Wednesday 28.10.2009 11:54,
rada
Soused v domě hodně podobný problém ( 3 malé děti ) řešil před cca rokem, kdy mu rázem bylo stávající rodinné auto "malé" . Koupil Zafiru. V podstatě si myslím, že je možné koupit ojeté "malé" MPV cca v této cenové relaci za ještě slušného stavu. Zmiňovaný problém, že bude toto auto za pár let, jak děti vyrostou, malé, bych považoval za nepodstatný, protože se domnívám, že za 5-10 let bude situace na trhu s vozidly typu MPV nepoměrně příznivější. Také rodiné finance možná budou někde jinde. Se Zafirami mám také svoje zkušenosti, tak pár poznatků. Z pohledu motoristy průměr. Někde jsem četl hodnocení, že nejlepší motorové provedení u Zafir je benzín 1,8, já mám zkušenosti s oběmi palivy : nafta mezi 6-6,5 l, benzín 7,5 - 8,2 . Jako rodinný "náklaďák" ( zvláště pro sportovněji založené rodiny ) je tento vůz ale k nezaplacení. Není to vůz na "rychlou" a dynamickou jízdu po dálnicích - spotřeba jde razantně nahoru. Z osobních zkušeností v porovnání třeba s podobnými vozy značky Peugeot, Citroen, Fiat bych nevyměnil. Ale je to opět o tom, kdo narazil na jaký kus. Hodně štěstí při výběru konkrétního vozu, protože ve Vašem případě to bude asi hrát svou roli, ať zvolíte jakýkoliv typ.
respond