Morgan ukázal prototyp elektrické tříkolky. K premiéře si vybral Česko

Our theme
Redakce | 23.06.2015
dalších 7 fotek
Morgan EV3. | foto: Morgan Prague
Malá britská automobilka Morgan, která vyrábí zejména klasické sportovní vozy a roadstery, už také koketuje s elektřinou. Elektrickým pohonem vybavila svou slavnou tříkolku. A zajímavé je, že poprvé ji ukázala v České republice.
Zatím jen prototyp s označením EV3 totiž o víkendu odhalil český dovozce, společnost Morgan Prague z Dolních Břežan. Ta dostala také šanci účastnit se vývojového testování.

Elektrická tříkolka samozřejmě přišla o motocyklový dvoulitrový dvouválec s uspořádáním do V, místo něj zadní kolo roztáčí elektromotor o výkonu 75 kW (102 koní). Pohonná jednotka se také stěhovala - zatímco u klasické verze je v přední části, u elektromobilu ji najdeme vzadu.

Morgan EV3.



Pod přední kapotou se ukrývá sada baterií, několik akumulátorů je i vzadu - to kvůli co nejlepšímu rozložení hmotnosti.

Zajímavé přitom je, že elektrická tříkolka má být i přes přítomnost baterií lehčí než vozítko se spalovacím motorem. Podle výrobce se produkční verze vejde do 450 kilogramů. I díky nízké hmotnosti Morgan očekává, že EV3 stovku pokoří stovku za pouhých pět sekund.

Morgan EV3.


Důležitý je také údaj o dojezdu: na plně nabité lithium-iontové baterie by měla elektrická tříkolka prý zvládnout přibližně 250 kilometrů. A to není špatná hodnota.

Nyní prototyp míří do Velké Británie, kde se už za pár dní představí na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů