Jaguar F-Type dostal další verzi. A také možnost připojit akční kameru

Our theme
Daniel Fuglevič | 11.01.2017
dalších 30 fotek
Jaguar F-Type. | foto: Jaguar
Jaguar představil lehce omlazenou podobu svého sporťáku F-Type. Na své si přijdou hlavně milovníci moderních technologií a třeba i vyznavači okruhové jízdy. Britská automobilka rovněž přichystala limitovanou verzi 400 Sport a paket R-Dynamic.
Hlavní novinkou uvnitř je nový dotykový infotainment systém Touch Pro, který rychlostí předčí staré zařízení a pracuje s vyladěnějším softwarem. Nechybí on-line služby upozorňující na provoz na silnicích či předpověď počasí.

Pro všechny hračičky je tu nová možnost propojení s akční kamerou GoPro přes aplikaci ReRun. Ta vám zpracuje natočené on-board záběry s dosaženými hodnotami rychlosti, polohy pedálu plynu, zařazené rychlosti, přetížení a podobně. Takto upravené video pak jednoduše přesunete do svého smartphonu. A pak už můžete studovat svou jízdu, kde jste co udělali špatně, kde ještě máte rezervy a tak.

Interiér může být nově vybaven lehčími sedačkami ve dvou verzích – Sport a Performance. Obě jsou vytvořeny z hořčíkové slitiny, čímž snížily hmotnost o 8 kg. Performance verze mají širší bočnice a propracovanější detaily.

Exteriér F-Typu byl aktualizován taktéž. Všimněte si přepracovaných nárazníků, kdy osmiválcové verze dostanou větší mřížky pro lepší přístup vzduchu k motoru - jde o řešení, které jsme mohli zahlédnout již u verzí SVR. Rovněž se u F-Typu přešlo k adaptivním full-LED světlometům.

V rámci představení vylepšeného F-Typu přijíždí i dvě nové verze. R-Dynamic je v podstatě ostřejší stylingový paket pro zájemce o slabší model s šestiválcem, kompresorem a 340 nebo 380 koňmi. Dostupný je v obou karosářských verzích (Coupé, Cabrio) s manuální či automatickou převodovkou a pohonem zadních i všech kol.

Varianta 400 Sport pak bude dostupná pouze jeden rok v rámci oslav modernizace F-Typu. Je poháněna přeplňovaným šestiválcem, ale dostala výkonnostní injekci: místo 380 tak nabídne kulatých 400 koní. Dostane také samosvorný diferenciál, nastavitelné tlumiče a větší brzdové kotouče (380 mm vpředu, 376 mm vzadu). Vše zakrývají dvacetipalcová litá kola vyvedená v tmavě šedé barvě.

Standardem je balíček exteriérových doplňků, který zahrnuje výraznější prahy, přední splitter a šedý zadní difuzor. V nabídce jsou tři barvy karosérie – stříbrná Indus Silver, černá Santorini Black a bílá Yulong White.

V prodeji se omlazený F-Type objeví v nadcházejících měsících, na české ceny si však ještě musíme počkat.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů