zigi posted by:
To je těžký, ono v základní výbavě u koncernu toho opravdu moc nebývá a AUDI není vůbec žádná vyjímka.
Trochu OT:
Nedávno jsem četl autoTip s speciální přílohou o novém Lancerovi, vypadá na velice good auto a za velmi přijatelné peníze, ale proč kupovat něco skvělýho za skvělé prachy, když si můžu koupit horší O II, která je o třídu níž, je ve všem ( krom kufru, ten oceňuje jen český Pepík a nakonec ho využije 2x do roka ) horší, dražší a nakonec i míň spolehlivý? Pro mě těžko pochopitelný, ale...
tak myslím, že Lancer a Oktávka se řadí obě do stejné, nižší střední třídy.
Mimochodem toho Lancera jsem už párkrát ve městě potkal a je to fakt nádhera. Oktávka se mi docela líbí, ale z Lanceru srší sportovno, chuť do života, hravost.
Cenově taky vychází velice zajímavě. A proč si koupit Oktávku? Větší kufr a měkký plasty v interiéru...dělám si srandu - Lancer je prostě zaměřen na jinou kategorii zákazníků, není to úplný mainstream. Prostě Oktávka nikoho neurazí, hodí se jako firemní, pro mladého bujaka, i pro důchodce. Umíš si představit důchodce jezdíci v Lanceru na nákupy do Lídlu?
No a pak taky zažité hospodské povídačky - Škoda je nejlevnější, má nejlevnější servis a náhradní díly, bere techniku z koncernu, takže je to vlastně Audi za lepší peníze...
Lancer (potažmo Japonec) - je drahý, neseženeš náhradní díly, a když tak jsou drahé, je malý (protože ho dělají na Japonce) a nemá kufr kam se vejde minimálně jedna lednice + basa piva...
A k tomu PC - ano, koncernová politika co se týče výbavy je poněkud, řekněma zvlášní, ale kdybych si kupoval Audi za 700-800 tis, a neměl tam v základu PC, tak na takovou prémii se můžu to....