anonym posted by:
Jednou jsem jel po dálnici a přede mnou jel Vel Satis. Kdykoliv chtěl předjet, začalo se mu tak nehorázně hulit z výfuku, že jsem skoro nic neviděl... Asi vyháněl saze :D Musel jsem ho předjet, protože se za ním nedalo jet...
Známej má Lagunu r.v. 2002 2.0 Turbo... Jede to dobře, jen je to pořád v servisu...
Osobně se mi Renaulty vzhledově líbí, třeba nová Laguna v kombíku vypadá moc pěkně i cenově proti Pašíkovi je tom daleko lépe... Jen ty poruchy...
Zdravím všechny, mám také Vel Satise, ale v 2,2 dCi a mám ho už víc než rok a jsem s ním nadmíru spokojený. Mám také rok výroby 2004 a nalítáno už 160 000 km a všechno běží jak hodinky.Největší závada, která mě potkala, bylo ucpání přepadové hadičky, (něco s hmotností nasávaného vzduchu) a následné vystříkání oleje ven z motoru. Cena 20 000 Kč. Jinak větší pohodlí jsem nikdy nezažil. Určitě si zajděte do prodejny Renault a projeďte se v něm. 3,0 dCi bych si nikdy nekoupil, pač je to hodně starý motor a nehorázně se se*e. Vůbec nechápu, proč ho tam pořád dávají. Stačí se třeba podívat na nabídku na mobile.de a u většiny 3,0 byl už měněn motor. Divím se autorovi, že měl tolik závad. Po vašem příspěvku bych se bál nějakého renaulta koupit. Věřím, že levnější modely a modely z prvních let výroby se s*aly, nebo, že nebyly dodělané, ale nejdražší auto v nabídce Renaultu je s kvalitou úplně někde jinde. Nedá se to srovnávat s těmi levnějšími. Můj Vel Satis je už druhý Renault v rodině a vždy maximální spokojenost. Až doslouží tento, tak plánuji nákupo faceliftovaného modelu a určitě v dieslu.
Nesuďte Renaulty podle toho, co jste někde nebo od někoho slyšeli. Vlastní zkušenost Vám řekne víc.
S pozdravem
SNAPJACK