Další milník. Škoda už vyrobila 1 500 000 Octavií třetí generace

Our theme
Jan Zajíc | 02.05.2017
dalších 87 fotek
Škoda Octavia. | foto: Škoda Auto
Před několika dny česká automobilka Škoda oznámila, že vyrobila miliontý Superb. A teď hlásí dosažení dalšího zajímavého milníku. Zaměstnanci v hlavním závodě společnosti v Mladé Boleslavi vyrobili jedenapůlmiliontou Octavii třetí generace.
Octavia je pro škodovku dlouhodobě nejdůležitější model, je to její nejprodávanější auto. A to i historicky, od roku 1996 totiž Škoda zákazníkům dodala už více než pět milionů Octavií.

Jen první generace, která se vyráběla do konce listopadu 2010, si našla více než 1,4 milionu zákazníků. Octavia druhé generace pak pokračovala v úspěšném tažení své předchůdkyně: v letech 2004 až 2013 se prodalo celkem 2,5 milionu exemplářů.

Čtěte také: První svezení: Řídili jsme další čtyřoké Octavie, rychlé RS a terénního Scouta

Od listopadu 2012 se vyrábí aktuální třetí generace, která je v současnosti nejdůležitějším pilířem modelové nabídky značky Škoda. Koncem března 2016 vyjel z výrobních hal v Mladé Boleslav miliontý vůz této generace, nyní už se tedy česká automobilka chlubí vozem číslo 1 500 000.

Octavia se kromě Mladé Boleslavi vyrábí také v Číně, Indii, Rusku, na Ukrajině a v Kazachstánu. Nedávno vůz prošel výraznou modernizací, která přinesla upravený vzhled a řadu nových prvků výbavy.

Nepřehlédněte: Infografika: Škoda vyrobila miliontý Superb. Připomeňte si příběh vozu
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů