Tuesday 24.02.2009 08:20,
rada
Tady na TipCars.com toho bylo o octaviích napsáno mraky, jak redaktory, tak uživateli. Matně si vzpomínám i na jednu zkušenost uživatele právě s octavií 1.8T L&K a vypadalo to, že je to docela kasička. Takže doporučuji pročíst, co už bylo napsáno, a pak se jít projet, jestli to za to stojí.
Nebudu nikoho od octavie odrazovat, zvláště, když je to něčí první auto, to má pro něj každý růžové brýle. Osobně bych si octavii nekoupil, i když jsem kdysi měl také cukání. Nakonec jsem za stejné peníze koupil zánovní Fiat Punto a nikdy jsem nelitoval (tehdy za tu sumu ale byly k dispozici jen staré ročníky s pochybným původem, je neuvěřitelné, jak si kdysi octavia držela cenu). Jako student ještě na gymnáziu jsem pak aspoň nemusel přemýšlet, kam pojedu, ale prostě jsem jezdil - auto bylo téměř nejeté, takže nevyžadovalo opravy, spotřebu mělo nízkou, a tak jsem se nemusel omezovat. A navíc se s tím dobře parkovalo.
Ať si tazatel zváží, jestli opravdu potřebuje kufr na stěhování, nebo chce prostě "z principu" mít octavii, nebo chce jezdit. Pokud chce jezdit, ať se zamyslí, kam, jak často, jak daleko, jestli sám nebo ve vícero lidech. A pak si teprve může zodpovědět, zda je octavia to pravé auto. Osobně bych se za 150 000 podíval po Fiatu Stilo 1.6 16V nebo 1.9 JTD (dle ročního nájezdu) se 3dveřovou karoserií. Na pěkných, třeba 17palcových kolech v pěkné barvě udělá dost parády, bude novější, technicky je na tom lépe a výbavou leckteré kusy strčí do kapsy i nejvybavenější L&K.
respond