Video: Jak 90 koní Mazdy MX-5 stačí na Nürburgringu na pokoření Ferrari 458

Our theme
Radek Pecák | 21.08.2018
Pouze 90 koní může stačit na pokoření Ferrari | foto: Youtube
Dvouminutové video ukazuje, že řidič Ferrari sice dokázal Mazdu předjet, ale nakonec ji zase pustil před sebe
První generace Mazdy MX-5 versus okruhová verze Ferrari 458. Tyto vozy se potkaly na severní smyčce okruhu Nürburgring ve stejnou dobu. Video z onboard kamery v Mazdě začíná v okamžiku, kdy ji Ferrari předjíždí. Následně se řidič Mazdy začne snažit a postupně ujíždějící vůz, který disponuje více než šestinásobným výkonem v porovnání s japonským roadsterem, začne dotahovat.

Zatímco řidič "miaty" se opravdu snaží, video prozrazuje, že Ferrari brzdí o hodně dříve, než by bylo zapotřebí, a také akcelerace na výjezdu ze zatáček není určitě tak drtivá, jak by mohla být. 

Když řidič Ferrari vidí, že minimazdě neujede, nakonec zabliká a pustí jejího jezdce před sebe. Stejně tak o chvíli dříve učinil v případě zeleného Opelu Corsa OPC. Ten se navíc dokázal (i když dosti neurvale) dostat i před naší hrdinnou Mazdu.

I když na tomto videu, podle jezdce, kterého se podařilo najít na facebooku, pohání vůz ještě původní verze motoru s výkonem 90 koní, v současnosti již auto podstupuje přestavbu. Do motorového motoru se tak dostává agregát z Mazdy MX-7, což je samozřejmě verze 13B Wankelu. Na snímky z přestavby se můžete podívat ve fotogalerii.

S ním logicky bude Mazda MX-5 opět o dost rychlejší. Navíc bude samozřejmě také o dost lépe znít. 

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů