Toyota staví nový testovací polygon. Bude na něm i kus Nürburgringu

Our theme
Dominik Valášek | 23.02.2018
dalších 21 fotek
Závodní Lexus LFA na Nürburgringu. | foto: Toyota Gazoo Racing
V dnešní době prakticky neexistuje sportovní auto, které by se v rámci vývojového testování alespoň párkrát neprojelo na legendárním okruhu Nürburgring. V „Zeleném pekle“ chtějí zkrátka testovat prakticky všichni. A tak je skoro škoda, že je okruh na celém světě pouze jeden.
Právě „nedostatek Nürburgringů“ se ovšem chystá řešit japonská Toyota, která si chce část legendárního okruhu postavit na vlastním testovacím polygonu přímo v Japonsku. Výstavba kopie části Nürburgringu samozřejmě nebude levná, ovšem vynaložené prostředky se časem vrátí. Fakt, že nebudou muset prototypy Toyoty putovat přes půl světa do Německa, totiž ušetří nemálo financí i času.

Nový polygon je prvním testovacím centrem Toyoty vystavěným od roku 1984. Nacházet se má v prefektuře Aichi a disponovat bude právě věrnou kopií Nürburgringu o délce 5,3 kilometru. Součástí budou kromě perfektně okopírovaných zatáček také změny v převýšení a další náležitosti.

Nürburgring ale nebude jedinou tratí, která se „obtiskne“ do testovacího centra Toyoty. Součástí komplexu o rozloze 6,5 čtverečních kilometrů má být ještě deset dalších světových okruhů a silnic, potažmo jejich částí. Zatím není venku žádná oficiální informace, ale už teď jsme zvědaví na plán celého areálu.

Testovací středisko se má otevřít svému účelu již v průběhu příštího roku, ale do finální podoby vyroste až v roce 2023.

Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů