Peugeot Instinct je sexy kombík, který vám koupí i lístky do kina

Our theme
Daniel Fuglevič | 27.02.2017
dalších 21 fotek
Peugeot Instinct. | foto: Peugeot
Peugeot umí vytvářet velice zajímavé koncepty, u nichž si často přejeme sériovou výrobu. Většinou to tak ale nedopadne, což je zřejmě případ i u nové studie Instinct.
Bohužel, tento zajímavý kombík, čtyřdveřový kupé, shooting brake či jak ho chcete nazvat, prý výrobní linku nikdy neuvidí.

Což je škoda, protože se má jednat o definitivní přehlídku schopností automobilky v oblasti aerodynamiky a nízkého odporu vzduchu, ale také o ukázku nejmodernějších technologií autonomního řízení.

Čtěte také: Volkswagen láká na nový Arteon. Nástupce Passatu CC ukázal detaily

Karoserie je uhlazená jak nejvíc to jen šlo, aby se docílilo ideálního obtékání vzduchu. Konvenční zrcátka zde tedy nehledejte, ty nahradily kamery. Peugeot tím samozřejmě míří na co nejnižší čísla spotřeby paliva.

O pohonné jednotce konceptu není moc informací, ale pod kapotou by měl být blíže nespecifikovaný plug-in hybridní systém produkující až 300 koní (224 kW).

LED světlomety mají taktéž zabudované kamery, které umí skenovat silnici a situaci před vozidlem. Data jsou pak přeposílána značnému množství bezpečnostních a asistenčních systémů, které ve spojení s autonomním řízením zajišťují, že řidič nemusí do ovládání vozu vůbec zasahovat.

Čtěte také: Nový čínský supersport má používat turbíny a produkovat až 1030 koní

Interiéru dominuje velký dotykový displej, volant vypadající spíše jako knipl letadla se v autonomním módu skryje do přístrojové desky. Celkově zde nenajdete mnoho klasických tlačítek.

Peugeot totiž představuje takzvaný „chatbot", což je hlasový systém, se kterým si budete moci na palubě normálně povídat, a poslechne vaše přání. Vaším rozkazem tak například zapne klimatizaci, přes internet objedná lístky do kina nebo najde nebližší restauraci.

Představa budoucnosti Peugeotu je tedy opravdu zajímavá a hlavně navenek dobře vypadající, minimálně v nejbližší době ale zůstane u pouhé představy.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů