0
back

diskuze k tématu: Octavia nebo Focus pro čtyřčlennou rodinu - co vybrat?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, česká vozidla, německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:30, bacha
mikes posted by:
Boze Edmunde, ty jsi tak vtipny a originalni, napis nam jeste neco na pobaveni, pokud jsi uz nevycerpal svoji slovni zasobu :o)
Neplést nesvéprávné a stále se opakující hovado s Edmundem.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:42, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Ty chudáku, nauč se aspoň česky.. z těch tvejch výlevů je mi zle a navíc myslím že nic z toho není pravda, jsi zastydlej zakomplexovanej magor a nejspíš tě sere že někdo z tvýho okolí si jezdí passatem nebo octavií nebo volvem a ty máš to vorezlý fávo nebo co. Prej strojař. To možná jseš, vidím to tak na obsluhu soustruhu.
Souhlasil bych že měl tak tu stovku, ty žiguli a nyní má favorita podle vyjadřování...Jinak nemám ale nic proti lidem co mají tyto auta...Kolikrát je lepší někdo kdo má favorita než volvo..
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:45, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
1,8 opravdu jede. Dlouho sem se takle nenasmál. Jel si někdy s nějakým normálním autem? Co má rozvor větší než ubohých 2512? Co má dokonce motor? A ne motor s VW produkce? A ne motor se směšným čtyřválem o směšným V? Pánové prosím vás, když už si ty chrochty musíte navzájem tak chválit, alespoń nekecejte pi.oviny. Mně to vyloženě vadí.
Dobrý snobe, ale označením "chrochty" se myslej obecně nafťáci a né benzíňáci. Jo a ten tvůj velkej silnej auťák - ty jezdíš asi kamionem, co ?

respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:48, RE: bacha
edmund posted by:
Neplést nesvéprávné a stále se opakující hovado s Edmundem.
Neboj, já mám jasno
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:58, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
hassan posted by:
Souhlasil bych že měl tak tu stovku, ty žiguli a nyní má favorita podle vyjadřování...Jinak nemám ale nic proti lidem co mají tyto auta...Kolikrát je lepší někdo kdo má favorita než volvo..
A kolikátý je to motor u těch 113500km?Odhaduju,že tam je tak druhý nebo třetí....ták je ten hitlervágeňácký nesmysl spolehlivý.
Kam vy na to chodíte?Dělám v servisu a u 1,8T je problém totálně všechno.Měníme motory,převodvky,odchází často nápravy stejně jako na všech koncernech.Je to trochu problém.
Rozmotávání té 1,8T mě vždycky rozesměje při zrychlování je problém udržet to v jednom směru.Chvilku táhne nalevo,chvilku napravo...kdybych jezdil jen ojeté,tak kroutím hlavou nad tou nápravou,ale co říct na to,že to dělá i úplně nová to je k pláči.
Svou konstrukcí to ohrožuje ostatní účastníky provozu-to ovšem všechny tyto hitlerwageny.Bohužel hloupí ti co to kupují a nemocní ti co si to chválí.
6L/100km pane tohle není srandokaps.Tady se bavíme o vozidlech.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 13:00, RE: Co vybrat
David V posted by:
Osel má svůj styl, prostě to k němu patří, nicméně jeho příspevky mají hlavu a patu a navíc nejsou vulgární.
Ano, příspěvky osla jsou zajímavé a vtipné. Leč rozum osla dalece k autům má. Proto bych bral jeho rady z rezervou a rozhodně bych se jimi neřídil))). Jinak vše dobré všem oslíkum
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 13:13, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ukažte mi vůz nižší střední třídy z roku kolem 2000 co má takovou výbavu jako Octavia a co mám u 1.8 150 koní.
takovej vůz toitiž neexistuje.!!všude je totiž lepší výbava naž u Ochcávky,
Neznám auto který má horší výbavu?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 13:28, RE: Corolla
anonym posted by:
A co treba vykaslet se na Forda a koncern a zvolit Corollu combi, z roku 2002 jiz s 1.6 VVTI, 81kw. Mensi spotreba, lepsi pruznost, spolehlivost atd. Ovsem ma to tvrde plasty. Ikdyz, nechapu, proc skoro kazdy resi plasty. To vy nemate s kym se pomazlit a musite osahavat palubovku, aby byla prijemne mekka?!
Ad Corolla. Překvapilo mě, za kolik se jeté Corroly prodávají. Myslel jsem, že to bude trochu méně.
viz. třeba http://ojetevozy.toyota.cz/detail-vozu.html?vuz=850
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 13:31, RE: škodovka = místenka na místní oddělení PČR
mikes posted by:
Nesestavil si tvuj soused nahodou kompletni oktavku uz dilu? :o)
To mi něco připomíná.
Alexej Pavlovič byl vyhlášen nejlepším montérem v Čeljabinské továrně na šicí stroje. Je to velká sláva a proto k němu domů přijde večer televize, aby natočila rozhovor. Rozhovor je natočen, a už s vypnutou kamerou, jen tak u samovárku se redaktor ptá: "Alexeji Pavloviči, vidím, že Vy domá žádný šicí stroj nemáte, upřímě, nikdy Vás nenapadlo si nějaký z továrny donést?" Alexej Pavlovič opáčí: "Nu což, Jofime Timofejiči, napadlo, co by nenapadlo, mockrát jsem si z továrny donesl součástky, že si z nich doma složím šicí stroj. Ale jak skládám, tak skládám a vždycky mě z tohoto vyjde kulomet!."
No a u té Octávie, ať zloděj skládal jak chtěl, vždycky mu z těch součástek vyšel traktor! Tož tak.

