Elektromobily Nissan Leaf budou sloužit portugalské policii

Our theme
Redakce | 02.08.2012
Elektromobil Nissan Leaf | foto: Nissan
Lisabon - Zločinci se v Portugalsku budou muset mít obzvlášť na pozoru, pokud nechtějí být přistiženi při činu.
Místní policie zde převzala osm elektromobilů Nissan Leaf, které jsou nenápadné a tiché, díky čemuž se mohou nepozorovaně přiblížit k místu činu.

Policejní vozy Nissan Leaf budou k dispozici portugalské PSP (Polícia de Segurança Pública), bezpečnostní složce odpovědné za policejní dohled nad velkými městskými oblastmi.

Elektromobily s nulovými emisemi budou používány hlavně v rámci programu PSP Bezpečná škola. Budou nicméně vybaveny modrými majáky, sirénami a zřetelným označením Polícia, takže mohou být kdykoliv povolány i k výkonu jiných policejních povinností.

PSP si vybrala Nissan Leaf v rámci svého úsilí o zredukování ekologické zátěže. „Jsme hrdí na to, že jsme první policií na světě, která do svého vozového parku čítajícího 5 000 vozů začlenila i stoprocentně elektrický Nissan Leaf," prohlásil policejní komisař Paul Gomes Valente, ředitel státní PSP.

Portugalsko je průkopníkem elektromobilů v Evropě. Bylo jednou z prvních zemí, které ve velkých městech instalovaly síť dobíjecích stanic pro elektromobily.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů