Jiřín posted by:
už i 1,9 tdi 66 kW jede celkem slušně i když zrychlení ve vyšších rychlostech už není to pravé. Ale těch motorů je podstatně víc na výběr, než 81 kW. Rozhodně doporučuju kupovat u autorizovaných dealerů a nebo proboha aspoň se serviskou. A varování pro všechny - rozhodně od žádných firem z Litvínova. Benzinový motor s turbem si prakticky vždy kupovali podnikatelé (což i většinu TDi), takže s lepším stavem u té které varianty bych nespekuloval. S oktávkou rozhodně zapadnete do šedi a davu, ale to...
Dovolím si osobní zkušenosti.Vlastním již druhou Octavii 1 a s ní jsem najezdil za dva roky cca 60.000.Je dovezena z D,v české republice jsem 2 majitel(3 celkově) a na tachometru je k dnešnímu dni 200.000 km.
Používám auto jen na cesty do práce a zpět a každý rok na dovolenou do Chorvatska a v zimě do Slovenských "Alp" . Za tu dobu co auto vlastním jsem nikdy a nikde nezůstal stát,nic se nepoakzilo nic nerachotí,motor běží jak pověstné švýcarské hodinky, jezdím za 4,7 l /100 km ve čtyřech lidech a vůbec mě nazajímá kolik stojí nafta a kde ji koupím.Motor snese úplně vše.Je to auto z roku 1998 takže se nebojím že mám najeto jen tachometrových 200 tis..Ale o to přeci nejde.Existují lepší a pohodlnější auta ale k mým účelům postačí plně.Takže rada na závěr.Ať už koupí tazatel jakékoliv auto vždycky jsou to vyhozené peníze.