0
back

diskuze k tématu: ojetý Škoda Superb II nebo nová Octavia III v ceně 500 tis?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní
marmen
number of posts4
date of registration12.04.2016
Tuesday 12.04.2016 20:57, ojetý Škoda Superb II nebo nová Octavia III v ceně 500 tis?
Hezký den všem. Uvažuji o nákupu auta a rozhoduji se mezi Superbem II s motorem 103kW nebo 125kW s najetými cca 50 tis a novou Octavií III s TSI 1,4 110kW. Za auto chci dát +/- 500 tis. Prosím vaše názory.
respond
marmen
number of posts4
Tuesday 12.04.2016 21:18, RE: ojetý Škoda Superb II nebo nová Octavia III v ceně 500 tis?
ještě doplním. Jedná se kombík a má sloužit pro rodinu s nájezdem cca 15-20 tis/rok.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Tuesday 12.04.2016 23:22, Motory TSI můžou dost pozlobit :-)
Ahoj, za mě jednoznačně nová Octávie s prodlouženou zárukou. Motory TSI jsou neustále vylepšovány, ale stejně občas pozlobí rozvody a nebo přílišná spotřeba oleje.
Abych se přiznal bez mučení, Oct III v dobré výbavě a barvě mě připadá mnohem příjemnějším autem, než Superb II
Co se týká evoluce motorů 1.4 TSI - čím novější generace, tím lépe, proto nová Oct III je pro mě jasná volba.
respond
BobanHTP
number of posts2404
date of registration19.08.2015
Wednesday 13.04.2016 09:30, Skladovky!
Málem bych zapoměl, pokud se rozhodnete pro Oct III, tak hledejte na stránkách vozy skladem, můžete ušetřit klidně i přes 35000kč !
respond
driver111
number of posts528
date of registration13.03.2013
Wednesday 13.04.2016 10:50, RE: Motory TSI můžou dost pozlobit :-)
BobanHTP posted by:
Ahoj, za mě jednoznačně nová Octávie s prodlouženou zárukou. Motory TSI jsou neustále vylepšovány, ale stejně občas pozlobí rozvody a nebo přílišná spotřeba oleje. Abych se přiznal bez mučení, Oct III v dobré výbavě a barvě mě připadá mnohem příjemnějším autem, než Superb II Co se týká evoluce motorů 1.4 TSI - čím novější generace, tím lépe, proto nová Oct III je pro mě jasná volba.

Bobane, jel jsi v té 3kové oktávce? Vždyť je to ojebané kam se podíváš, jezdím s tím docela pravidelně 4x4 110 kw v dieslu a plné palbě ale to je fakt tragedie, za mě sup II. Samozřemě platí, že záruka, je lepší varianta, ale učitě bych oIII nechtěl
respond
Petr79
number of posts15
date of registration13.04.2016
Wednesday 13.04.2016 10:57, Osobní srovnání
Ahoj,
shodou okolností mám s oběma auty zkušenosti a upřímně radím koupit novou Octavii. Se Superbem II. generace jsem najel několik tisíc km ve verzi s benzínovým dvoulitrem a převodovkou DSG, Octavii III. generace, liftback mám zhruba rok ve verzi 1.6 TDI, 66kW. Superb měl plnou výbavu, Octavie jen výbavu Ambition plus. Je jasné, že Superb nabídne o něco více místa pro nohy, díky po novu většímu rozvoru Octávie je vzadu místa také dost (sám za sebe si při mých 193 cm v pohodě sednu). Kufr je myslím shodný, u Octavie nepřekáží systém twindoor, takže je, dle mých zkušeností lépe využitelný. Pokud jde o jízdní vlastnosti, na dálnici je Superb opravdu Super, při táhlejších zatáčkách se však tíha auta tlačí ven, na okreskách je to znát ještě mnohem více. Octávie působí mnohem lehčím a ovladatelnějším dojmem. Mohl bych takto srovnávat dlouho, takže to zkrátím a za mě radím raději novou Octávii (výhoda záruky nového auta, žádné problémy s původem auta nebo nejasnosti chování předchozího majitele. Mohla by mít i motorem TSI díky nižší váze i nižší spotřebu paliva). Pro Superb by mohla mluvit snad jedině výbava, ovšem nic není bezchybné a věci jako bezklíčové vstupy občas zlobí, už byla čištěna klimatizace a pár dalších drobností,
respond
marmen
number of posts4
Wednesday 13.04.2016 15:40, Děkuji za postřehy
Také se více přikláním k nové O III.
Nicméně odrazuje mě že někde jsem zaslechl.. asi pořad meziplyn na streamu ...že to auto je prý tvrdé na našich hnusných českých silnicích a že postrádá jakousi robusnost.
Jel jsem v předváděčce a přišlo mi to v pohodě, ale abych za minutu sednul do Superba II a měl přímé srovnání to ne.
Ais obejdu bazary a svezu se O III co má najeto aspoň 100 tis.

respond
Petr79
number of posts15
date of registration13.04.2016
Wednesday 13.04.2016 15:58, tvrdost Octavie III
....podle mých zkušeností je auto dostatečně pohodlné (mám tedy letní šestnáctky, na opravdu nízkých profilech a se sportovním, příplatkovým podvozkem to samozřejmě bude horší). Jediné, co bych podvozku vytknul je snaha trochu se vlnit ve vysokých rychlostech...četl jsem, že je to dáno zadní nápravou...nevím, možná ano a možná by to vyřešila širší kola ale i když mám rád dynamickou jízdu, zatím mi to nijak nevadilo...taky jsem si nekoupil trhače asfaltu
respond
driver111
number of posts528
Wednesday 13.04.2016 16:24, RE: tvrdost Octavie III
Petr79 posted by:
....podle mých zkušeností je auto dostatečně pohodlné (mám tedy letní šestnáctky, na opravdu nízkých profilech a se sportovním, příplatkovým podvozkem to samozřejmě bude horší). Jediné, co bych podvozku vytknul je snaha trochu se vlnit ve vysokých rychlostech...četl jsem, že je to dáno zadní nápravou...nevím, možná ano a možná by to vyřešila širší kola ale i když mám rád dynamickou jízdu, zatím mi to nijak nevadilo...taky jsem si nekoupil trhače asfaltu

S tím vlněním souhlasím, to je katastrofa a nejen ve vyšších rychlostech. Řízení proti OII mi přijde míň komunikativní a celkově podvozek na 16 je tvrdý a uskákaný , prostě mě ta OIII ničím nezaujala, spíš naopak.
respond
Fanda
number of posts551
date of registration28.09.2008
Thursday 14.04.2016 06:38, výběr vozu
Máte určitou částku a chcete vybrat vůz.Proč neobejdete více prodejců,nesvezete se a nevyberete si auto,které se Vám bude nejvíce vyhovovat?To jako když Vám zde většina řekne kupte tohle ,tak se podle té rady budete rozhodovat?
respond
Pavlik
number of posts1328
date of registration09.10.2008
Thursday 14.04.2016 07:45, RE: výběr vozu
Fanda posted by:
Máte určitou částku a chcete vybrat vůz.Proč neobejdete více prodejců,nesvezete se a nevyberete si auto,které se Vám bude nejvíce vyhovovat?To jako když Vám zde většina řekne kupte tohle ,tak se podle té rady budete rozhodovat?

Obejít, svézt se a sám porovnat je bohužel jen částečně správný postup. V době kdy téměř u každého auta je u nějaké jeho verze pěkná past je lepší k tomuto postupu připojit velmi důkladný sběr informací ze všech zdrojů.
Podle mého si musí tazatel napřed ujasnit co chce:
- zda "prestiž" Superbu II (byť osobně toto jeho ryze české vnímání nechápu, neb je to průměrné až podprůměrné auto střední třídy),
- zda záruku nového auta (O III), za cenu o poznání méně pohodlného podvozku
Já osobně když bych zvolil O III, tak bych si koupil originál = Golf, je po všech stránkách lépe zpracovaný (včetně odhlučnění) a stojí prakticky stejně.
respond
Fanda
number of posts551
date of registration28.09.2008
Thursday 14.04.2016 09:02, RE: výběr vozu
Pavlik posted by:
Fanda posted by:
Obejít, svézt se a sám porovnat je bohužel jen částečně správný postup. V době kdy téměř u každého auta je u nějaké jeho verze pěkná past je lepší k tomuto postupu připojit velmi důkladný sběr informací ze všech zdrojů.Podle mého si musí tazatel napřed ujasnit co chce:- zda "prestiž" Superbu II (byť osobně toto jeho ryze české vnímání nechápu, neb je to průměrné až podprůměrné auto střední třídy),- zda záruku nového auta (O III), za cenu o poznání méně pohodlného podvozkuJá osobně když bych zvolil O III, tak bych si koupil originál = Golf, je po všech stránkách lépe zpracovaný (včetně odhlučnění) a stojí prakticky stejně.

To teda koukám,že se taky shodneme,nezbývá mi než s tím souhlasit,samozřejmě že bych zpočátku sháněl informace ,a až po té bych se šel vozit.Golfa bych rozhodně nevynechal.
respond
Citroenak
number of posts727
date of registration13.04.2012
Thursday 14.04.2016 09:30, Leon
A ja by som k tym octaviam pridal aj seat leon. Kedysi som po nom pokukoval, ale ja som sa nevedel dostat cez tie motory. Ak vam ale vyhovuju, leon v kombi verzii sa bude dat zohnat lacnejsie, a minimalne exterier vyzera lepsie ako octavia (aj ked to je subjektivne).
respond
Pavlik
number of posts1328
Thursday 14.04.2016 10:36, RE: Leon
Citroenak posted by:
A ja by som k tym octaviam pridal aj seat leon. Kedysi som po nom pokukoval, ale ja som sa nevedel dostat cez tie motory. Ak vam ale vyhovuju, leon v kombi verzii sa bude dat zohnat lacnejsie, a minimalne exterier vyzera lepsie ako octavia (aj ked to je subjektivne).

Pro mě je momentálně z nabídky koncernu zajímavý jediný motor - 1,4 TSI G-TEC. Nemá už problémový řetězový rozvod (je tam klasický řemen), údajně nemá dvouhmotový setrvačník, servisní interval je předepsaný po 15 tisících a s tím sníženým výkonem by motor mohl i něco vydržet.
respond
brin
number of posts727
date of registration28.03.2011
Thursday 14.04.2016 10:36, Jiné značky
Tak já bych se tedy koukal i po jiných značkách. Za půl milionu se dá koupit třeba i lehce ojetá Mazda 6... a to je už trochu jiná liga i ve srovnání se superbem.
respond
driver111
number of posts528
Thursday 14.04.2016 10:49, RE: Jiné značky
brin posted by:
Tak já bych se tedy koukal i po jiných značkách. Za půl milionu se dá koupit třeba i lehce ojetá Mazda 6... a to je už trochu jiná liga i ve srovnání se superbem.

JJ, s tím se dá souhlasit, narozdíl od těch dvou je to jinde.
respond
jan.kotlar.58FB
number of posts7
date of registration05.06.2014
Thursday 14.04.2016 12:08, Superb vs Octavia
Ahoj, co takhle nový Golf Variant? Některé verze se dají pořídit levněji než Octavia a Golf je přeci jen o něco lépe uvnitř zpracovaný a podvozek je míň uskákaný než v Octavii... Pokud je cena srovnatelná ne-li o něco lepší ve prospěch Golfu, tak já bych volil Golf.
respond
capslock
number of posts354
date of registration28.07.2007
Friday 15.04.2016 01:19, o3
Pokud se rozhoduju mezi octavií a superbem, asi nebudu chtít malýho golfa, kterej není o nic menší kostitřas. Taktéž g-tec je na 15-20 tkm nesmysl.

Vzít novou O3 se zárukou.
respond
Pavlik
number of posts1328
Saturday 16.04.2016 07:17, RE: o3
capslock posted by:
Pokud se rozhoduju mezi octavií a superbem, asi nebudu chtít malýho golfa, kterej není o nic menší kostitřas. Taktéž g-tec je na 15-20 tkm nesmysl.Vzít novou O3 se zárukou.

A můžeš mi prozradit jaký je velikostní rozdíl mezi Golfem variant (tedy kombi - o tom tady byla řeč) a Octavií? Technicky jsou to stejná auta, jen Golf je po všech stránkách lépe udělaný, lépe odhlučněný a podle mě má i lépe (pohodlněji, na VW) naladěný podvozek. A G-tec takový nesmysl není, je sice dražší, ale ne o tolik, má víceprvkovou zadní nápravu i bohatší výbavu proti "obyčejné" verzi 1,4 TSI.
respond
kristian2
number of posts273
date of registration31.03.2015
Saturday 16.04.2016 07:42, k
Za mě koupit OT III za půl mega jsou pro mě špatně vynaložené peníze,ale nikomu v tom nebráním je to každého věc .Co nová kia ceed ?a nebo radši toho golfa

octávia má své klady ,ale už to není to auto co bylo dříve.
respond
1 2 3

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.