Joska posted by:
Má cenu na takto afektované názory vůbec reagovat ? Kdyby byl dieslový motor jediné, co podporuje rakovinu, bylo by na tomto světě krásně. Až pro Vás, a nepřeju Vám nic špatného, přijede sanitka, či k Vám dorazí hasiči nebo policie v dieslovém autě, vykažte je prosím pryč, neboť přeci nepojedete či si nenecháte pomáhat lidmi, organizacemi, používajícími "rakovinotvorné" vozidlo. Rovněž zrušte auta u většiny živnostníků, podnikatelů, městské dopravy armády atd. a pod. a všem, komu nafta prostě vy...
Pane.Já tu nikde nepsal o nákladním autě,nebo o vlaku.Tam prostě jiný jak dieselový motor zřejmě nikdy nebude.Jde o to,proč by měl člověk ostatní obtěžovat dieselovým osobním aute.Nevím proč by sanitka měla být dieselová.Jezdil jsem benzínovou sanitkou a ten komfort.Pohodový zimní start,motor zahřátý místo po 30km(vw transporter tdi)je v zimě motor krásně zahřátý za 2km a vytopíte auto pacientům.Když někde necháte nastartované nezburcujete ostatní lidi v okolí.Motor má menší vibrace,tzn.když má pacient bolesti(např.zlomeninu),tak to sním netřepe.
Nemusíte čichat smrad z výfuku,když necháte nastartované a otevíráte zadní dveře.
A v neposlední řádě,když nesmradíte dieselem pod nos řidičům za vámi,tak vás nepředjíždějí v nepřehledných situacích.
Koneckonců zajeťe si do normálního města New Yorku,nebo do Tokia a zjistíte,že je tam lepší vzduch než v Praze.Nižší množství prachovýc částic,NOx,atd.Je to tím,že tam v centru města nepotkáte diesely.
Měl jsem to tam do předchozího odstavce přiznat,že mám na mysyli osobní vozy...měl jsem za to,že octavie je do 3,5t
.Přístě se poučím a pro ty,co mají doma škodu v dieselu to napíšu jednodušeji.Je možné,že už se u nich dostavuje další neblahá věc dieselu.
Cituji:
Krátkodobé vdechování silně znečištěného vzduchu zvyšuje riziko vzniku krevních sraženin, které mohou způsobit infarkt. Znečištěný vzduch, vdechovaný testovacími subjekty, imitoval prostředí rušné ulice. Jemné částice z dieselových motorů přitom dvakrát zvyšují riziko vzniku astmatu u malých dětí, informuje iDnes.cz.