Iáá, iáá, hýk, hýk

Osel
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 13:47, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ukažte mi vůz nižší střední třídy co má místo pro nohy cestujících na zadním sedadle asi 5cm.Jel jsem v tom jako spolucestující za 180cm vysokým řidičem do chorvatska a už nikdy!jediná možnost nohy z okna ven!A je mi úplně jedno jestli to má 50 nebo 150 koní....
A což kdybych v tom jel já, chudák Osel se čtyřmi kopýtky, ocáskem a velkýma ouškama!

Iáá

Osel
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:00, RE: bacha
David V posted by:
Neboj, já mám jasno
Souhlas
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:35, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
A kolikátý je to motor u těch 113500km?Odhaduju,že tam je tak druhý nebo třetí....ták je ten hitlervágeňácký nesmysl spolehlivý.
Kam vy na to chodíte?Dělám v servisu a u 1,8T je problém totálně všechno.Měníme motory,převodvky,odchází často nápravy stejně jako na všech koncernech.Je to trochu problém.
Rozmotávání té 1,8T mě vždycky rozesměje při zrychlování je problém udržet to v jednom směru.Chvilku táhne nalevo,chvilku napravo...kdybych jezdil jen ojeté,tak kroutím hlavou nad tou nápravou,ale c...
To že dáváte dohromady někde v garáži dotáhnuté vraky s 1/4 mega na tacháči a děláte z nich auta se oblíbenými 120tkm nikoho nezajímá.1.8T je hodnocen všude jako dobrý motor se kterým při slušném zacházením (zahřátí,vychladnutí turba) je radost jezdit.Je doporučován i jako nejvhodnější motor do Suprerba I. ty si prostě blázínek bláznivý naivní jehož papínek má v garáži něco třeba dobrého a půjčí ti to tak abys s tím dojel do myčky.Nedejbože že by si dělal opravdu v servise.Tipuju že jsi z okolí Mostu,Žatce atd.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:43, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ukažte mi vůz nižší střední třídy z roku kolem 2000 co má takovou výbavu jako Octavia a co mám u 1.8 150 koní.
VW Golf IV, Volvo S40, Toyota Corolla, BMW 3xx, Audi A4, Mercedes-Benz C, Citroen Xsara, Opel Astra, Nissan Almera, Peugeot 306, Renault Mégane, Seat Leon..troufám si tvrdit, že téměř všechna tato srovnatelná (třídou) lze až na prémiovky (u nich není adekvátní pořizovací cena) pořídit za lepší cenu jako Octavii, a jakou výbavu máte u Vaší Octavie (mimochodem dobrá specifikace výbavy 1.8 150 koní), bych řekl lze pořídit u všech konkurentů (a je s podivem, že někdy jsou už některé banality i v základu, narozdíl od Octavie)..a jestli máte tu béžovou kůži a s navigací (nechce se mi hledat katalog z roku 2000) a vystřelovacím klíčkem, ESP a já nevím co ještě by mohlo být vrcholem výbavy u Octy (pokud nemáte L&K), tak z dnešního pohledu nevidím navigaci z r. 2000 jako velkou výhodu a to ostaní nemá cenu řešit.
Nehaním Octavii jako auto, spíš se mi nelíbí cenová politika (model "Dojné krávy") Škody Auto, ale z pohledu firmy bych to asi nedělal jinak. Mimochodem to s těma státníma zakázkama je opravdu taková fraška, ale pokud nad tím pouvažujete, a trochu vidíte do složek ceny auta, a dostupnosti servisu a já nevím čeho ještě, tak to nebude zase až tak tristní (pokud pominu to, kdo všechno z toho má profit, ale to už je v ČR asi bezpředmětné)..ono pokud fabrika prodá já nevím stovky vozů, tak jsou za úplně jiné ceny než pro běžného smrtelníka, a tam už to možná zajímavé být může..ale průběh těch výběrových řízení..no comment!
Jinak pro rýpaly, sám mám VW Golf III Variant,(1996) za dejme tomu třetinu ceny stejné motorizace u Octy, nevidím důvod, proč platit za trochu "modernější" Octu, ovšem pro mě je podstatná více méně jen technika, a ta u Octy z Golfa vychází, takže jízdní vlastnosti budou (s přihlédnutím k najetým km, momentálním tech. stavu +- podobné). Jasně, obě auta mají své mouchy už z výroby, ale Octavie je nehorázně předražená, a přesto ji lidi pořád kupují.
Navíc, nedávno jsem se sháněl v DE po Fabii combi 1,4 16V 55kW s klimou, r. 2003+, km cca co nejmíň (u nás téměr nesehnatelná kombinace, a když, tak stejně z dovozu nebo olítaná firemní) a tomu, kdo ji chtěl, moc nerozumím, je to cca 170-190 tKč, a za tu cenu už seženete pomalu to samé ale např. VW Golf IV, což je auto o třídu výš (toho bych z jistých důvodů stejně jako Fabii nechtěl), ale auta jsou to co do kvality podobná, ale ta cena Fabie..nechápu..

