rohYpnol posted by:
Jaký je cenový rozdíl 14" vs. 15"??? Navíc když kupujete ojetinu, je celkem samozřejmostí, že dostanete 2 sady kol. Rozdíl tedy max. v provozních nákladech na pneu.
Myšlenkou nebylo, že větší vůz je provozně levnější. Myšlenkou bylo, že některé díly jsou naopak bytelnější a některé vydrží i víc.
Vaše odvolávka na nápravu Passatu vs. Octavie je holá demagogie, aneb jak z konkrétního případu zobecňovat...
Lepší antikorozní ochrana posledních Felicií je na 99% jednoduše blud - proč by to jako a...
Cenový rozdíl mezi 14 a 15 je ten, že 14 si nechám ty čtyřděrové z Toleda 1L, když si koupím Polo Variant
Jinak nevím, ale asi budou 15-ky disky dražší, ne? Ty 14-ky plecháče jsem koupil 250,- za kus. Jinak co jsem zatím kupoval já nebo známí auto z bazaru (dohromady asi 6 zkušeností, o kterých mluvím), tak nikdo tam neměl druhou sadu kol a skoro vždycky byly pneu sjeté na hranu životnosti.<br><br>
Moje odvolávka na Passat/Octavia zase taková demagogie není. Bavíme se o koncernu VAG v letech 1998-2002 a ze 3 kategorií velikosti to jedním směrem neplatí (vlastně dvěma). To jsou dvě třetiny případů. To je většina...
Na základě čeho by to mělo platit obráceně? Nebude to větší demagogie? Octavia je asi odolnější než Fabia, ale je odolnější i než Polo? Navíc větší auto už bude mít více najeto a je více zatěžováno, takže se to kompenzuje, ne?<br><br>
ad Felicie - viz jiný můj příspěvek níže<br><br>
Rozvody na 1,4 OHV - no, kdyby šlo jen o hlučnost, to by mi snad až tak nevadilo. Nemá to vliv na funkčnost? 1,4 44kW OHV - ten se dával i do kombi? Jinak koncernový 1,4 44kW OHC mám v hledáčku u Pola/Cordoby. Tam je řemen a snad je ten motor jakž takž odolný, ale víc o něm nevím. Odcházení žárovek mi docela vadí. Hrana středového tunelu je "na hraně", najel jsem v tom pár delších cest. Přežil bych to, ale Polo by bylo lepší.<br><br>
Nějaká nadstandardní péče o Felicii je sci-fi, garáž využívám jen na opravy (není moje), jinak stojím venku a moc se o to nestarám, do myčky nejezdím. Buď by tam musel být ten ročník s pozinkem nebo je to pro mne nepoužitelné, pokud by to byla fáma.