0
back

diskuze k tématu: KIA pro_cee´d - první dojmy majitele

category of topic classification: korejská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 26.04.2008 20:20, RE: Jižní Korea
anonym posted by:
A kdy se Kia tím průměrem stala? Ted tím jedním novým modelem?O kterým v podstatě zatím všichni ví jen z reklamy,ale reálné dlouhodobější zkušenosti zatím všem chybí. Nebo snad dělala kia už dřív nějaký dobrý model,který by stál za zmínku? Já zatím vidím,že dnes je z každý osmiletý Kii pelech za pár šupů,který nikdo nechce. Nebo tady snad někdo touží po předchůdci ceedu? Kolik lidí z hlavy ví,který model to byl?Ten upadl dávno v zapomnění,ikdyž se prodával ještě před dvěma lety.
Pravda, v Evrope asi jeste zadna KIA velkych prodeju nedosahla. Jinak je tomu ale ve zbytku sveta - Azie, Severni a Jizni Amerika zna Kiu velmi dobre, o Skodvce nevi temer nic... Treba KIA Sorento je docela zajmavy vuz - a myslim si ze i dost na urovni. Ceed muze byt prukopnikem v Evrope. Obavam se toho ze za deset let uz bude vetsina aut z Azie, stejne tak jako je to dnes s elektronikou. Vlastne se jen staci podivat kam dospel motocyklovy prumysl....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Saturday 26.04.2008 23:14, RE: cena
anonym posted by:
Hlavne pozor, dle nekterych zdejsich prispevku, je u levnych automobilu setreno na materialu. Takze patrne i u teto octavie budou nekvalitni plasty, nekvalitni dilenske zpracovani a pod ;)
si trochu mimo ne....................udělej si z toho bordelu v hlavě pořádek, než něco ukvákneš......
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 00:01, RE: Focus
anonym posted by:
A blbec je blbec. Focus je ve tride jasny favorit.
A onan je onan, astra je v téhle třídě jasný favorit.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 08:14, Tradice
Ten co tu psal,že Kia má 60 let tradice se dost spletl. Kia sice vznikla v roce 1944, ale dělala jízdní kola a potom nákladáky. My se tu snad bavíme o osobních vozech. První osobní vůz vyrobila Kia v roce 1974-byla to licenční výroba stará Mazdy 323. A v tomto duchu pokračovala až do konce devadesátých let-prostě vždy jen dělali starý mazdy. Pride =první 121,Clarus=stará 626,Shuma je 323 atd. Takže prostě jen přebírali starý modely.(samozřejmě s horší kvalitou výroby). A s touhle filosofií se dostali do takovýho srabu,že kdyby je před deseti lety nekoupil Hyundai,tak jsou v čudu.Tak jakápak tradice?? Ta je tady nulová. A že má velké prodeje? No jasně-doma.(2/3 prodeje) A nebo na nenáročném východoasijským trhu,kde uspějě třeba i takový Hindustán.
A že Kii znají dobře v Americe?? To bych se dost divil. Kolik tam prodají kusů? Tak možná pár Avell,který udělali pro americký trh s Fordem.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 11:09, RE: Tradice
anonym posted by:
Ten co tu psal,že Kia má 60 let tradice se dost spletl. Kia sice vznikla v roce 1944, ale dělala jízdní kola a potom nákladáky. My se tu snad bavíme o osobních vozech. První osobní vůz vyrobila Kia v roce 1974-byla to licenční výroba stará Mazdy 323. A v tomto duchu pokračovala až do konce devadesátých let-prostě vždy jen dělali starý mazdy. Pride =první 121,Clarus=stará 626,Shuma je 323 atd. Takže prostě jen přebírali starý modely.(samozřejmě s horší kvalitou výroby). A s touhle filosofií se do...
No dobře, ale co Tě žere? Tak jo, tak nemá žádnou tradici, ale za 5-10 let bude ještě o kus dál a uvidíme, třeba se konečně někteří výrobci chytí za nos a budou taky dávat standardně nějakou "rozumnou výbavu" a bude to za přijatelné peníze. Já jim celkem fandím, auto mám sice japonské, ale fandím jim.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 12:15, RE: Tradice
anonym posted by:
No dobře, ale co Tě žere? Tak jo, tak nemá žádnou tradici, ale za 5-10 let bude ještě o kus dál a uvidíme, třeba se konečně někteří výrobci chytí za nos a budou taky dávat standardně nějakou "rozumnou výbavu" a bude to za přijatelné peníze. Já jim celkem fandím, auto mám sice japonské, ale fandím jim.
Nic mě nežere. Vypadám snad,že mě něco žere? Když budu za deset let vidět,že ty dnešní Kie jsou stále v dobré kondici a je po nich poptávka,budu o nich možná uvažovat.
Jen mě trochu překvapuje,že někteří je chválí už ted aniž by s nima měli dlouhodobější zkušenost.
A oni někteří výrobci už dávno nabízí cenově srovnatelné modely i se slušnou výbavou.Pro mě by teda naftová Kia za půl mega nebyl žádný super kauf.(když chci mít v autě v brzku povinnou výbavu-ESP)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 13:45, jement
s prepáčením ale autor recenzie je kár ako noha....takže absolútne fatálnou poruchou nového pro ceedu je že klíma nefúka tak ako by si pán predstavoval a rádio občas šuští (nebol si náhodou vtedy v tuneli blbe?)

Majiteľovi by som jednoznačne odporúčal vozidlo okamžite zhodiť z útesu a kúpiť si VW Golf V s motorom 1,4 59 kW za skvelú cenu 999 999,- v ktorej možno dostane aj rádio čo nebude šumieť...tschus koncerňáci
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 16:21, RE: Tradice
anonym posted by:
Ten co tu psal,že Kia má 60 let tradice se dost spletl. Kia sice vznikla v roce 1944, ale dělala jízdní kola a potom nákladáky. My se tu snad bavíme o osobních vozech. První osobní vůz vyrobila Kia v roce 1974-byla to licenční výroba stará Mazdy 323. A v tomto duchu pokračovala až do konce devadesátých let-prostě vždy jen dělali starý mazdy. Pride =první 121,Clarus=stará 626,Shuma je 323 atd. Takže prostě jen přebírali starý modely.(samozřejmě s horší kvalitou výroby). A s touhle filosofií se do...
Kiu zachranil Hyundai. A kdopak asi zachranil Skodovku? Neni snad 90% dilu Skodovky od VW.... Tradice je dobra vec, ale svazuje. Kde se octla Anglie se svou automobilovou tradici. I Jaguar a Land Rover uz patri pod Tatu ))))
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 17:00, RE: Tradice
anonym posted by:
zde jsou presna cisla prodeju i podle regionu:
http://www.kia-world.net/index.php/category/kia-sales/
Udaje o prodeji Skodovek kazdy zna, takze kdo chce vec videt realisticky, ma sanci
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 17:04, RE: Tradice
anonym posted by:
Kiu zachranil Hyundai. A kdopak asi zachranil Skodovku? Neni snad 90% dilu Skodovky od VW.... Tradice je dobra vec, ale svazuje. Kde se octla Anglie se svou automobilovou tradici. I Jaguar a Land Rover uz patri pod Tatu ))))
A?... Já jsem o Škodovce neřekl ani slovo.Navíc si o ní myslím,že je to prostě VW se znakem okřídleného šípu-tedy přesně to,co píšeš ty.
Jaguar nikdy nebude dělat vozy s technikou TATY. Tady jde o něco jinýho. Kia dělá vozy stejný jako Hyundai. Včetně stejných motorů.
Jenže tady se někdo snaží přirovnávat Kii k Fordu nebo k VW. Tady je snad ten rozdíl tradice jasný.
A co bude za deset let,uvidíme za deset let. Nemá cenu se snažit ted o tom filosofovat.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 19:25, RE: Tradice
anonym posted by:
Nic mě nežere. Vypadám snad,že mě něco žere? Když budu za deset let vidět,že ty dnešní Kie jsou stále v dobré kondici a je po nich poptávka,budu o nich možná uvažovat.
Jen mě trochu překvapuje,že někteří je chválí už ted aniž by s nima měli dlouhodobější zkušenost.
A oni někteří výrobci už dávno nabízí cenově srovnatelné modely i se slušnou výbavou.Pro mě by teda naftová Kia za půl mega nebyl žádný super kauf.(když chci mít v autě v brzku povinnou výbavu-ESP)
ESP patri mezi doplnkovou vybavu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 19:54, RE: Tradice
anonym posted by:
ESP patri mezi doplnkovou vybavu.
NAUČ SE ČÍST!!!!!!!!!!!!!!!!!!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 20:21, RE: jement
anonym posted by:
s prepáčením ale autor recenzie je kár ako noha....takže absolútne fatálnou poruchou nového pro ceedu je že klíma nefúka tak ako by si pán predstavoval a rádio občas šuští (nebol si náhodou vtedy v tuneli blbe?)