Jinak mnou uvedení konkurenti jsou pouze konkurenti dle třídy, co se týče konkurentů ve srovnatelné ceně, tak to už je na další debatu (Avensis, Primera, Laguna, 406, Accord, Vectra, Mondeo,...atd.)

xxx
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:49, RE: Corolla
anonym posted by:
A co treba vykaslet se na Forda a koncern a zvolit Corollu combi, z roku 2002 jiz s 1.6 VVTI, 81kw. Mensi spotreba, lepsi pruznost, spolehlivost atd. Ovsem ma to tvrde plasty. Ikdyz, nechapu, proc skoro kazdy resi plasty. To vy nemate s kym se pomazlit a musite osahavat palubovku, aby byla prijemne mekka?!
corolla fuj, vzdyt to nevypada ani jako auto, je to uplne jakesi divne jako vsichni japonci.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:49, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW TAK DOST
anonym posted by:
Až budeš příště chtít něco napsat tak prosím srozumitelně... takhle to vypadá že máš dvě promile pod kůží.
Panove, panove a dost prosim. Ruku na srdce a bez emoci - 1.8 T je legendarni motor, spicka ve sve tride. Krasne tichy, tahne v libovolnych otackach a spotreba ve vztahu k vykonu je odpovidajici, spise nizsi. Motor ma 2 nevyhody - jednak trosku zere v zacpe, jednak se musi dochlazovat turbo. Srovnavat motor v oktavii a v passatu - hm :) - za prve nemusi byt stejne naladene, za druhe passat a jeho jizdni vlastnosti a za treti rozdil v hmotnosti. Za sebe tento motor mam a neni lepsi kombinace octavie a benzinu, nez-lo OI a 1.8T. Osobne jsem mel moznost tento motor porovnat s BMW 318i a musim rici, ze se audi predvedlo - motor je tizsi a pocitove jede lepe...v beznem provozu se nemusi tak tocit. Dle meho nazoru TFSI motory jsou v das Auto spicka, TDI zase :(, ale to uz je asi hodne off topic....mimochodem, v clanku redakce tento motor neni zminen, nebo mi to uniklo - pise se tam o 1.8 92 kw - nepovedenine bez turba a pak az o RS....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:51, RE: Mám 1.8, 20V (bez turba) a co tu čtu za slinty, nemá obdoby..
anonym posted by:
Takto to zjednodušeně nebo zkráceně nelze napsat. Já jsem tím chtěl říci spíše to, že koupit auto je jedna věc, ale zvážit poté další náklady jako dostupnost servisu, relativně dobrá cena servisu (za hodinu práce) příznivá cena náhradních dílů a jejich relativní DOSTUPNOST na českém trhu je pak věc druhá.
Jak jsu psal, máme i Peugeota a cena práce v servisu je dražší než ve Škoda servisu (Peugeot 650,-/hod, Octavia I 450,-/hod). Na octavii jsem sehnal všechno do týdne, u Peugeota překousanou had...
Mimochodem, co se hadic týče, nedávno jsem byl svědkem výměny na GIV 1,9 TDI PD 85 kW, hadice co vede do mezichladiče, je to před předním pravým kolem, mohl za to ušák, chladič to ustál, ale taková fórová hadice z plastu stála kolem 1000 + práce samodomo(naštěstí), jo a taky se na tomhle autě posrala hadice od turba, rána jak z děla, černej kouř a auto přestalo jet (elektronika to blokovala), a bylo to tím, že praskla taková plastová spona co jí drží, jebačka na hodinu než se to spravilo na cestě, a zase to po rozjezdu spadlo, tak nakonec obyč. kovová spona za 20 kč, z benzínky, dorvat co to šlo a zatím to drží, ale ten přístup k tomu, kdo to zná, potvrdí, je to pod pravým předním světlem, sotva tam člověk strčí ruku..a to má to auto najeto asi 140 tkm..takže bych ty hadice od francouzů zase tak nedramatizoval..
Jen mě fascinuje jak je Golf III (mám) mnohem jednodušší, přístupnější a odolnější než GIV..

