Radek posted by:
Jakto že to není z dotazu jasné? Pán jasně napsal "motorová loď s hmotností cca 1,5t". Tzn. celková hmotnost okolo 2t (neznám přívěsy na lodě, ale předpokládám že mají okolo 0,5t). Pokud má auto tažné na 1,6t, tak nelze tahat 2t. Výrobci neuvádějí max. hmotnost brzděného přívěsu pro srandu králíků.
" Hmotnost brzděného přívěsu může být zvýšena o 300kg za podmínky,že je snížena hmotnost vozidla tak, aby nebyla překročena celková hmotnost jízdní soupravy" - citace z originálního manuálu výrobce vozů Peugeot. - jistě to tam neuvádí pro srandu králíkům. Neřekl jsem,že to tak lze všude,ale někde ano.
A z té tazatelovi formulace může být zdánlivě jasno,že to bude loď plus vlek,ale dle jeho výběru vozů,může o tom vzniknou jistá pochybnost. Lidi se ne vždy vyjadřují zcela přesně.
Ale jak jsem napsal - navrhované vozy podmínku splňují -
BMW 530d - 2t
Mercedes E - 1,9t - 2,1 t ( dle motorizace)
Audi A6 - 1,8t - 2,1t ( silnější motorizace)
Omega 2,5 . 3,0 - 1,85t....
Naproti tomu první generace Galaxy ( s druhou bude problém se vejít do 200tis) má jen 1,5t
Takže jak jsem napsal už v poradně - já vidím ideál BMW 530d po faceliftu( 142 kW). Možná bude taky problém sehnat pěkný kousek do 200tis,ale dá se a určitě se to vyplatí ikdyby měl stát 210 nebo 220 tis Kč.( takový pak může být rok 01 - 02 s jasnou servisní historií.)