VIDEO: Na Filipínách zdemolovali 30 pašovaných vozidel. I zajímavé kousky

Our theme
Daniel Fuglevič | 07.02.2018
Mezi zabavenými a následně zničenými vozy se nacházely i pěkné kousky. | foto: youtube.com
Na Filipínách má tamní vláda problém s lidmi, kteří do země pašují ze zahraničí automobily a samozřejmě za ně nezaplatí nutné daně a poplatky. Tamní prezident proto na 30 zabavených autech ukázal, co se s pašovanými vozy stane, když na ně police přijde.
V příkladném vystrašení pašeráků a majitelů automobilů bez zaplacených importních daní hrál roli buldozer. Sám prezident Filipín Rodrigo Duterte totiž nařídil místním orgánům, aby celá třicítka zabavených vozů byla přejeta buldozerem a poslána na šrotiště. Celou událost sledovala tamní média.

Filipínský celní úřad minulý rok zabavil automobily v hodnotě skoro 3 milionů dolarů, tedy asi 61 milionů korun, které se do země dostaly ilegálně, a nebyla za jejich import zaplacená daň.

První dvacítka vozů byla zničena buldozerem v přístavu v Manile, zatímco dalších deset aut bylo ve stejnou dobu zdemolováno v přístavech měst Davao a Cebu.

Jaguary nebo Corvette
Bohužel pro nás milovníky aut je smutné, že se mezi zabavenými a následně zničenými vozy nacházely i pěkné kousky. Například řada BMW a Mercedesů, pár Jaguarů a také klasický Chevrolet Corvette C3.

Pašování automobilů na ostrovy Filipín je v současnosti velkým problémem. Částečně je to ale způsobeno i šílenými daněmi pro legální import vozidel, kdy může být jenom díky poplatkům a daním cena vozu zvýšena o polovinu.

Otázkou je, zda veřejná „poprava“ hromady zcela funkčních automobilů nakonec pašeráky a kupce ilegálních vozů vystraší.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů