Seat zahájil výrobu třetí generace modelu Leon

Our theme
Redakce | 03.11.2012
Nový Seat Leon | foto: Seat
Martorell - Vůz představený na nedávném pařížském autosalonu reprezentuje celkovou investici 800 milionů eur, primárně do vývoje automobilu a výrobních zařízení.
Nový Leon vstupuje do segmentu kompaktních vozů, který se podílí 38 % na celkovém prodeji osobních vozů v Evropě. Zároveň usiluje o zopakování úspěchu Seatu Ibiza.

Kompletní rodina modelů
Seat nyní spustil výrobu pětidveřové verze Leonu, jejíž prodej bude zahájen koncem listopadu v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Vstup na český trh bude následovat v lednu 2013.

Příští rok se objeví také třídveřový model a verze kombi (obě budou vyráběny v závodu Martorell), s nimiž se rodina vozů Leon poprvé rozroste na tři členy. Celkový prodej Leonu včetně prvních dvou generací činí od roku 1999 už 1,2 milionu vozů.

Platforma MQB, technika pro ještě větší konkurenceschopnost
Nový Leon používá nejnovější techniku koncernu Volkswagen na základě modulární platformy MQB pro vozy poháněné motorem uloženým vpředu napříč. Výsledkem je zkrácení doby výroby v porovnání s druhou generací Leonu.

Nová platforma navíc nabízí větší flexibilitu umožňující výrobu tří verzí Leonu společně s modely Altea, Altea XL a Altea Freetrack na stejné montážní lince.

Nový designérský styl
Nový Leon je prvním sériově vyráběným vozem s novým designérským stylem značky Seat. Automobil je vybaven různými technologiemi, které zvyšují úroveň bezpečnosti a umožňují připojení přenosných elektronických přístrojů. Vůz je také o 90 kilogramů lehčí a o 52 mm kratší než předchůdce, přestože nabízí prostornější interiér.

Nabídka šesti zážehových a čtyř vznětových motorů je dostatečně široká, aby oslovila všechny skupiny zákazníků. Leon je zároveň prvním vozem s integrovanými LED světlomety.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů