0
back

diskuze k tématu: Fiat Punto 1,2 8V

category of topic classification: italská vozidla
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 16:08, RE: Pružnost motoru
mufik.martin posted by:
Pokud jedete ve 60 po rovne s max 2 lidma, tak se orpavdu da jet na petku, je to 8V, takze je to normalni. Pamatujete nekdo na nesmrtelny motor z Omegy a vectry? 2.0 8V? ten byl taky schopnej jezdit okoo 1500 otacek bez problemu a tahal odspoda, samozrejme ale pak chybel vykon ve vyssich otackach. Je to jen otazka priorit, ale fiat nabizi 8V i 16V takze si zvolte, jestli chcete spise vyssi vykon odspodu, nebo vykonovou spicku ve vyssich otackach
Právě jeden z těch oplovejch motorů mám v autě, konkrétně je to 1.8 8V a je krásně pružný od 1500 rpm. Jenže 60 na 5-ku je pod 1500 otáček a tam je chod méně kultivovaný, proto řadím 5-ku až v 70-ce, kde je to už něco přes a jen po rovině, nechce se mi motor tolik namáhat, ony ty síly na píst v nízkých otáčkách jsou značné a motor se tím hodně opotřebovává. Co se týká výkonu nahoře, tak tam nic výraznýho není, táhne to tak nějak pořád stejně až do maxima, ale ten tah není nijak závratnej, je to ta daň za pružnost, je tam toho málo, ale zato všude.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 16:10, Fiat=opravy
Za "skoro půl roku" a po 8000km neměla tolik závad ani ta naše 20. letá stodvacítka, kterou v roce 2000 nahradila nesmrtelná Fabia 16V a na které se za 6 let a 120000km nikdy nic neporouchalo!!!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 16:32, RE: Fiat=opravy
Kibic posted by:
Za "skoro půl roku" a po 8000km neměla tolik závad ani ta naše 20. letá stodvacítka, kterou v roce 2000 nahradila nesmrtelná Fabia 16V a na které se za 6 let a 120000km nikdy nic neporouchalo!!!
Ta rovnost možná platí pro tento kus, avšak pro moji Mareu W. (2000) platí 4,5 měsíce + 5 tisíc km = žádná závada. Takže se jdi podívat jestli ti tu Fabku mezitím nešlohli a v klidu prosím.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 17:05, RE: Fiat=opravy
Kibic posted by:
Jste asi prvni clovek, kteremu se na fabii po 120 tis neobjevila jedian zavada. Vsichni tady pisete co jsem mel zavad, probuh, vzdyt byli jen dve zavady, senzor otacek a vodni pumpa. Ano za pul roku to je dost, ale auto pred tim, krome oleje a zimnich gum v servisu nebylo.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 17:06, RE: mufik.martin
Vepř posted by:
Z 56 přízpěvků v diskuzi je jich 21 mufik.martin. Už mě o ani nebaví číst
Vepři omlouvám se, jestli tě to nebaví číst, ale já se snažím reagovat a odpovídat na dotazy, tím, že jsem napsal recenzi to pro mě nekončí.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 18:40, formalita
necet sem to cely (je to moc dlouhy), ale kdyz uz uvadis cisla tak at maj hlavu a patu 1,2Nm by stacilo na hracku ale osobak by s tim nejel pomalu ani po rovine :)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 18:43, RE: formalita
impala posted by:
necet sem to cely (je to moc dlouhy), ale kdyz uz uvadis cisla tak at maj hlavu a patu 1,2Nm by stacilo na hracku ale osobak by s tim nejel pomalu ani po rovine :)
Ano omlouvam se, ten kroutici moment mel byt 102 Nm. Nevsiml jsem si toho a ted s tim nic delat nejde.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 18:56, Fiat
Měl jsem Fiatů hodně, Fiat 500 familiare, Fiat 850, Fiat 124S a nakonec Panda 750. Mohu potvrdit spíše nepořádně vyrobená auta ale bez velkých nedostatků. Vodní a benzinové pumpy, tlumiče, koroze, to jsou jejich slabé stránky. Naproti tomu pro automobilisty, kteří si sami něco vymění, je to značka s nejlevnějšími náhradními díly, takže sice závady jsou někdy k vzteku, jejich odstranění ale moc nestojí.
Rozhodně bych Fiatovi dal přednost před Japonci a Francouzi.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 19:21, RE: Holt Ital se nezapře
mufik.martin posted by:
Lépe jsi si vybrat nemoh, punto je můj miláček. Prostě výkoný nezničitelný italský stroj, tomu se ani v nejmenším nic nevyrovná. Pravidelně jezdím jen tak z hecu užít si sportovní jízdu a ukázat záda všem těm m3, s8 atd.
Do háje, to je škoda, že jsem koupil nového Superba. Asi jej prodám a koupím 4 Punta. Každý v rodině bude mít jedno. Za 30let opravy aut jsem si nevšimnul, že Fiaty jsou takové vozy. Já mám při opravách s Fiaty docela jiné zkušenosti a prodej nových vozidel tomu dává za pravdu. Jo Ital ten se fakt nezapře.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 19:30, RE: Holt Ital se nezapře
Frank posted by:
Do háje, to je škoda, že jsem koupil nového Superba. Asi jej prodám a koupím 4 Punta. Každý v rodině bude mít jedno. Za 30let opravy aut jsem si nevšimnul, že Fiaty jsou takové vozy. Já mám při opravách s Fiaty docela jiné zkušenosti a prodej nových vozidel tomu dává za pravdu. Jo Ital ten se fakt nezapře.
Franku trosku nechapu tvuj vystup. nevim, proc by jsi mel prodavat superba a kupovat 4 punta, nikdo ti necpe a si koupis punto, hlavne superb a punto je trosku jine zamereni auta nemyslis? Co jsi myslel temi prodeji novych fiatu? Grande punto se prodava vlemi dobre, a zisky fiata za posledni dobu vzrustaji vlemi rychle, takze fiat je na tom opravdu odbre co se tyce vydelku. Jinak mezi nami, ten superb taky neni zadna suepr kara, za ty penize co stoji. Predninapravy nic moc, motory bud TDI nebo pomerne zastarele benziny, nejlepsi motor tam je asi ta 1.8 jinak 2.O je hruza, 2.8 neni zrovnanejpovedenejsi motor a o TDI 4valcich radsi pomlcim, a 2.5 TDI tam davai jen ty spatne z prvni audi A6, a ten dobry 2.5 si nechali az na posledni roky vyroby. Nerikam, ze superb je spatne auto, ja osobne bych ho chtel, ale tak super to taky neni za ty penize
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 19:36, RE: formalita
mufik.martin posted by:
Ano omlouvam se, ten kroutici moment mel byt 102 Nm. Nevsiml jsem si toho a ted s tim nic delat nejde.
Opravil jsem to - v zájmu věcné správnosti - na 102 Nm. Pokud mohu osobní prosbu, příště prosím pište s diakritikou, vytvořil jsem s touto zkušeností svůj nový rekord v délce opravy jednoho příspěvku. Předem děkuji. Také to zvýší Vaše šance na dřívější uveřejnění.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 20:05, RE: formalita
Jiří Vaculík - TipCars.com posted by:
Opravil jsem to - v zájmu věcné správnosti - na 102 Nm. Pokud mohu osobní prosbu, příště prosím pište s diakritikou, vytvořil jsem s touto zkušeností svůj nový rekord v délce opravy jednoho příspěvku. Předem děkuji. Také to zvýší Vaše šance na dřívější uveřejnění.
Ok omlouvám se, příště to napíši s diakritikou. Díky za úpravy a korekci chyb
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 20:42, RE: mufik.martin
mufik.martin posted by:
Vepři omlouvám se, jestli tě to nebaví číst, ale já se snažím reagovat a odpovídat na dotazy, tím, že jsem napsal recenzi to pro mě nekončí.
