0
back

diskuze k tématu: KIA pro_cee´d - první dojmy majitele

category of topic classification: korejská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Thursday 24.04.2008 23:25, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ty si moula! Tradice, důvěra, marketingová masáž! Kde je nějaký zpochybnění techn. kvalit korejce??? I kdyby to byla značka bez tradice, důvěry a s masáží, nic to neříká o tom, že dělají špatný auta...
vice jak 60let existence Kia uz precejenom nejaka tradice je. Jinak ma celosvet. prodej za 2007 je 1.3mil automobilu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 03:03, RE: Jižní Korea
David V posted by:
Vracím se ke konverzaci ohledně kvality vozů z Jižní Koreje. V Jižní Koreji jsem byl celkem 3x a myslím, že někteří máte zkreslené představy. Jižní Korea není Vietnam, je to civilizvaná země, civilizovanější a bohatší než náš banánistán. Na asijských trzích ve strojírenském průmyslu je poměrně značná konkurence, a to zejména mezi jihokorejskými firmami (HHI, Daelim, Deawoo, Samsung) a jaonskými (FHI, MHI, JGC). Pravdou jest, že Korejci za Japonci trochu zaostávjí, ale tyto rozdíly se začínají st...
Korea (stejne jako Japonsko) ma uzavreny trh - tzn. ze na dovoz se u nich vztahuje obrovske clo. Oktavka by tam mohla stat zhruba dvojnasob nez u nas, jednoduse nema sanci.
Zato Kia i Hyundai v Evrope dostali mnoha-miliardove financni pobidky, takze se neni co divit ze se prodavaji tak levne. Stedre podporujeme kvalifikovanou praci v Koreji, u nas jsme radi za kazdou montovnu. Otevreny trh je super, ale bez dotaci prosim.
Kia Ceed se mne libi. Jiz mene se mne libi nektere ubohe clanky v LN.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 08:15, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ty si ale jouda!!! Druhej se Te pta, co konkretne je na korejci spatnyho a ty tu furt meles neco o vietnamskejch teniskach. Osobne bych si to auto nekoupil, stejne jako bych si nekoupil oktavku, aby bylo jasno! Ale bez jasnyho argumentu nehanim ani jednoho, mulo!
debile.....
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 08:17, RE: Jižní Korea
anonym posted by:
Korea (stejne jako Japonsko) ma uzavreny trh - tzn. ze na dovoz se u nich vztahuje obrovske clo. Oktavka by tam mohla stat zhruba dvojnasob nez u nas, jednoduse nema sanci.
Zato Kia i Hyundai v Evrope dostali mnoha-miliardove financni pobidky, takze se neni co divit ze se prodavaji tak levne. Stedre podporujeme kvalifikovanou praci v Koreji, u nas jsme radi za kazdou montovnu. Otevreny trh je super, ale bez dotaci prosim.
Kia Ceed se mne libi. Jiz mene se mne libi nektere ubohe clanky v LN.
Je pravda, že pro ně jsou jejich auta velmi levná (ptali jsme se na to). Ovšem za paradoxní bych označil, že zatímco západ směřuje všechny své výrobní podniky na východ, aby nemusel snižovat zisky zaplacením drahé pracovní síly, tak východní bohaté státy otevírají výrobní podniky u nás. Tomu nerozumím.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 08:21, RE: Pohnutky k nákupu
anonym posted by:
Zajímavá pohnutka, ale naprosto česká. U nás si většina lidí kupuje auto podle toho jak vypadá a jak působí na okolí než aby je zajímalo jaké skutečně je. Jinak by se neprodávalo tolik "sporťáků" se "silnými" naftovými maloobjemovými motory nebo se s atmosferickými benzínovými motory o objemu 1,4litru. V Čechách se dá prostě nejvíce na vnější efekt.
Souhlas, přesně tak. Hlavně aby upoutalo okolí svým vyjímečným designem. Užitek, funkce, k čemu má hlavně sloužit je okrajová záležitost. Mnoho lidí nad tím ani neuvažují.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 08:46, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Zase nic konkretniho o te nekvalite, takhle se k vysledku nedobereme ;)
Takze otazka zni: Co je konkretne na Cee'du oproti te Octavii nekvalitniho ze se to neda srovnat? Je to bezpecnost? Je to motor? Copak to je?
Mám soukromě Kiu Cee´d 1.4, jezdí s tím manželka. Já mám v práci OII, ale naftu 103kw. Nebudu tedy srovnávat motory ani jízdní výkony.
Kiu mám navíc jen od podzimu, najeto cca 20 tisíc. Za tu dobu ale byla 3x v servisu. Pokaždé sice s nějakou blbostí, ale naštve to. Přestalo fungovat stahování LP okna, nesvítilo vnitřní osvětlení, to rádio se mi taky zdá špatný. Jednou se rozsvítila kontrolka brzd, v servise řekli, že to byl jen nějaký spínač.Na některých částech interiéru se používání začíná projevovat, ta klička třeba i u nás vypadá ojetá. Taky jsem na přední masce objevil "oďobaný" lak, asi od kamínků nebo much, ale zarazilo mě, že tak brzy.
OII mám 3. rok, najeto cca 150tis.km. Měnil jsem jeden xenon a jednu manžetu na poloose, jinak běžná údržba. V interiéru nic, všechno funguje.
Závěrem si myslím, že Cee´d je vhodný tak jako 2. auto do rodiny, nebo pro někoho nenáročnějšího, kdo najezdí tak do 20 tis. za rok okolo komínu. Je designově docela hezká, spolehlivostí si myslím dýchá na paty třeba Fiatu nebo francouzským autům. Pochybuju ale, že by vydržela nějaký náročnější zatížení služebním provozem. Resp. asi vydržela, ale zvykli by jste si, že prostě občas něco nejde.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 08:50, nastavení sedadel a přístup dozadu
to mě udivilo že se pokaždé musí znovu nastavovat-je tím myšleno sedadlo řidiče i spolujezdce? mám zkušenost s mazdou kupé - tam u řidiče jde sedadlo buď sklopit a posunout pákou dole ( ale pak se vrátí do původní polohy) nebo jen sklopit opěradlo, u spolujezdce se vždy sklopí a posune celá sedačka a nevrátí se do původní pozice.ale nejlíp to bylo vyřešený u renaultu 19 3dv kde se opěradlo nesklopí a sedák neposouvá vpřed ale celý sedadlo se vzadu zvedne a překlopí dopředu.Prostor je tak větší a po zaklapnutí zpátky jsou obě sedačky nastavený stejně jako předtím.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 09:34, RE: Jižní Korea
David V posted by:
Vracím se ke konverzaci ohledně kvality vozů z Jižní Koreje. V Jižní Koreji jsem byl celkem 3x a myslím, že někteří máte zkreslené představy. Jižní Korea není Vietnam, je to civilizvaná země, civilizovanější a bohatší než náš banánistán. Na asijských trzích ve strojírenském průmyslu je poměrně značná konkurence, a to zejména mezi jihokorejskými firmami (HHI, Daelim, Deawoo, Samsung) a jaonskými (FHI, MHI, JGC). Pravdou jest, že Korejci za Japonci trochu zaostávjí, ale tyto rozdíly se začínají st...
Naprosto souhlasím. Ti co přirovnávají Jižní Koreu k Vietnamu se nevidi na špičku nosu. LG nebo Samsung jsou dnes špičkami ve svém oboru, a kde byly před 10 lety. Možné se budem divit, kde bude za 10 let KIA.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 09:49, RE: Ceed?
anonym posted by:
Opravdu jsem zvědavej, jestli za tři roky seženu tříletýho Ceeda za cca 130t. Netvrdím, že pokles ceny je tam stejnej jako u Škodovky, to ani omylem, ale 30-35% - nooo, těším se.
ano, taky se furt směju těm argumentům, jak korejec/francouz/ital bude za 3 roky na 30% původní ceny, jak se Oktávka za ty 3 roky bude prodávat pomalu dráž než nová....

pro všechny experty - vedle máte link na stránku TipCars. Ovládání je velice user friendly, takže se nemusíte obávat že by jste to nezvládli. Skuste si zadat stejně starý vůz, stejnou motorizaci, stejný náběh,stejnou výbavu (samozřejmě přibližně, nikdy to nebude identické) a pak uvidíte jestli se skutečně vyplatí do Oktávie investovat o 150 tisíc víc, a pak doufat že to naženete při prodeji...

Já osobně proti Otkávce nic nemám. Považuji ji za velice kvalitní vůz, klidně bych si jí koupil. To by ale Škoda Auto musela trošku revidovat svojí cenovou politiku v ČR. Ano, můžete argumentovat, že stačí vyjet za hranice a tam jí dostanu o 20% levněji. Jenomže já nechci jezdit do zahraničí, vyřizovat DPH a všechny ty papírovačky kolem. Já si chci zajít do autosalonu za rohem a koupit si slušný vůz za slušné peníze. Tu druhou podmínku bohužel Škoda nesplňuje. Takže jezdím konkurencí, neukájím se na dokonalých plastech ale jinak jsem spokojen!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 09:54, RE: KIA
anonym posted by:
Je to prostě korejec a český občan,který slyší pouze na cenu je po reklamní masáži u vytržení.Je to imitace evropských aut a nepomůže mu ani velkolepá záruka 7 let!
Kdyby českému občanovi šlo jen o cenu, bude tu jezdit v nižší střední nejvíc Loganů. Potom C4, Linea, Astra a Mégane jsou všechny v základu levnější než Ceed. Za stejné peníze koupíte Note, i30 nebo Bravo, Přesto se jich prodá míň. Dražší jsou z mainstreamu už akorát japonci (Lancer, Mazda 3, Civic, Impreza), Focus a Golf. Jo a taky Leon a Octavia.
Nejvíc se prodá Oktávek, pak dlouho nic, potom Golf, Focus a Mégane. Fakt si pořád ještě myslíte, že tady jde jen o cenu?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:06, RE: KIA
Banjo posted by:
Kdyby českému občanovi šlo jen o cenu, bude tu jezdit v nižší střední nejvíc Loganů. Potom C4, Linea, Astra a Mégane jsou všechny v základu levnější než Ceed. Za stejné peníze koupíte Note, i30 nebo Bravo, Přesto se jich prodá míň. Dražší jsou z mainstreamu už akorát japonci (Lancer, Mazda 3, Civic, Impreza), Focus a Golf. Jo a taky Leon a Octavia.
Nejvíc se prodá Oktávek, pak dlouho nic, potom Golf, Focus a Mégane. Fakt si pořád ještě myslíte, že tady jde jen o cenu?
Jo a Ceed je na druhém místě o fous před tím Golfem, nějak mi z toho přehledu vypadl...
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:20, RE: bez předmětu
anonym posted by:
To je stejné, jako by jste o Octavii montované v Indii řekl, že je to indické auto. To, že se Ceed montuje někde na Slovensku ještě neznamená, že to není korejské auto. A Kia doposud nemá valnou pověst i když se to s Ceedem snaží zvrátit. Ale až za několik let budeme moci prohlásit, zda se to skutečně podařilo.
Třeba Honda City se montuje v Turecku a je to na kvalitě výroby znát. Ale u Korey nevidím důvod si myslet, že by měli auta horší než VW group (možná kromě Audiny).
Důvod mírně nižší ceny je, že potřebujou víc proniknout na trhy. Až lidi o svojí kvalitě přesvědčí, pak můžou cenu posunout ještě výš - třeba jako Toyota nebo VW... A mimochodem ta cena už není ani zdaleka o tolik níž, než u srovnatelných Evropanů - třeba Opel Astra nebo C4 v základu pořídíte sice s menší výbavou, ale levněji.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:23, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ale...Slováci u Žiliny to v lepším případě smontujou pod dohledem Korejců...nedělejte z toho Evropskou automobilku, je to vlastně jen "montovna". Jinak nic proti ceed nemám, ale s Oktávkou to nesrovnávejte. Koneckoncu třeba Hyundai Sonata má taky všechno a přesto to Mercedeska není:))
Sonata jistě není Mercedes, ale srovnání se SuperB snese v pohodě. Stejně tak Ceed nebo i30 s Oktávkou.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:30, RE: opravdu?
anonym posted by:
"nemám důvod jakkoliv cokoliv zkreslovat" . ještě jsem ani celý článek nedočetl a už je mi jasné, že nějaký důvod máte.
Á, pán je psycholog Přesný postřeh.
Jak někdo začne článek "jsem sice křesťan", už víte, že bude kritizovat nějaký nešvar církve. Jak napíše "nemám vůbec nic proti XY, ale...", pak je zřejmé, že ho XY něčím naštval.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:41, RE: bez předmětu
Banjo posted by:
Sonata jistě není Mercedes, ale srovnání se SuperB snese v pohodě. Stejně tak Ceed nebo i30 s Oktávkou.
