Tuesday 27.03.2012 16:58,
Kvalita
Ono taky není jedno, jak dobré gumy jsou ty zimní. Osobně si kupuju pneu Goodyear, zimní jsou Ultragrip7. Vzhledem k situaci jsem jednu sezónu jezdil se zimníma i přes léto a nemohu tvrdit, že bych narazil na problém. Rád jezdím po okreskách, vykružuju ostře zatáčky a občas pneumatiky v zatáčkách poměrně zatěžuju. Mám jeden sjezd z dálnice poměrně ostře zatočený, který beru s chutí 80 km/h (pro brňáky - poslední sjezd z dálnice směrem na Prahu do Pisárek, kolem protihlukové stěny). Jediný rozdíl mezi letníma a zimníma v létě v tomto místě je ten, že ty zimní slyšitelně kňučí, ale stopu drží bez problému. Občas si taky písknou, když jedu po městě a zatočím na hladké barvě na přechodu, nebo při přejezdu tramvajových kolejí, to pak vypadá, jako bych jel jako blázen, což nejedu. Musel bych jet jako šílenec bez rozumu, abych se dostal do situace, která by ohrozila mne nebo okolí, to nedělám.
Rozhodně si nemyslím, že by se to dalo zevšeobezňovat, tak jako jsou rozdíly v parametrech kvalitních pneumatik a těch levných, tak si dovedu představit, že laciná zimní pneumatika v létě může být zásazním problémem. Ale obecně tvrdit, že je zimní pneumatika v létě nepoužitelná, to je podle mne taky nepřesné.
respond