Attila posted by:
Zdravi Vas panove,
premyslim nad koupi auta, a chci kombik (ne MPV), ale pro tri deti - sedacky. Muzete mi nekdo zmerit nejuzsi sirku auta mezi dvermi (asi madly) na zadnich sedackach. Taky mne zajima, ktera modelova rada ma "spolehlivou" diesel techniku. Koupit s PSA motorem? Nebo klidne Forduv? Jenom pro zajimavost, ted mam stary diesel, ma na krku 300tkm a co se tyce motoru - vymenil jsem jednu zhavici svicku .... ale to uz asi dneska nekoupim..., ze?
Tak mi to nedalo a šel jsem to změřit - Mondeo 2001-2007 hatchback (asi i sedan) má mezi madlama zadních dveří 133 cm, což je ten nejmenší rozměr. Kombi může být na šířku mírně jiné, ale spíš ne, ale výrazný rozdíl je tam v prostoru pro nohy a taky nad hlavou díky rovné střeše.
Co se týče jednoduchých a nezničitelných dieslů, patrně ještě bez turba, těm už asi odzvonilo. Co mě tak napadá jako jeden z posledních známých držáků, tak asi 1.9 TDI 66 kW, jaký se dával do první Octavie, ta ale nejspíš nevyhoví prostorem vzadu. Takže možná pohledat nějakého Passata B5, kde ale zase může zlobit choulostivá přední náprava. Je to holt těžké.