To si nemyslím. Superb z roku 2002 je o něčem jiném než stejně stará Sonata. Možná ta nejnovější generace Sonaty ten Superb dorovnala, ale zase jen ten už končící model. A kia magnetis z roku 2002?
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 10:50, RE: Jižní Korea
anonym posted by:
Naprosto souhlasím. Ti co přirovnávají Jižní Koreu k Vietnamu se nevidi na špičku nosu. LG nebo Samsung jsou dnes špičkami ve svém oboru, a kde byly před 10 lety. Možné se budem divit, kde bude za 10 let KIA.
Vždy mne nadchou ti "inteligentní" diskutující - zde jic je též několik.
Vážení, prosím račte si už uvědomit !!! NEJSME PUPEK SVĚTA!!! Kia i škodovka je stejný globalizovaný průměr jako ostatní auta patřící do tohoto segmentu spotřebního zboží.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 11:01, RE: Jižní Korea
anonym posted by:
Vždy mne nadchou ti "inteligentní" diskutující - zde jic je též několik.
Vážení, prosím račte si už uvědomit !!! NEJSME PUPEK SVĚTA!!! Kia i škodovka je stejný globalizovaný průměr jako ostatní auta patřící do tohoto segmentu spotřebního zboží.
A kdy se Kia tím průměrem stala? Ted tím jedním novým modelem?O kterým v podstatě zatím všichni ví jen z reklamy,ale reálné dlouhodobější zkušenosti zatím všem chybí. Nebo snad dělala kia už dřív nějaký dobrý model,který by stál za zmínku? Já zatím vidím,že dnes je z každý osmiletý Kii pelech za pár šupů,který nikdo nechce. Nebo tady snad někdo touží po předchůdci ceedu? Kolik lidí z hlavy ví,který model to byl?Ten upadl dávno v zapomnění,ikdyž se prodával ještě před dvěma lety.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 11:45, RE: Jižní Korea
anonym posted by:
A kdy se Kia tím průměrem stala? Ted tím jedním novým modelem?O kterým v podstatě zatím všichni ví jen z reklamy,ale reálné dlouhodobější zkušenosti zatím všem chybí. Nebo snad dělala kia už dřív nějaký dobrý model,který by stál za zmínku? Já zatím vidím,že dnes je z každý osmiletý Kii pelech za pár šupů,který nikdo nechce. Nebo tady snad někdo touží po předchůdci ceedu? Kolik lidí z hlavy ví,který model to byl?Ten upadl dávno v zapomnění,ikdyž se prodával ještě před dvěma lety.
Přesně tak. Ten co psal o tý reklamní masáži měl pravdu.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 11:54, RE: bez předmětu
anonym posted by:
Ale...Slováci u Žiliny to v lepším případě smontujou pod dohledem Korejců...nedělejte z toho Evropskou automobilku, je to vlastně jen "montovna". Jinak nic proti ceed nemám, ale s Oktávkou to nesrovnávejte. Koneckoncu třeba Hyundai Sonata má taky všechno a přesto to Mercedeska není:))
No příteli, tak třeba i30 vyhrál v testech nad golfem, tak nevím,no. Tady se ukazuje neznalost nových modelů z Korei, lidi tady žijou v dobách hyundai pony, ale proberte se. Většinou lidi kritizují Ceed, když se v něm nesvezli.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Friday 25.04.2008 12:44, RE: bez předmětu
anonym posted by:
No příteli, tak třeba i30 vyhrál v testech nad golfem, tak nevím,no. Tady se ukazuje neznalost nových modelů z Korei, lidi tady žijou v dobách hyundai pony, ale proberte se. Většinou lidi kritizují Ceed, když se v něm nesvezli.
A druhá půlka ho chválí a taky se v něm nesvezli. A nebo se nesvezli v jiných nových autech. Do ted Kia nepředvedla nic. Na hodnocení Ceeda je moc brzo. To můžeme zhodnotit za pět let.
A já osobně nechci být ten pokusný králík,který bude zkoušet jestli se jim tenhle model už povedl.
respond
  1 ... 3 4 5 ... 7

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.