Thursday 22.12.2011 09:37,
rada
Ja ked som si kupoval terajsie (moje prve) auto, tak som chcel len diesel. Ostatne auta pre mna neexistovali. Spoliehal som sa na to, ze to ma nizsiu spotrebu a ze na vikendove 100km cesty mi to vela usetri. Zial, chodim na nom aj kazdy den do prace, co je asi 7 km po meste. V lete sa to este da, ale v zime nic horsie nemoze byt. Ked pridem do prace, ani mi neukazuje nejaku zmenu v teplote motora. Kurenie neexistuje. Ak ho pustim, motor sa zohrieva asi o 5 km dlhsie. Ak ho nepustim, zahmlievaju sa skla. Motor v zime vibruje ako traktor, bucha mi pomaly aj palubovkou. Pritom ten motor je dobry, taha v poriadku, nezerie olej, nizka spotreba. Len ho jednoducho vyuzivam zle. A z toho vyplyvaju kazdodenne obavy o to, ci to turbo este vydrzi, ked ho uz dva tyzdne nemazal olej na prevadzkovej teplote, ci mi nezamrzne nafta (najme shell zvykne), a neodide cerpadlo, atd. Dalsia nevyhoda su pouzitelne otacky. V jednom kuse tam musim nieco radit, pretoze je velky skok medzi 2 a 3, ale aj nizke spektrum vyuzitelnych otacok. Moj najazd je ale asi 15t km za rok.
Moje dalsie auto bude benzin. Je tichsie, jednoduchsie a ma vacsie spektrum pouzitelnych otacok. Ta spotreba sa da ustriehnut, len sa s tym treba naucit jazdit.
Sry za offtopic, len moj nazor na naftove motory.
respond