Majiteľovi by som jednoznačne odporúčal vozidlo okamžite zhodiť z útesu a kúpiť si VW Golf V s motorom 1,4 59 kW za skvelú cenu 999 999,- v ktorej možno dostane aj rádio čo nebude šumieť...tschus koncerňáci
No, když ti nefunguje klima za kterou sis u tohodle auta asi i připlatil, to nasere, neříkej, že ne.
Myslím, že to je i argument pro pána, kterej se naprosto demagogicky nahoře asi 5x ptal, co dostane v Oktávii oproti Kia víc. Možná se ho můžeme stejně demagogicky 5x zeptat, co dostane navíc v Kii. Klimatizace to asi nebude:)))
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 20:35, RE: jement
anonym posted by:
No, když ti nefunguje klima za kterou sis u tohodle auta asi i připlatil, to nasere, neříkej, že ne.
Myslím, že to je i argument pro pána, kterej se naprosto demagogicky nahoře asi 5x ptal, co dostane v Oktávii oproti Kia víc. Možná se ho můžeme stejně demagogicky 5x zeptat, co dostane navíc v Kii. Klimatizace to asi nebude:)))
U meho SW mi klimka funguje k plne spokojenosti, lze z toho neco vyvodit?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Sunday 27.04.2008 21:15, RE: jement
anonym posted by:
Já nevím, jestli se pán 5x ptal demagogicky, mně to přišlo naprosto v pořádku, já taky nevím, co v té škodovce dostane lepšího, než v té Kii. Oct. II. je tady taky chvilku, tak ji taky nebudeme hodnotit? To je pořád dokola, argumenty jak noha. Já se ptám taky, co dostanu v té Oktávii navíc, já to fakt nevím, nezlobte se.Nedávno jsem tady četl nadšeného majitele Passatu, jak psal, že už jenom když bouchne dveřmi, tak slyší rozdíl oproti konkurenci. Já mám služebního Passata a kdybych se dveřmi umlátil, tak neslyším žádný rozdíl, naopak, když sednu do svého Avensise, tak mně motor D4D vůbec neotravuje na rozdíl od TDI PD!!!! Lidi už se fakt proberte, nebo něco berete? Kámoš dostal nového Roomstera a když jsem viděl ty "kvalitní" plasty, tak se mi chtělo blít. Dokonce jsem tam našel otřepy, za tolik peněz, to nebyli schopni ani obrousit! Lidi vážně nevěřte na nějaké kecy, ale vyzkoušejte si auto sami a když se vám bude líbit, tak si ho kupte, nevěřte místním žvanilům, co tady vychvalují jen VW, fakt ne.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 28.04.2008 11:33, RE: bez předmětu
anonym posted by:
s KIA CEED jezdím už od srpna - zatím všechno v pohodě, rozhodovali jsme se mezi krátkou oktávkou a kia a musím říc že oktávka je nepohodlnej žebřiňák.
Zebrinak?? - tak to je skutecne usmevne. Mimochodem - rizeni bez dynamickeho tuhnuti s pribyvajici rychlosti je velice neprijemne. Pri jizde s korejcem ve vetsi rychlosti jsem se desil, abych si nahodou nepcikl a nezabil pritom posadku auta. Mozna je to otazka zvyku, ale pro mne neprijatelne. Mame Oktavku II combi uz rok a jsem s ni spokojeny. Pravda Ceed kombi se mne taky libil, ale vubec nelituji vetsi investice, staci se podivat na ceny oktavek a korejcu po par letech. Penize za auto bud s rokama zmizi kominem, nebo se docela drzi - to je taky urcity plus oktavek.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 28.04.2008 12:58, RE: jement
anonym posted by:
Já nevím, jestli se pán 5x ptal demagogicky, mně to přišlo naprosto v pořádku, já taky nevím, co v té škodovce dostane lepšího, než v té Kii. Oct. II. je tady taky chvilku, tak ji taky nebudeme hodnotit? To je pořád dokola, argumenty jak noha. Já se ptám taky, co dostanu v té Oktávii navíc, já to fakt nevím, nezlobte se.Nedávno jsem tady četl nadšeného majitele Passatu, jak psal, že už jenom když bouchne dveřmi, tak slyší rozdíl oproti konkurenci. Já mám služebního Passata a kdybych se dveřmi u...
Podle tvého písemného projevu Passata určitě služebního nemáš. Nebo ho někde dávají k dispozici soustružníkům?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 28.04.2008 17:13, RE: jement
anonym posted by:
Podle tvého písemného projevu Passata určitě služebního nemáš. Nebo ho někde dávají k dispozici soustružníkům?
Proč ho urážíš,vždyť má pravdu ve všem.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 28.04.2008 18:17, RE: jement
anonym posted by:
nie že nefunguje, neprekrucuj slovíčka, že nefúka tak ako by si on predstavoval-čiže asi si to predstavoval nejak divne, nepočul som že by sa niekto iný sťažoval
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Monday 28.04.2008 20:19, RE: jement
anonym posted by:
Proč ho urážíš,vždyť má pravdu ve všem.
Ještě že si každej můžeme koupit co chceme...nic ve zlém, ale na Kiu jsem za 5 let zvědavý. Byl bych i rád kdyby se ta její proklamovaná kvalita potvrdila, dobrých aut navzájem si konkurujících není nikdy dost.
respond
  1 ... 5 6 7

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.