu garáž, ale nemíním v ní trávit čas pro pár korun.
)))