xxx
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:57, RE: bez předmětu
anonym posted by:
takovej vůz toitiž neexistuje.!!všude je totiž lepší výbava naž u Ochcávky,
Neznám auto který má horší výbavu?
ale jo přece ... Avia z 80-tých let kryt schránky před spolujezdcem nemá, tak buď trochu soudnej
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 14:58, Dobrý servis
Není to přímo k věci, ale je třeba uvažovat také o servisu - vzhledem k tomu, že auta budou přece jen jetá. Tristní zkušenost z tohoto týdne. Před rokem komplet nové řazení v autorizovaném servisu Škoda. Ne levná oprava. Předevčírem na Harfě přestalo auto řadit (našla se jen 2 a zp.) Zabočil jsem tedy do blízkého servisu Škoda s nadějí, že mi pomohou. Závada přišla náhle, snad se něco rozpojilo ? Přejímací technik navrhoval příští týden a mé argumenty, že by snad mohlo jít o něco menšího, rázně utnul. Pak si do auta sedl, zkoušel řadit a se slovy - to jsem ještě neviděl - odkráčel. Hlavně že za stoly sedělo asi 5 panáků v bílém a čekalo na nové zákazníky ! Tak jsem jel přes Prahu na 2 (celkem zajímavý zážitek) a dojel ke svému "garážmistrovi¨". Ten mi za 5 minut volal, že je spraveno, při výměně řazení zapomněli utáhnout nějaký šroubek, tak se to rozpojilo (asi spěchali). Chci tím říci, že buď umíte sám nebo někoho sežeňte. Nikdy více autorizovaný servis.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 15:04, RE: Super-b-blbé auto
anonym posted by:
V cizině Octávii nevidíte, to je lež. Navíc je to poruchové auto. Zeptejte se v kterémkoliv servisu. Ta Octávie je tak okoukaná až je doslova protivná a jen blázen dá za tu předraženou kraksnu tolik peněz. A to nemluvím o době záruky s porovnáním s konkurencí. 7 letou záruku by si opravdu dovolit nemohli.Sedněte si do Ceeda, stačí si jen sednout. a je to úplně jiného. Tam se nemusíte na místě spolujezdce tlačit na dveře, když řidič řadí. Nebo nový Superb! Stále na jedno "brdo". Tak jaký nový......
On je asi rozdil chtit dat zaruku a muset dat zaruku (kolik Ceedu by se prodalo kdyby davali jen 2 roky?).

No a k tomu druhemu, nezbyva nez pogratulovat skodovce ze je tak dobra a ma po cele evrope zajistene dodavky do statniho aparatu.... nebo ze by tam 2/3 produkce prece jen kupovali normalni lidi?! :o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 16:00, RE: Super-b-blbé auto
anonym posted by:
V cizině Octávii nevidíte, to je lež. Navíc je to poruchové auto. Zeptejte se v kterémkoliv servisu. Ta Octávie je tak okoukaná až je doslova protivná a jen blázen dá za tu předraženou kraksnu tolik peněz. A to nemluvím o době záruky s porovnáním s konkurencí. 7 letou záruku by si opravdu dovolit nemohli.Sedněte si do Ceeda, stačí si jen sednout. a je to úplně jiného. Tam se nemusíte na místě spolujezdce tlačit na dveře, když řidič řadí. Nebo nový Superb! Stále na jedno "brdo". Tak jaký nový......
Okoukaná? O čem to píšeš? To auto je pořád elegán a proti focusu a dalším designerský majstrštyk.
respond
  1 ... 6 7 8 ... 10

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.