anonym posted by:
Směju se jak se tady mluví jak je Mazda3, Focus, Ceed, Peugeot 308, Bmw1 rozhodně lepší, než Octavia II. Dobře v některých ohledech mohou, ale jsem přesvědčený, že pokud chce někdo nové rodinné auto do cca 550000Kč, tak souhrnem svých vlastností je Octavia 1.8 TSI nejlepší auto na trhu. Mazda3 nemá motor ani zavazadlový prostor, BMW1 je uvnitř jako fabie, Focus nemá motor a pokud chci kufry tak musím volit verzi kombi, Ceed tak ten je současně in, na korejce dobrý, ale jinak tvrdý podvozek, lac...
To už jsem někde četl, že Passat je etalon třídy, protože je ve všech parametrech průměrnej. Skvělej fór. Faktem je, že dle testů je Hyuindai i30, resp. Kia Ceed LEPSI, než Golf. Myslím že to BMW, Mazda atd jsou také LEPSI auta, než Oktávia. Chceli někde konstrukčně nenáročné velké auto nižší střední třídy a chceli oktávii, proč ne. Ale rozhodně to není nejlepší AUTO. Myslím že AUTO dělá podvozek motor řízení atd. A prostoru v Oktávce díky malému rozvoru taky není moc, rozhodně ne víc než v té kie focusu atd. Ano kufry v kufru mají pré, v tomto parametru poráží všechny a vše ve své kategorii. To z něj ale nedělá lepší auto. A za cenu oktávky 1.8 TSi s trochou výbavy některé zahraniční automobilky dovezou a nabízí i (ne jako, ale opravdová) auta střední třídy. Peugeot a citron mají levnější motor 1.6 ze spolupráce s BMW a ten je rozhodně lepší než 1.8 od VW. Mazda a Ford (a Volvo) mají stejný a o dost lepší podvozek. Souhrn vlastností o kterém mluvíte je váš souhrn, a nechci urazit, ale myslím že žádné velké zkušenosti s těmi vozy o nichž mluvíme nemáte, možná dokonce vůbec žádné. Takže vyhovuje-li vám nadprůměrný kufr okrávie, proč ne, ale v ostatních parametrech konkureci opravdu neválcuje. A mrkněte na ten hyuindai a kiu - myslím že oba jsou v tuto chvíli lepší a dokonce levnější varianta než oktávka. Já volím kvůli podvozku a famoznímu řízení (nojo 2 v 1 nefunguje, respektive vždy vyžaduje kompromisy) předními koly jen řídíte, zadní jen pohání, dokonalé vyvážení 50 na 50, výborné nebo fantastické motory - doporučuju vyzkoušet 123d ....