Wednesday 12.03.2008 07:49,
rada
Peugeot 206 používá žena (předtím měla:Škodu 120,Pandu,Peugeot 106 diesel).
Stávající P-206 ,rv.2003,motor 1,1,benzín,klima,každodenní pražský provoz,,
Výhody:docela prostorný a spolehlivý při normální údržbě(výměna oleje a filtru,brzdové des.)dosud navíc vyměneny jen brzdové kotouče a baterie) .,kvalitní lak,interier odpovídá užitnosti-t.j.plasty ,přehledná palubka.
Nevýhody(subjekt,),ovladače př.el.oken na středním panelu-t.j.nešikovné,málo prostoru na zadních sedadlech na delší cestu,spotřeba benzínu 7-7,5 l/-městský provoz a zapnute spotřebiče-větrák,rádio,světla a v létě klima.
Slabá akcelerace.
Doporučení:zvolit silnější motor
Já jsem používal 15 let Peugeoty vyšší třídy bez větších problémů,nicméně jejich el.vylepšování začalo přinášet i problémy-začaly selhávat různé senzory až po selhání řídící jednotky-motory HDI -výborné.,na dlouhé cesty pohodlné a prostorné.
S modely 405 a 406 jsem projel celou Evropu,ale jsou to vozy vyžadující opravdu kvalitní a pravidelný servis a bohužel se vždy něco najde co je potřeba vyměnit.Řečeno jinak na údržbu a pravidelný autorizovaný servis-tedy drahý je na peněženku náročný.
Nyní používám Toyotu Corollu-1.6,benzín(již druhou).S tou první jsembez jakýchkoliv problému v průběhu 3 let najel 150 000 km. a to bez jakýchkoliv závad.
V loni na podzim jsem ji protiúčtem vyměnil za stejný model s počtem 28 000 km. km.Tento vůz nižší střední třídy má velice dobré jizdní vlastností,vše naprosto dobře funguje,dostatek místa i v kufru(mám sedan),spotřeba: město cca 7,0,mimo město-6,5l(obsazeno:2 os. + zavazadla.
Není sice designový šlágr,ale jednoznačně správný rodinný vůz.
Rada: stojí za to si jej někde v bazaru nebo u Toyoty prohlédnout.
respond