0
back

diskuze k tématu: Octavia nebo Focus pro čtyřčlennou rodinu - co vybrat?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, česká vozidla, německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:04, RE: Fiata-nikdy...
anonym posted by:
Měl jsem Fiata Punto-nové. Co jsem s ním zažil, to by mi nikdo nevěřil.
Sem s tim ... bylo to mysleno dobre nebo spatne?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:07, RE: Mám 1.8, 20V (bez turba) a co tu čtu za slinty, nemá obdoby..
anonym posted by:
Takto to zjednodušeně nebo zkráceně nelze napsat. Já jsem tím chtěl říci spíše to, že koupit auto je jedna věc, ale zvážit poté další náklady jako dostupnost servisu, relativně dobrá cena servisu (za hodinu práce) příznivá cena náhradních dílů a jejich relativní DOSTUPNOST na českém trhu je pak věc druhá.
Jak jsu psal, máme i Peugeota a cena práce v servisu je dražší než ve Škoda servisu (Peugeot 650,-/hod, Octavia I 450,-/hod). Na octavii jsem sehnal všechno do týdne, u Peugeota překousanou had...
Nerozumíme. Pokud píšete, že cena náhradních dílů si ervisní práce je u ne-škodovky o polovinu dražší, tak je nesmysl tvrdit, že ten, kdo si kupuje vůz, který ho stojí na nákladech víc než škodovka (ponechávám stranou fakt, zda je to vždy pravda), závidí škodovkáři, protože si nevydělá na levnější servis a musí se spokojit s tím dražším
Willy
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:08, Super-b-blbé auto
V cizině Octávii nevidíte, to je lež. Navíc je to poruchové auto. Zeptejte se v kterémkoliv servisu. Ta Octávie je tak okoukaná až je doslova protivná a jen blázen dá za tu předraženou kraksnu tolik peněz. A to nemluvím o době záruky s porovnáním s konkurencí. 7 letou záruku by si opravdu dovolit nemohli.Sedněte si do Ceeda, stačí si jen sednout. a je to úplně jiného. Tam se nemusíte na místě spolujezdce tlačit na dveře, když řidič řadí. Nebo nový Superb! Stále na jedno "brdo". Tak jaký nový...
Kdyby škodovka neměla zajištěné dodávky do státního aparátu (policie, armáda, ministerstva, státní úřady, státní podniky) tak by už dávno zkrachovala. Ale jako na potvoru, vždy vyhraje jejich nabídka...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:15, Fiata už ne...
Jel jsem s Puntem v noci a najednou všechno zhaslo, jen běžel motor a už se nic nerosvítilo. Pojistková skříňka vyhořela. Nebo, se mi v poměrně velké ryclosti zasekl plyn a nešlo ubrat. Odešla lamba sonda, odešly reflektory, vše po krátké době. Nelícovali dveře. O vrzání, které jsem odstraňoval vycpáváním molitanem a stříkáním přípravkem proti vrzání ani nemluví. Nešlo odstranit kmitání volantu při rychlostech kolem 80 km za hodinu. Do auta teklo.....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:19, RE: škodovka = místenka na místní oddělení PČR
anonym posted by:
Z vlastní zkušenosti říkám, že už jen kvůli těm vykrádačkám tak Octávii nikdy víc.... Tu naší nám během posledních 2 let vykradli 8x. A co se krade? Nejčastěji airbagy, přístrojovka, samozřejmě rádio, palubní počítač a vše ostatní.... Abych to shrnul, tak naše úžasná Octávka posloužila jako zdroj těchto náhradních dílů:
3 x airbag řidiče, 2x PP, 5 x airbag spolujezdce (způsobem odříznutí, takže se mění skoro cela palubka..), 4 x rádio, 1x celá přístrojovka, a ostatní věci jako brýle, CD, držák ...
Víte zajímalo by mne, jak by dopadla statistika krádeží vozidel, pokud by se vralo v úvahu množství vozidel té které značky, pokud tu jezdí většina škodovek, budou pochopitelně také nejkradenější. Mimochodem, kde pro pána boha parkujete, v Praze na jižňáku?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:21, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Do motoru 1.8 T se mě neser hochu.....Podle tvýho příspěvku o něm nic nevíš
Je to ta samá 1,8T která se dávala do passatů? Jestli ano, tak na tom mám nalítáno 180+- nějakou ti ticku. A nic moc. Takže prosím, nediskutuj s někým, o něčem, pokud tomu opravdu nerozumíš. A jen tak pro představu-momentálně mám (bohužel zase služební) XC90 D5. Je to sice vysoká koza, ale do passatu bych se opravdu nevrátíl. A ten D5 je opravdu mazec. Sice to není ještě to pravý ořechový, ale už se to tomu kapinu přibližuje. A té slavné benzinové 1,8T natrhnu prdel i stímto těžkopádným dehtem. Jenomže největší průser je vtom, že já rozhodně nepotřebuju někomu trhat prdel, páč 18 už mně skutečně není, ale mov dobře už vím, jak se v jakým autě jede. A chrochta je skutečně takový sockakára pro bohatý. Takovej malej zmrdlík za bakulu peněz. Vím o čem mluvím, manželka si ji teď vybrala, a mně obrala o 5ti-leté úspory. Nemám pořádně dodělanej barák, hlavně že máme doma chrochtadlo. No to je jiný téma, je to hold ženská. Ale pánové -1,8T není přece žádnej zázrak? Tak z toho nedělejme něco extra. Je to náročnej a nespolehlivej motor, se složitým rozvodem, po kilu je to hlučná cirgula, a vypadá, že se každou chvílku musí rozesrát. Toď můj postřeh za zhruba 6 let drajdění s passatem. XC90 není sice žádnej zázrak, ale jsou tam ty emoce, je tam ta duše...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:31, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Je to ta samá 1,8T která se dávala do passatů? Jestli ano, tak na tom mám nalítáno 180+- nějakou ti ticku. A nic moc. Takže prosím, nediskutuj s někým, o něčem, pokud tomu opravdu nerozumíš. A jen tak pro představu-momentálně mám (bohužel zase služební) XC90 D5. Je to sice vysoká koza, ale do passatu bych se opravdu nevrátíl. A ten D5 je opravdu mazec. Sice to není ještě to pravý ořechový, ale už se to tomu kapinu přibližuje. A té slavné benzinové 1,8T natrhnu prdel i stímto těžkopádným dehtem. ...
Nevím jak v Passatu, ale v Octavii je to slušnej držák, mám s ní namotáno 113500 a zatím úplně bez problémů. To že si s Passatem nalítal 180 táců ještě neznamená že vidíš do motorů.....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:37, RE: Super-b-blbé auto
anonym posted by:
V cizině Octávii nevidíte, to je lež. Navíc je to poruchové auto. Zeptejte se v kterémkoliv servisu. Ta Octávie je tak okoukaná až je doslova protivná a jen blázen dá za tu předraženou kraksnu tolik peněz. A to nemluvím o době záruky s porovnáním s konkurencí. 7 letou záruku by si opravdu dovolit nemohli.Sedněte si do Ceeda, stačí si jen sednout. a je to úplně jiného. Tam se nemusíte na místě spolujezdce tlačit na dveře, když řidič řadí. Nebo nový Superb! Stále na jedno "brdo". Tak jaký nový......
A víš proč ty magore? Protože nabídne za bezkonkurenční peníze bezkonkurenční kvalitu. A s Kií se jdi vysrat.... to auto nemůžu ani vidět...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:42, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Je to ta samá 1,8T která se dávala do passatů? Jestli ano, tak na tom mám nalítáno 180+- nějakou ti ticku. A nic moc. Takže prosím, nediskutuj s někým, o něčem, pokud tomu opravdu nerozumíš. A jen tak pro představu-momentálně mám (bohužel zase služební) XC90 D5. Je to sice vysoká koza, ale do passatu bych se opravdu nevrátíl. A ten D5 je opravdu mazec. Sice to není ještě to pravý ořechový, ale už se to tomu kapinu přibližuje. A té slavné benzinové 1,8T natrhnu prdel i stímto těžkopádným dehtem. ...
