anonym posted by:
Zase nic konkretniho o te nekvalite, takhle se k vysledku nedobereme ;)
Takze otazka zni: Co je konkretne na Cee'du oproti te Octavii nekvalitniho ze se to neda srovnat? Je to bezpecnost? Je to motor? Copak to je?
Mám soukromě Kiu Cee´d 1.4, jezdí s tím manželka. Já mám v práci OII, ale naftu 103kw. Nebudu tedy srovnávat motory ani jízdní výkony.
Kiu mám navíc jen od podzimu, najeto cca 20 tisíc. Za tu dobu ale byla 3x v servisu. Pokaždé sice s nějakou blbostí, ale naštve to. Přestalo fungovat stahování LP okna, nesvítilo vnitřní osvětlení, to rádio se mi taky zdá špatný. Jednou se rozsvítila kontrolka brzd, v servise řekli, že to byl jen nějaký spínač.Na některých částech interiéru se používání začíná projevovat, ta klička třeba i u nás vypadá ojetá. Taky jsem na přední masce objevil "oďobaný" lak, asi od kamínků nebo much, ale zarazilo mě, že tak brzy.
OII mám 3. rok, najeto cca 150tis.km. Měnil jsem jeden xenon a jednu manžetu na poloose, jinak běžná údržba. V interiéru nic, všechno funguje.
Závěrem si myslím, že Cee´d je vhodný tak jako 2. auto do rodiny, nebo pro někoho nenáročnějšího, kdo najezdí tak do 20 tis. za rok okolo komínu. Je designově docela hezká, spolehlivostí si myslím dýchá na paty třeba Fiatu nebo francouzským autům. Pochybuju ale, že by vydržela nějaký náročnější zatížení služebním provozem. Resp. asi vydržela, ale zvykli by jste si, že prostě občas něco nejde.