Monday 01.06.2009 20:11,
rada
Určitě bych volil 1.6 MPi 74KW, dnes už vlastně motor 75KW, 8mi ventil. Spolehlivý pružný motor, jede pěkně od spodu.
Ruku na srdce, nechci se tady nikoho dotknout, ale motory 1.4 16V nejsou zrovna to nejlepší, myslím tím po stránce průběhu výkonu(né kvalita). Jezdit v 1.4 16V 55KW nebo 74Kw je horší než ve Felicii 1.3 MPI 50KW, jo klidně mě tu ukamenujte, ale sedněte do Feldy MPI (to není překlep) a pojezděte si s ní, pak sedněte do 1.4 16V, a co zjistíte? Tyhle motory absolutně vůbec nejedou od spodu, jsou to "mrtvoly", nicméně ty jejich papírový parametry(zrychlení apod) jsou asi malinko přikreselný. A jestli mi tu někod napíše, jak ty VW 1.4ky 16V jedou krásně od spoda, tak ho asi opravdu nechám svézt ve Feldě 1.3 MPI.
Celkově se mi s 1.4 16V jezdilo velmi špatně, musíte hodně podřazovat, aby se auto vůbec sebralo...
Největší zklamání byla 1.4 16V 74KW - osobně pocitově prostě nevěřím, že to má takový výkon, tento motor jede ještě hůře než verze 55KW...
Proti 1.6 MPI 75KW(74KW) nemám ani jednoho špatnýho slova....Tento motor rozhodně doporučuji.
respond