Renault představil model Kaptur. Jde o nafouknutý Captur s pohonem všech kol

Our theme
Redakce | 31.03.2016
dalších 11 fotek
Renault Kaptur. | foto: Renault
Renault představil nové SUV. I když má povědomé jméno, jmenuje se Kaptur, jde o nové auto, které velikostí pasuje mezi modely Captur a Kadjar.
Novinka se nejprve začne prodávat v Rusku, pak se podívá i na další trhy. Prodej v západní Evropě zatím prý v plánu není.

Kaptur na délku měří 4333 milimetrů, široký je 1813 mm a vysoký 1613 mm. Je tedy o 211 milimetrů delší než Captur a o 116 milimetrů kratší než Kadjar. Rozvor dosahuje 2674 milimetrů - to je mimochodem stejná hodnota jako u Dacie Duster. Zdá se tedy, že Renault pro Kaptur využil právě základ Dusteru, který se v Rusku prodává s logem francouzské automobilky.

Renault Kaptur.


Vzhledově vůz kombinuje prvky Capturu i Kadjaru, což je pochopitelné. Menšímu crossoveru se pak podobá interiér.

Kabina má nabídnout dostatek prostoru pro pět cestujících, zavazadelník má objem 387 litrů a po sklopení zadních opěradel vznikne místo s kapacitou 1200 litrů.

Novinka prý vznikla podle specifických požadavků ruského trhu. Proto dostala slušnou světlou výšku 204 milimetrů a odolnější zavěšení kol, Kaptur by se tedy měl poradit i s rozbitými ruskými cestami.

Renault Kaptur.


Nabídka motorizací zatím zůstává tajemstvím, jisté je pouze to, že automobilka nabídne automatickou převodovku a pohon všech kol.

Kaptur se začne prodávat začátkem léta, cena zatím nebyla zveřejněna.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů