Monday 02.11.2009 14:30,
rada
Měl jsem stejné požadavky na auto (nájezd, cena, náklady, velikost auta,) Jednoznačný výběr byl v motoru: atmosférický benzín 1.8-2,5. Ojetý diesel to budou jak už bylo řečeno výše, velké vedlejší náklady, až budete mít najeto 200.. 300 tis km.. Spíše ale mnohem dřív. Třída rozhodně střední. Pokud by byl šestikvalt (za ty peníze nebude) bylo by to super. Do nejužšího výběru se dostalo Mondeo a Sonata. Nakonec jsem sehnal Sonatu 2.0. 3 roky stará, 120 000km, prodejce byl autosalon (ne testovací, jeden majitel). Dneska máme najeto 200 000km. A zatím byli více náklady jen zadní tlumiče a nějaký krokový motorky (cca 10 000 Kč). Co se týká spotřeby tak u tohoto objemu (jakékoliv srovnatelné auto) umí jezdit za 8,5. Pokud si ale jízdu chcete užívat.. Dal jsem si do auta LPG - sekvenční vstřik. I s tímto zařízením jsem se vešel do 200 000 Kč. Pořizovací hodnota benzínu nad 1.8 je v ČR totiž velmi výhodná. Jinak to LPG za rok uspořilo v mém případě 45 000 Kč. Ale nikoho k tomu nenutím. Určitě ale doporučuji atmosférický benzín, auto už pak vybírejte dle libosti.
respond