Mazda představila novou CX-5. Nabídne podobné rozměry, ale prostornější interiér

Our theme
Redakce | 19.11.2016
dalších 10 fotek
Mazda CX-5. | foto: Mazda
Mazda CX-5 sice byla představena teprve před pěti lety, japonská automobilka se přesto už nyní pochlubila nástupcem. Druhá generace přitom nabízí prakticky stejné rozměry i podobný design.
Novinka tak spíše rozvíjí designový jazyk značky, než že by přišla s něčím novým. Přední partie však vyhlížejí více dynamicky.

Nová CX-5 na délku měří 4545 milimetrů, široká je 1840 mm a vysoká 1609 mm - ve srovnání s předchůdcem tak je o centimetr kratší a o zhruba 10 centimetrů nižší. Rozvor i nadále činí 2700 milimetrů.

Změny vzhledu podle výrobce vylepšily aerodynamiku a snížily hlučnost v kabině. V té najdeme přepracovanou palubní desku se sedmipalcovým dotykovým displejem multimediálního systému, nový volant či 4,6palcový displej palubního počítače v přístrojovém štítu.

Mazda si prý také pohrála s uspořádáním sedadel, což společně s posunutím kabiny dopředu mělo přispět k většímu prostoru pro posádku. Zavazadelník nabídne objem 505 litrů, tedy prakticky stejný jako první generace.

Mazda CX-5.


Výraznou změnu nečekejme ani v nabídce motorizací. K dipozici budou motory z rodiny SkyActiv, jistě půjde o atmosférické benzinové jednotky s objemy 2,0 a 2,5 litru a o 2,2litrový turbodiesel. Mazda nabídne šestistupňové manuální i automatické převodovky.

Standardně bude vůz vybaven pohonem předních kol, zájemci však budou moci zvolit i čtyřkolku,

Nová CX-5 se zatím představila v americké verzi určené pro tamní trh. Evropské provedení by se ale mohlo také ukázat brzy A jeho prodej by mohl odstartovat snad ve druhé polovině příštího roku.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů