0
back

diskuze k tématu: Octavia nebo Focus pro čtyřčlennou rodinu - co vybrat?

category of topic classification: poradna, jaké auto koupit, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, česká vozidla, německá vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:08,
jestli by nebylo spíš lepší zrušit diskusi úplně, protože to je o ničem, člověk se nic víc (ve většině případů) nedozví, maximálně, že oct. jede za 3,5 od rádoby vtipného osla a jím podobným , kteří jezděj ještě ve větších popelnicích než je octavie, ale nemyslím si, že je oct nějaké dělo. A jinak jsem kdysi dělal v pojišťovně a focusy se kradly podobně jako oct.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:11, RE: Mám 1.8, 20V (bez turba) a co tu čtu za slinty, nemá obdoby..
anonym posted by:
A ještě podotýkám, že náklady na opravy za poslední 3 roky jsem měl 2500 Kč, jestli je to hodně nebo málo, nechť každý posoudí sám...
Tak to lze jen závidět a to je přece jen dobře, ne?
Auto má jezdit a sloužit s co nejmenšími náklady, což se ve vašem případě podařilo. Proti značce záždný diktát, jst-li spokojen, není co řešit
Horolezec-29
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:11, RE: Mám 1.8, 20V (bez turba) a co tu čtu za slinty, nemá obdoby..
anonym posted by:
Začnu od počátku: tyto recenze se opakují dokola, myslím, že už 2 podobné tu byly nedávno.. Každopádně "pseudoporovnávat" vozy je líbivá věc, ale porovnávat by měli pouze ti, co mají vlastní zkušenost s oběma vozy (alespoň vždy 100.000 ujetých km).
Nevím jak Focus, ale k Octavii 1.8 20V toho mohu říci hodně: je to spolehlivé auto, které vás doveze kamkoliv, i když máte najeto 250.000 km (jsou vozy, co se rozpadají po 150.000 km). Perfektní zrychlení (dnes důležité pro předjíždění už v tak hustém...
Nový pažout 205?!? Přiště se raději jdi mrknout na kastli co je to za model když ani nevíš co máš. Kde seženu novou 205tku? U jakého dealera?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
anonym posted by:
Takto to zjednodušeně nebo zkráceně nelze napsat. Já jsem tím chtěl říci spíše to, že koupit auto je jedna věc, ale zvážit poté další náklady jako dostupnost servisu, relativně dobrá cena servisu (za hodinu práce) příznivá cena náhradních dílů a jejich relativní DOSTUPNOST na českém trhu je pak věc druhá.
Jak jsu psal, máme i Peugeota a cena práce v servisu je dražší než ve Škoda servisu (Peugeot 650,-/hod, Octavia I 450,-/hod). Na octavii jsem sehnal všechno do týdne, u Peugeota překousanou had...
Ono je to taky o tom, kolikrát využije člověk servis za 450Kc/h a kolikrát za 650Kc/h. A když už jsme u té zůstatkové hodnoty, máte pravdu, ovšem jen pokud vám zloděj několikrát po sobě vůz nepoškodí nebo nedejbože neukradne. Vše souvisí se vším.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:25, RE: Co vybrat
anonym posted by:
Osle,

i mezi osly patris mezi pekne curaky.
Ty tvoje prispevky jsou maximalne trapne...
Osel má svůj styl, prostě to k němu patří, nicméně jeho příspevky mají hlavu a patu a navíc nejsou vulgární.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:29, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
A4 posted by:
Opět bych měl dotaz na redakci: není možné mazat urážlivé a takové příspěvky, které evidentně nesouvisí s tématem? Už jsem se na to ptal několikrát, ale páni redaktoři zatím zarytě mlčí. Prakticky každá diskuze je zaplevelená stupidními příspěvky, viz např. tady ten primitiv, co umí napsat jen "ty si cap". Stránky TipCars už navštěvuju pár let, a bohužel musím říct, že jejich kvalita, a to zejména právě těm diskuzím" je čím dál horší. Dřív se člověk z diskusí aspoň něco dozvěděl, nebyly plné urá...
To je těžký, buď to musí číst nebo nastavit filtr na vulgarismy, jenže to urážení nezabrání.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:30, RE: Volná soutěž
anonym posted by:
Vážení diskutující, změřte si své IQ a pak můžeme soutěžit kdo je chytřejší. Já mám IQ 115. Kolik vy??

http://cz.iq-test.eu/?d=13141

Čekám na odpověď.
Tak jsem se s tím drbal a klasika na konci, pošli sms...Bych se mohl na to víš co, nemám zapotřebí rozesílat smsky a zvěřejňovat svůj tel.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:30, RE: bez předmětu
anonym posted by:
jestli by nebylo spíš lepší zrušit diskusi úplně, protože to je o ničem, člověk se nic víc (ve většině případů) nedozví, maximálně, že oct. jede za 3,5 od rádoby vtipného osla a jím podobným , kteří jezděj ještě ve větších popelnicích než je octavie, ale nemyslím si, že je oct nějaké dělo. A jinak jsem kdysi dělal v pojišťovně a focusy se kradly podobně jako oct.
V recenzi není několik věcí zejména o podvozku.Zatímco focus má více moderní prvkovou zadní nápravu a skvělé jízdní vlastnosti octavia má nápravy z doby golfu III to je z konce 80tých let.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:34, RE: Corolla
anonym posted by:
A co treba vykaslet se na Forda a koncern a zvolit Corollu combi, z roku 2002 jiz s 1.6 VVTI, 81kw. Mensi spotreba, lepsi pruznost, spolehlivost atd. Ovsem ma to tvrde plasty. Ikdyz, nechapu, proc skoro kazdy resi plasty. To vy nemate s kym se pomazlit a musite osahavat palubovku, aby byla prijemne mekka?!
Nejde ani tak o mazleni, ale ne kazdy preferuje "bakelit" vsude kolem sebe v aute.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:37, RE: škodovka = místenka na místní oddělení PČR
anonym posted by:
Z vlastní zkušenosti říkám, že už jen kvůli těm vykrádačkám tak Octávii nikdy víc.... Tu naší nám během posledních 2 let vykradli 8x. A co se krade? Nejčastěji airbagy, přístrojovka, samozřejmě rádio, palubní počítač a vše ostatní.... Abych to shrnul, tak naše úžasná Octávka posloužila jako zdroj těchto náhradních dílů:
3 x airbag řidiče, 2x PP, 5 x airbag spolujezdce (způsobem odříznutí, takže se mění skoro cela palubka..), 4 x rádio, 1x celá přístrojovka, a ostatní věci jako brýle, CD, držák ...
Nesestavil si tvuj soused nahodou kompletni oktavku uz dilu? :o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:37, RE: Co vybrat
anonym posted by:
Osle,

TY SEŠ ČURÁK KOKOT A KUNDA! NECH OSLA HÝKAT A DÝCHAT HAJZLE!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:37, RE: škodovka = místenka na místní oddělení PČR
mikes posted by:
Nesestavil si tvuj soused nahodou kompletni oktavku uz dilu? :o)
...z dilu?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:41, RE: edmund
anonym posted by:
No jedině to stříbrný tdi, co táhne neskutečně vodspodu a na hlínách
Boze Edmunde, ty jsi tak vtipny a originalni, napis nam jeste neco na pobaveni, pokud jsi uz nevycerpal svoji slovni zasobu :o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:43, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
A4 posted by:
Opět bych měl dotaz na redakci: není možné mazat urážlivé a takové příspěvky, které evidentně nesouvisí s tématem? Už jsem se na to ptal několikrát, ale páni redaktoři zatím zarytě mlčí. Prakticky každá diskuze je zaplevelená stupidními příspěvky, viz např. tady ten primitiv, co umí napsat jen "ty si cap". Stránky TipCars už navštěvuju pár let, a bohužel musím říct, že jejich kvalita, a to zejména právě těm diskuzím" je čím dál horší. Dřív se člověk z diskusí aspoň něco dozvěděl, nebyly plné urá...
NAPROSTEJ SOUHLAS !!!! Mě už ani nebaví do diskuzí na Tipcarsu psát, dřív se tady diskutovalo, byly to i hádanice a boje, ce je lepší, ale mělo to nějakou úroveň, argumenty... Teď když tu někdo napíše, že má auto z koncernu, nedej bože octavii, nebo fabii, je z něj národní hovno, debil a ubožák.... Proč vám všem proboha tolik leží v žaludku ??? Proč vás sere, že je HTP tříválec? Proč vám to nevadí u jiných aut, jako je Polo, Ibiza, nebo Corsa ??? Asi kdyby ty motory byly totálně na nic, nebyly by tak prodávaný. Ano já bych si ho taky nikdy nekoupil, protože jsem autíčkář i srdcem a prostě mi ten zvuk tříválců nesedí, proto si kupuju jiná auta, která mají lepší zvuk a hlavně výkon a klidně se teď zase po.erte, mám Octavii 1,8T 4x4, ještě s chipem a jezdí opravdu dost slušně a okolo 8-9, což je na aktuálních 190PS slušný...a i v základu je 1,8T považován za jeden z nejpovedenějších Turbo benzínů vůbec... Tak tady diskutujte proboha argumentama a nepředvádějte někteří, jaký jste bezmozci a nuly.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:44, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
A4 posted by:
To mas tezke, klesla by jim pak tak o ctvrtinu navstevnost... :o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:45, RE: Co vybrat
anonym posted by:
Osle,

At je osel jakej chce, tak si nepamatuju ze by se tady snizil k tomu aby nekoho sporste osocoval jako ty. Trosku prizemni. Svuj nazor do diskuse nemas ale rict o nekom ze je curak to jo.
Nemas dneska svatek? ja ze je zmrda dneska
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:47, Fiata-nikdy...
Měl jsem Fiata Punto-nové. Co jsem s ním zažil, to by mi nikdo nevěřil.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:51, Konkurence je už jinde
Octávie je nejlepší auto na světě!!!!!!! navíc s motorem z traktoru......člověk žasne jak lživá propaganda dokáže lidi ovlivnit.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:56, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
A4 posted by:
Mazat přízpěvky jde. Za poslední týden jsem napsal 3 a všechny smazány. Byly mířené proti redakci. Dva slušné jeden vulgární.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 11.07.2008 09:57, RE: Kvalita TipCars jde od 10 k 5
cruise posted by:
NAPROSTEJ SOUHLAS !!!! Mě už ani nebaví do diskuzí na Tipcarsu psát, dřív se tady diskutovalo, byly to i hádanice a boje, ce je lepší, ale mělo to nějakou úroveň, argumenty... Teď když tu někdo napíše, že má auto z koncernu, nedej bože octavii, nebo fabii, je z něj národní hovno, debil a ubožák.... Proč vám všem proboha tolik leží v žaludku ??? Proč vás sere, že je HTP tříválec? Proč vám to nevadí u jiných aut, jako je Polo, Ibiza, nebo Corsa ??? Asi kdyby ty motory byly totálně na nic, nebyly b...
Polo, Ibiza - motor stejny, i kdyz jedina skodovka nabizi taky slabsi variantu. Corsa ma s trivalcem alespon objem 1.0, takze spada do nejnizsi sazby povinneho ruceni. A jen tak na okraj - tento motor je opravdu bran jako nejslabsi a v Corse rozhodne nepatri mezi nejprodavanejsi. Dalsi motory jsou samozrejme 4-valce.
respond
  1 ... 4 5 6 ... 10

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.