Nový Superb se začne prodávat 6. června. Koupit si můžete i jeho předchůdce

Our theme
Redakce / ČTK | 04.05.2015
dalších 12 fotek
Škoda Superb. | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda Auto letos plánuje zvýšit prodej své vlajkové lodi Superb na českém trhu až na 5500 vozů, proti loňsku asi o pětinu. Počítá přitom s prodejem jak dobíhající druhé generace, tak s nástupem generace třetí, která přijde na trh 6. června. 
"V současnosti již máme přes 1350 objednávek na nový Superb. Vzhledem k tomu se náš cíl prodat 1800 vozů nové generace zdá celkem reálný," řekl ředitel prodejní organizace Škody pro ČR Luboš Vlček.

Představení nového Superbu si můžete přečíst zde.

Škoda Superb.


Superb se bude v Česku prodávat se čtyřmi benzinovými a třemi dieselovými motory o výkonu od 120 do 280 koní. Cenově novinka startuje na 599 900 Kč.

Přehled cen najdete zde.

Od nového Superbu si Škoda slibuje, že získá nové zákazníky, kteří dosud kupovali spíše vozy v prémiovém segmentu. Tradičně se pak zaměřuje na firmy.

Ještě před uvedením do prodeje v České republice by měl vůz Superb převzít i prezident Miloš Zeman.

Škoda Superb.



Škoda auto začala Superb vyrábět v roce 2001. Od té doby prodala tři čtvrtě milionu vozů v provedení sedan a od roku 2009 i kombi.

Kombi dosud tvořilo kolem dvou třetin prodeje, což by se mělo s novou generací změnit ve prospěch limuzíny. Karosářská verze kombi přijde na trh letos na podzim.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů