Koloss posted by:
Jasně, jsou situace ... . Zkus si představit tohle - dojíždíš svou 180 škodovku, která jede 100, nikde nikdo, jen ji chceš minout. Z jakéhokoli důvodu škodovka vybočí ze svého pruhu a ty ji nabereš zezadu. Ve 180 se kličkovat nedá, ve 130 se ještě dá něco udělat. Až budeš mít na krku mrtvý děcko, co sedělo ve škodovce vzadu, už ti to nikdy nikdo neodpáře. Přeju hodně šťastných kilometrů.
Milý Koloss
! To co popisujete "dramaticky" a "ošklivě" zní a já po českých dálnicích sice "skoropředpisově" jezdím, ale ono to o RYCHLOSTi není - nebo JAK si vysvětlujete, že na německých dálnicích s povětšinou NEomezenou rychlostí MENŠí nehodovost/úmrtnost než na těch českých celé ROKY jest?
Jde JEN a JEN o to POŘÁDNĚ se do zrcátka podívat a NEŽ změním pruh BLIKAT! A NEurazte se - to češi (doma) NEdělají. Když někdo JEDNOU blikne než pruh změní, je to skoro ZÁZRAK (já "bubka" naučena byla NEŽ pruh změním blikám, po CELOU dobu přejíždění a až KDYŽ jsem v pruhu - blink vypínám - to tady skoro NIKDO NEdělá ... zato když v ODBOČUJÍCÍM pruhu jsou - a NIKAM jinam NEmohou - tam skoro VŠICHNI "zuřivě" blikají .... ,-)
PS: NEpodporuji "zběsilé" střelce co na D1 potkávám, ale pokud by mu tam ta škoda "TAK jak PÍŠETE" vjela, tak by to (z MÉHO pohledu) chyba řidiče té škoda byla ..
Já zkušenost mám, že na českých silnicích NEJDŘÍVE řidič zabočovat/přejíždět do vedlejšího pruhu začne a až PAK se do zrcátka koukne a blinkr dá (resp. často Často ČASTOkrát jsem právě TOTO na vlastní kůži v levém pruhu zažila - pravda potkala jsem dokonce už "šílence" co z pruhu do pruhu přejížděl, zřejmě aby "předjíždění" zabránil) To mi připomnělo - naposledy jsem na silnici E ... cosi, kousek před českými budějovicemi kamion "brutálně" přes plnou přejet musela, neb KDYKOLIV jsem vlevo "najížděla" abych se podívala, on TÉŽ doprostřed silnice - na mezinárodní trasu "trapně" úzké - najel, NErozumím/NEchápu/NEvím, snad aby mne ZA sebou zdržel - to jsem ale trošičku "odbočila" ...
Prostě já bych pro (na "lepších" částech dálnic - ostatně ani v Deutschland se nejezdí všude "neomezeně") 160 km/h na dálnicích byla (víte že ve Schweiz JEN 120 km/h je? Hrůůůůůza ,-)
Pěkný den