O.K. sorry
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Tuesday 20.03.2007 21:55, RE: Holt Ital se nezapře
Frank posted by:
Franku, nevšimnul jsem si nějajkých problémů s prodeji u Fiatů. Též jim dodáváme několik komponentů a pokud má někdo problémy, tak jsme to my, přímí dodavatelé. S naší výrobní kapacitou
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 06:50, To Frank
Frank posted by:
Tak nevím,asi jsem měl štěstí,ale vlastnil jsem ojetou Regatu,Cromu,Tempru,Uno,Ritmo a teď má přítelkyně novou Pandu,předtím měla Ciquecento a 2x Seicento a kromě běžného servisu bez problémů.Takže asi tak a to že máš Superba je mi úplně u p.....tady se diskutuje o Puntu .Co se týče kvality dle mého názoru udělal Fiat obrovský skok dopředu a držím mu palce.Jo a dík za supr recenzi,to abych nezapoměl na Martina.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 07:43, RE: formalita
Jiří Vaculík - TipCars.com posted by:
)))) No alespoň ten rekord. Ale za sebe musím říci, že bych u toho sakroval až běda.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 07:55, :))
Cekal jsem ze tady bude jeste vic prispevku ale je jich tu dost... Mufiku myslel jsem ze bude rekord! ;o)
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 07:57, RE: Holt Ital se nezapře
Frank posted by:
Franku jde vidět že jsi auta nikdy neopravoval jinak bys takovou ptákovinu nenapsal.Promin.
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 08:05, RE: ANNONCE
mufik.martin posted by:
Ja to mam na dalnici bez problemu, ale je to dano tim, ze jezdim do Pardubic a to je cela cesta pouze po rovine, zadny kopec, a na chatu po D1 kde uz jsou nejake ty kopce tak jezdim sam nebo ve dvou s pritelkyni. Pokud jedu 130 po rovine tak to radsi pred kopcem trosku rozjedu, ale i tak v kpci dost ztratim, nidky jse zatim nemusel podradit, ale vetsinou ztratim tak 20 km/h v kpci, tkaze vetsinou na vrcholu kopce mam okolo 100 - 110, prevodovka je opravdu dlouha, takze toci malo a nema takovou s...
Nevěř báchorkám o nadprůměrné poruchovosti vstřikovačů motorů JTD.Není vyjímkou, že vstřikovače vydrží i 300tis/km.Pokud odejde dříve jednotlivý kus snad opravdu může jít o vadu ve výrobě.Pokud jich odejde víc je jednoznačně na vině nafta respektive její kvalita.Co se týká závad JTDéček spíš bych měl strach z poruchy turba hlavně silnější provedení s VGT které skutečně může znamenat konec motoru.Ať už zadření způsobené ztrátou oleje přes turbo nebo přetočení samozápalem - spíše vyjímka.Osobně jezdím JTD 105k - 165 000 tis/km absolutní spokojenost.Vivat Fiat !!
respond
anonymous
number of posts-
date of registration-
Wednesday 21.03.2007 08:37, RE: ANNONCE
kubrt posted by:
Nevěř báchorkám o nadprůměrné poruchovosti vstřikovačů motorů JTD.Není vyjímkou, že vstřikovače vydrží i 300tis/km.Pokud odejde dříve jednotlivý kus snad opravdu může jít o vadu ve výrobě.Pokud jich odejde víc je jednoznačně na vině nafta respektive její kvalita.Co se týká závad JTDéček spíš bych měl strach z poruchy turba hlavně silnější provedení s VGT které skutečně může znamenat konec motoru.Ať už zadření způsobené ztrátou oleje přes turbo nebo přetočení samozápalem - spíše vyjímka.Osobně je...
Kubrte, mas naprostou pravdu, ale ja take nepsal o motoru JTD ve stilu nebo maree, coz ty evidentne mas, ale o motoru JTD v puntu, ktery ma 80 koni a je opravdu velmi poruchovy, a vetsinou odejdou vstriky uz po 100 tis, nemam to jen tka z doslechu, cetl jsem o tom prave primo tady v poradne, doporucuji precist, jde prave o ten motor v puntu, ktery se nejak absolutne nepovedl, jinak vim, ze JTD ve stilu vydrzi pomerne hodne. Ale me ta recenze, myslim ze pana Vaculika, od nakupu punta v JTD opravdu odradila, protoze riziko pripadne opravy je velmi drahe, a prave u zminovaneho punta k te zavade dochazi hodne brzy, jiz okolo 100 tis, a to maji vsechn ynaftaky na bazaru
respond
  1 ... 3 4 5 6

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, all rights reserved.