Ho, ho, hó...... to je zajímaví, tak když si najezdil 180 tisíc s Passatem 1.8 T, tak proč tvrdíš že je ten motor hrozný....sis měl sehnat něco jinýho, ne?? A proč tady pomlouváš škodovky, když pak dáš pětileté úspory na Octavii svý ženě? Chlape ty máš dost.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:44, RE: Konkurence je už jinde
anonym posted by:
Octávie je nejlepší auto na světě!!!!!!! navíc s motorem z traktoru......člověk žasne jak lživá propaganda dokáže lidi ovlivnit.
Octavie není nejlepší auto dneška, to ani není nikde napsaný, ale na svoji dobu to bylo vychytaný auto.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:47, RE: bez předmětu
anonym posted by:
V recenzi není několik věcí zejména o podvozku.Zatímco focus má více moderní prvkovou zadní nápravu a skvělé jízdní vlastnosti octavia má nápravy z doby golfu III to je z konce 80tých let.
Mám doma Focuse 2004 1.8 TDCi 85 kW a Octavii 1999 1.8 T a oba vozy mi vyhovují, ale kdybych si měl vybrat, tak bych se přiklonil k Octavii.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 10:53, RE: Fiata už ne...
anonym posted by:
Jel jsem s Puntem v noci a najednou všechno zhaslo, jen běžel motor a už se nic nerosvítilo. Pojistková skříňka vyhořela. Nebo, se mi v poměrně velké ryclosti zasekl plyn a nešlo ubrat. Odešla lamba sonda, odešly reflektory, vše po krátké době. Nelícovali dveře. O vrzání, které jsem odstraňoval vycpáváním molitanem a stříkáním přípravkem proti vrzání ani nemluví. Nešlo odstranit kmitání volantu při rychlostech kolem 80 km za hodinu. Do auta teklo.....
devět z dessti servisů Ti doporučí: FIATA NEBRAT....
Pozn. Ten desátej servis je autorizovaný do Fiata
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 11:02, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Hele frajere to Volvo si běž porovnávat jinam.... do jiný třídy... takovýto magoři, co do tématu Octavia versus Focus serou Passaty a co hůř ještě offroady, jsou trochu mimo mísu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 11:04,
Ukažte mi vůz nižší střední třídy z roku kolem 2000 co má takovou výbavu jako Octavia a co mám u 1.8 150 koní.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 11:36, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
cruise posted by:
NAPROSTEJ SOUHLAS !!!! Mě už ani nebaví do diskuzí na Tipcarsu psát, dřív se tady diskutovalo, byly to i hádanice a boje, ce je lepší, ale mělo to nějakou úroveň, argumenty... Teď když tu někdo napíše, že má auto z koncernu, nedej bože octavii, nebo fabii, je z něj národní hovno, debil a ubožák.... Proč vám všem proboha tolik leží v žaludku ??? Proč vás sere, že je HTP tříválec? Proč vám to nevadí u jiných aut, jako je Polo, Ibiza, nebo Corsa ??? Asi kdyby ty motory byly totálně na nic, nebyly b...
To byly časy kamaráde, ty už tady nebudou...
Hádanice Oply, Škodovky, VW...atd, pamatuju moc dobře :o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 11:43, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ukažte mi vůz nižší střední třídy z roku kolem 2000 co má takovou výbavu jako Octavia a co mám u 1.8 150 koní.
Ukažte mi vůz nižší střední třídy co má místo pro nohy cestujících na zadním sedadle asi 5cm.Jel jsem v tom jako spolucestující za 180cm vysokým řidičem do chorvatska a už nikdy!jediná možnost nohy z okna ven!A je mi úplně jedno jestli to má 50 nebo 150 koní....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 11:58, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
cruise posted by:
NAPROSTEJ SOUHLAS !!!! Mě už ani nebaví do diskuzí na Tipcarsu psát, dřív se tady diskutovalo, byly to i hádanice a boje, ce je lepší, ale mělo to nějakou úroveň, argumenty... Teď když tu někdo napíše, že má auto z koncernu, nedej bože octavii, nebo fabii, je z něj národní hovno, debil a ubožák.... Proč vám všem proboha tolik leží v žaludku ??? Proč vás sere, že je HTP tříválec? Proč vám to nevadí u jiných aut, jako je Polo, Ibiza, nebo Corsa ??? Asi kdyby ty motory byly totálně na nic, nebyly b...
Souhlas s cruisem!
Nejčastějším tématem většiny diskuzí je, že když má někdo koncernový auto, tak se hned vzápětí dozví, že je idiot a magor, protože má doma předraženou popelnici. Druhým "oblíbeným" tématem je samozřejmě oktávka f tdi na hlínách, o které se dočtu i třeba v diskuzi o benzínovým mercedesu. Jak trapný!!!
Možná by to šlo ošetřit i tak, aby do diskuze mohli přispívat jen zaregistrovaní. Pokud teda vycházím z toho, že když už se někdo zaregistruje, tak má zájem věcně diskutovat a ne psát úrážky a nesmysly jako většina anonymů. Na ty slušné to samo neplatí.
Jenže jak se zdá, redakce TipCars s tím asi nic neudělá, resp. dělat nechce.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:00, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Hele frajere to Volvo si běž porovnávat jinam.... do jiný třídy... takovýto magoři, co do tématu Octavia versus Focus serou Passaty a co hůř ještě offroady, jsou trochu mimo mísu.
Já to neporovnávám, páč to se ani nedá. Jen mně pobavili keci o tom, jak je 1,8T super motor. Nejsem motorář, to máte recht. Ale je to prostě slabá sračka, z vyhoněným výkonem. A to jsem zase strojař, abych věděl, že kombinace malý "motor/vyšší" výkon je smrtelná. Dále jen tak pro pořádek-zatím jsem vlastnil pouze dva vozy- porvní: olítaná rezavá škoda 100. Druhý- olítaný VAZ 2107. Pardon-teď jsem si vzpoměl na třetí- š.favorit. Vždy-i za socáku jsem měl služební žebřiňák, a auto jsem nikdy neřešil. Passata jsem taky vyfásl. Volvo jsem dostal po šéfovi, kterej s ním nalítal asi 30 klacků, takže skoro nový auto. Of-roadem bych ho teda ale nenazval. No to je celkem fuk. Dále: tu potroublou koktu si koupila moje stará-já jí to vyvracel asi měsíc, ale už bylo obědnaná. A jen tak pro pobavení-ještě sem v ní ani neseděl. A asi ani nebudu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:12, RE: Octavia 1,8T 20V 110kW
anonym posted by:
Já to neporovnávám, páč to se ani nedá. Jen mně pobavili keci o tom, jak je 1,8T super motor. Nejsem motorář, to máte recht. Ale je to prostě slabá sračka, z vyhoněným výkonem. A to jsem zase strojař, abych věděl, že kombinace malý "motor/vyšší" výkon je smrtelná. Dále jen tak pro pořádek-zatím jsem vlastnil pouze dva vozy- porvní: olítaná rezavá škoda 100. Druhý- olítaný VAZ 2107. Pardon-teď jsem si vzpoměl na třetí- š.favorit. Vždy-i za socáku jsem měl služební žebřiňák, a auto jsem nikdy neře...
Ty chudáku, nauč se aspoň česky.. z těch tvejch výlevů je mi zle a navíc myslím že nic z toho není pravda, jsi zastydlej zakomplexovanej magor a nejspíš tě sere že někdo z tvýho okolí si jezdí passatem nebo octavií nebo volvem a ty máš to vorezlý fávo nebo co. Prej strojař. To možná jseš, vidím to tak na obsluhu soustruhu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 12:24, RE: Co vybrat
anonym posted by:
At je osel jakej chce, tak si nepamatuju ze by se tady snizil k tomu aby nekoho sporste osocoval jako ty. Trosku prizemni. Svuj nazor do diskuse nemas ale rict o nekom ze je curak to jo.
Nemas dneska svatek? ja ze je zmrda dneska
Osel je borec! miluju jeho příspěvky!
respond
  1 ... 5 6 7 ... 10

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.