Tuesday 27.04.2010 15:54,
rada
Určitě bych doporučil 2,2 TDCi.Výkon se vždy hodí a spotřeba oproti 2.0 není o moc vyšší.Mam 1,5 roku Mondeo 2,2 rok 2005 ve verzi titanium X.Vzhledově vypadá jako ST 220 a také je oproti normální verzi snížen podvozek.18" kola jsou v základu.Výbava je v podstatě maximální.Tato verze má i podle mého názoru nejhezčí interiér s prvky imitujícími titan a sedadly z kůže v kombinací z úmělé kůže.Plasty jsou také kvalitní a nikde nic nevrže.Za jízdy uvnitř nepoznáte že jedete s dieslem.Žádné dunění apod. se nekoná a motor je dobře odhlučněn.Na některých typech silnic je spíše slyšet hluk od velkých kol než od motoru.Motor má plynulý zátah až do vyšších otáček.Nějaké výrazné kopnutí nečekejte.Pouze při zařazení trojky a větším sešlápnutí plynu je tento turbo efekt nejvíce cítit.Když potřebujete někoho v kopci předjet, je to otázka okamžiku.Spotřebu mám 6,3-6,5 l, ale dost jezdím po městě.Po dálnici je spotřeba také nízká, protože můžete využít šestý převodový stupeň.I při velmi vysokých rychlostech je auto perfektně ovladatelné a cítím se v něm bezpečně.
Ceny většiny dílů nejsou drahé.Nedávno jsem měnil čelní sklo.Vyhřívané, solární s dešťovým senzorem.Cena 5800.Ostatní poruchy byly jen drobnosti za pár stovek.Jediná vážná závada byl vadný vstřikovač asi 2000 km po koupi.Jeho důsledkem praskl píst.Celkové náklady na opravu byly kolem 60 000 kč.
Pokud máte tedy zájem o 2,2 motor, doporučil bych i tuto verzi.I když není příliš rozšířena, sem tam se nějaký pěkný kousek objeví.Auto má sice už 5 let, ale ještě dost často se za ním někdo otočí.Před, nebo hned po koupi, bych doporučil pro jistotu zkontrolovat vstřikovače.Myslím že jiná vážná závada tomuto autu nehrozí.Už mám vyhlednuté další auto, ale abych se přiznal, tak tohoto se mi nějak zbavovat nechce.Takže pokud se rozhodnete pro tento motor, myslím že budete velice spokojen a proč chcete zůstat u Mondea, jistě víte sám.Tak už Vám jen přeji hodně štěstí při koupi dalšího Mondea.
respond