Toyota omladila Corollu. Nejprodávanější auto světa dostalo nový výraz

Our theme
Redakce | 28.03.2016
Toyota Corolla. | foto: Toyota
Jedenáctá generace evropské verze Corolly dostává po třech letech od uvedení na trh přepracovaný design. Změnila se hlavně příď, která nejprodávanější Toyotu přiblíží extravagantnímu vodíkovému modelu Mirai.
Designéři vůz obdařili novou maskou chladiče, jinými světlomety a novým nárazníkem. Drobné změny najdeme i vzadu, auto například dostalo méně výraznou chromovanou lištu mezi světly - a ta jsou nově diodová.

Cílem faceliftu bylo podle Toyoty dát vozu prestižnější vzhled a zdůraznit jeho "široký postoj".

Toyota Corolla.


S omlazenou Corollou dorazí také litá kola s novým designem (mohou být 16- a 17palcová), nabídku laků pak rozšíří tři odstíny: bronzová Platinum, červená Tokyo a bronzová Earth.

Součástí standardní výbavy se stane balíček bezpečnostních systémů Toyota Safety Sense, který zahrnuje varování před možnou kolizí, upozornění na opuštění jízdního pruhu, rozpoznávání dopravních značek či automatické přepínání dálkových světel.

Toyota Corolla.



O novinkách v oblasti techniky Toyota mlčí, je tedy možné, že k výrazným změnám nedojde. Corolla se u nás prodává se třemi motory, přičemž všechny mají čtyři válce a poměrně skromný výkon. Do prodeje modernizovaná Corolla zamíří v průběhu letošního léta.

Pro japonského výrobce Corolla představuje nejdůležitější model v nabídce, který se prodává v téměř 150 zemích světa a na celkových prodejích značky se podílí 20 procenty. Každá pátá prodaná Toyota je tedy právě Corolla.

Ta si navíc i v loňské roce udržela pozici nejprodávanějšího osobního automobilu planety.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů