Petr S posted by:
Reno posted by:
Odkaz na nejake US stranky, z mobilu to nezkopiruju. Spritmonitor hovori jasne: 10. Hlavne petikvalt je ve 21. stoleti opravdu relikvie. Dynamika pres 10 sekund je taky opruz. Proste konkurence to umi lip za min. A hlavne, mezigeneracne se zlepsuje. Mam pocit, ze japani meni akorat kastle. A pod tlakem norem rusi motorizace...
Spritmonitor: Outlander benzín, manuální převodovka od roku 2010, spotřeba je průměr 8,76L.Těch 10L je průměr bez ohledu na rok výroby a zahrnuješ tam i benzínové
turbo motory 149 kW, které samy o sobě mají spotřebu průměr 11,6L. Měl jsem dojem že se tu bavíme o novém 2.0L atmo motoru 110 kW v autě vážícím 1,4 tuny. A ne o nějakém turbo motoru z roku 2005...Čekáš že relativně levné SUV bude akcelerovat na stovku za 8 sekund jako X6? V naftě má dynamiku taky 10 sec.
http://www.automobile-catalog.com/car/2014/2012450/mitsubishi_outlander_2_0_4wd_cleartec_cvt_invite.html
vypadá to, že tomu naměřili 11,7 což mi přijde reálnější...
když vyselektuju na spritmonitor vychází mi 9,23...
diesely s obsahem 2,2 dneska mají v pohodě 200 koní, 150 je výsměch. prostě za mně podobně jako Subaru, absolutně neaktuální nabídka motorizací i převodovky... u auta za 800 tisíc prostě propadák