Tento Mercedes najezdil už přes 2,1 milionu kilometrů. Řekli byste to?

Our theme
Jan Zajíc | 14.07.2017
dalších 11 fotek
Tento Mercedes-Benz W124 najezdil už 2,1 milionu kilometrů. | foto: Marktplaats
Co si představíte, když se řekne "nesmrtelné auto"? Vsadili bychom se, že většině z vás se jako první vybaví nějaký starý Mercedes-Benz. Tento kousek potvrzuje, že pověsti o odolných "medvědech" mají reálný základ.
Díváte se totiž na Mercedes-Benz W124 z Nizozemska, který najezdil už více 2,1 milionu kilometrů. A vypadá, že další porci má ještě před sebou.

Jde o vůz roku 1986, který pod kapotou ukrývá původní, atmosféricky plněný naftový pětiválec o objemu 2,5 litru a výkonu 90 koní (66 kW). Jeho kilometrový příběh si můžete prohlédnout v dokumentech v galerii, ve zkratce jde ale o auto, které sloužilo po většinu dosavadního života jako servisní vůz Mercedesu.

Teprve nedávno jej koupila soukromá osoba, která mu však ponechala servisní zbarvení. A také se ho rozhodla prodat, nabídla ho prostřednictvím inzerátu na stránce Marktplaats. Za 2499 eur, tedy asi za 65 tisíc korun.

První milion kilometrů tento Mercedes urazil v roce 2000, o patnáct let později došlo na druhý milion. Auto má stále platnou STK (do konce roku 2018), což společně s pohledem na fotografie naznačuje, že je v dobrém technickém stavu.

Posuďte sami. Uvěřili byste, že tohle auto ujelo přes 2,1 milionu kilometrů?
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů