Wednesday 25.03.2009 11:21,
ještě jedna připomínka
A doufám, že tady nikdo nebude zase namítat, jak jsou díly na Mondeo drahé, a právě na diesla a že je lepší Octavia atd, atd. Tak já přidám trochu do mlýna: Tak za prvé, už v životě bych nejel do autorizovaného servisu, pokud vozidlo není nově koupené, tudíž v záruce. Najděte si šikovného automechanika a je po problému. Dám příklad: Nechal jsem si udělat na svém voze rozvody ( rozvodová sada + vodní pumpa + žhavící svíčky atd.), moc tomu zas nerozumím, dále mi mechanik dělal něco na levem zadním kole, protože mi přibržďovala, prý prasklá manžeta a přes tu se dostala sůl a voda do brzd. válečku a proto ho musel vyměnit, prý si s tím docela vyhrál, dále jsem si nechal zkontrolovat celé vozidlo, to znamena filtry, olej v motory + dolití, brzdovou soustavu, kotouče, destičky, tlumiče atd.atd, prostě zkontrolovat celé vozidlo, když už u něj bylo tak proč ne. Před chvílí mi volal, že je vše hotové a v pořádku. Řeknete si, no a co, že udělal rozvodya ostatní věci jenom kontroloval, tak např. jenom sundání všech kol, kontrola destiček a kotoučů a opětovné nandání, taky nějaký čas. A kolik si myslíte, že jsem za vše zaplatil, dohromady 6700 ,- Kč. Jo abych ještě dodal, díly nebyly žádný šit, ale zlatá střední cesta. Mimo to jsem si volal např. Do Auto štangl a ty samé věci na rozvody by u nich stály asi 10 300 kč +-. Dále jsem si schválně volal známému ze značkového servisu a ten mi sdělil, že tyto všechny výměny ( rozvody) + kontroly by stály, a to opakuji, je to známý, takže nějaká sleva cca od 16 000 do 19 000 kč. A na závěr: jaké vlastním vozidlo: to nejhorší dle statistik a zdejších odborníků. Světe div se LAGUNU II Facelift 1.9 Dci 88kw combi r.v. 2005 krom xenonů v plný palbě, najeto cca 121 000 km, ale dle mého názoru více jak 200 000 km, dovoz, ja jsem s ní zatím nalítal cca 35 000 km, a jediné co s tímto vozem bylo, popisuji zde, jo abych upřesnil je to již moje druhá laguna II, na předešlé jsem nalítal cca 45 000 km a neměnil jsem nic, krom oleje a filtru. Takže nevím, asi náhoda. Ještě jedna připomínka, před těmito vozi jsem vlasltnil ještě 5 vozů zn. Renault a opět světe div se krom oleje a filtru nic měněno, asi prostě náhoda. ANO, JEDNU VÝTKU MÁM, A TO JSOU OBČASNÉ VRZAJÍCÍ PLASTY V INTERIÉRU, TO MUSÍM PŘIZNA, ALE TO JE MINIMÁLNĚ, při jízdě po nerovnostech . A proč toto píši: tazateli jsem raději nechtěl nabízet , aby se třeba poohlédl po tomto vozidle, protože by mě zdejší pisatelé asi ukamenovali za tento výběr vozu. Ale u mě, naprostá spokojenost, prostě bych nevolil jinak.Člověk prostě musí vybírat a vybírat, a pak se snad poštěstí. Trochu jsem odběhl od tématu, Přeji dobrý den.
respond