Hyundai začal v Nošovicích vyrábět i30 kombi. Později dorazí ještě fastback

Our theme
Jan Zajíc | 16.05.2017
dalších 8 fotek
Nový Hyundai i30 kombi. | foto: Hyundai
Automobilka Hyundai začala ve slezských Nošovicích vyrábět třetí generaci modelu i30 ve verzi kombi. Její prodej by se měl rozběhnout v polovině roku.
Hyundai i30 kombi nabídne zavazadelník o objemu 602 litrů, čímž jen o pár čísel ztrácí na Škodu Octavia, která nabízí 610 litrů. Při sklopených zadních sedačkách se dovnitř vejde 1650 litrů (do Octavie Combi 1742 litrů).

Ve srovnání s předchůdcem auto narostlo. Na délku měří 4585 mm (nárůst o 100 mm) a je široké 1795 mm (+15 mm), rozvor zůstal stejný, dosahuje 2650 milimetrů. Výchozí hatchback, který se vyrábí už od prosince, pak kombík do délky přerůstá o 245 milimetrů.

Pod kapotou můžeme očekávat stejné motory jako v hatchbacku, tedy atmosféricky plněnou čtrnáctistovku, přeplňovaný litrový tříválec a novou jedna-čtyřku s turbem. Naftové motory zastoupí tři verze 1,6litrového turbodieselu.

Čtěte také: TEST: Nový Hyundai i30 se tlačí na nejlepší. Trochu ho sráží tříválec

Do prodeje kombi zamíří už brzy, zhruba v polovině roku. Ceny zatím neznáme, podle dostupných informací by ale praktičtější provedení mohlo být o 20 tisíc korun dražší než hatchback, který aktuálně stojí nejméně 369 990 Kč.

Za stejnou částku si mimochodem ještě můžete objednat základní provedení kombíku minulé generace i30.

Kombíkem ale modelová řada i30 neskončí. V září dorazí ostré povedení hatchbacku s přídomkem N, na konci roku se ukáže také nová karosářská verze fastback. Ta má nabídnout sportovnější tvary s velkým víkem zavazadlového prostoru.

Nepřehlédněte: Nový fastback Hyundai i30 půjde po krku Octavii. Prohlédněte si prototyp
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů