anonym posted by:
Ukažte mi vůz nižší střední třídy z roku kolem 2000 co má takovou výbavu jako Octavia a co mám u 1.8 150 koní.
VW Golf IV, Volvo S40, Toyota Corolla, BMW 3xx, Audi A4, Mercedes-Benz C, Citroen Xsara, Opel Astra, Nissan Almera, Peugeot 306, Renault Mégane, Seat Leon..troufám si tvrdit, že téměř všechna tato srovnatelná (třídou) lze až na prémiovky (u nich není adekvátní pořizovací cena) pořídit za lepší cenu jako Octavii, a jakou výbavu máte u Vaší Octavie (mimochodem dobrá specifikace výbavy 1.8 150 koní), bych řekl lze pořídit u všech konkurentů (a je s podivem, že někdy jsou už některé banality i v základu, narozdíl od Octavie)..a jestli máte tu béžovou kůži a s navigací (nechce se mi hledat katalog z roku 2000) a vystřelovacím klíčkem, ESP a já nevím co ještě by mohlo být vrcholem výbavy u Octy (pokud nemáte L&K), tak z dnešního pohledu nevidím navigaci z r. 2000 jako velkou výhodu a to ostaní nemá cenu řešit.
Nehaním Octavii jako auto, spíš se mi nelíbí cenová politika (model "Dojné krávy") Škody Auto, ale z pohledu firmy bych to asi nedělal jinak. Mimochodem to s těma státníma zakázkama je opravdu taková fraška, ale pokud nad tím pouvažujete, a trochu vidíte do složek ceny auta, a dostupnosti servisu a já nevím čeho ještě, tak to nebude zase až tak tristní (pokud pominu to, kdo všechno z toho má profit, ale to už je v ČR asi bezpředmětné)..ono pokud fabrika prodá já nevím stovky vozů, tak jsou za úplně jiné ceny než pro běžného smrtelníka, a tam už to možná zajímavé být může..ale průběh těch výběrových řízení..no comment!
Jinak pro rýpaly, sám mám VW Golf III Variant,(1996) za dejme tomu třetinu ceny stejné motorizace u Octy, nevidím důvod, proč platit za trochu "modernější" Octu, ovšem pro mě je podstatná více méně jen technika, a ta u Octy z Golfa vychází, takže jízdní vlastnosti budou (s přihlédnutím k najetým km, momentálním tech. stavu +- podobné). Jasně, obě auta mají své mouchy už z výroby, ale Octavie je nehorázně předražená, a přesto ji lidi pořád kupují.
Navíc, nedávno jsem se sháněl v DE po Fabii combi 1,4 16V 55kW s klimou, r. 2003+, km cca co nejmíň (u nás téměr nesehnatelná kombinace, a když, tak stejně z dovozu nebo olítaná firemní) a tomu, kdo ji chtěl, moc nerozumím, je to cca 170-190 tKč, a za tu cenu už seženete pomalu to samé ale např. VW Golf IV, což je auto o třídu výš (toho bych z jistých důvodů stejně jako Fabii nechtěl), ale auta jsou to co do kvality podobná, ale ta cena Fabie..nechápu..
Jinak mnou uvedení konkurenti jsou pouze konkurenti dle třídy, co se týče konkurentů ve srovnatelné ceně, tak to už je na další debatu (Avensis, Primera, Laguna, 406, Accord, Vectra, Mondeo,...atd.)
xxx