Confederate G2 P51 Combat Fighter: Unikátní motorka může být vaše za 2,7 milionu

Our theme
Redakce | 26.08.2015
Confederate G2 P51 Combat Fighter. | foto: Confederate
Pokud se o motorky až tak moc nezajímáte, o společnosti Confederate Motors jste možná dosud neslyšeli. Tento americký výrobce se soustředí na jedinečně vyhlížející stroje, které prodává jen v malých sériích.
Firma Confederate Motors ze státu Alabama totiž nejde po "objemech", ale jde jí spíš o jedinečnost a originalitu. I proto ročně prodá jen několik desítek motocyklů. A tomu samozřejmě odpovídá i jejich cena.

Nejnovějším příspěvkem amerického výrobce je motorka pojmenovaná Confederate G2 P51 Combat Fighter. Už na pohled je vidět, že nejde o běžnou "mašinu".

Confederate G2 P51 Combat Fighter.


Výrobce se prý při její stavbě inspiroval v 60. letech. Technika je však samozřejmě současná. Konstrukce bohatě využívá hliník, konkrétně speciální slitinu 6061, nešetřilo se ani uhlíkovými vlákny. I proto motorka váží přijatelných 227 kilogramů. Zajímavě vypadají nádrže na benzin a olej, které jsou zabudovány v rámu.

Motocykl pohání vidlicový dvouválec o objemu 2,1 litru, který poskytuje více než 200 koní a točivý moment až 230 Nm. Motor je spojen s pětistupňovou závodní převodovkou.

Confederate G2 P51 Combat Fighter.


Confederate G2 P51 Combat Fighter bude vzácný kousek, výrobce totiž plánuje postavit jen 61 exemplářů. Třicet ponese tmavé barvy, 31 motorek pak bude vyvedeno ve světlém provedení. To je také levnější, stojí 113 800 amerických dolarů (v přepočtu asi 2,71 mil. korun), zatímco černá varianta vyjde na 119 500 dolarů (zhruba 2,85 mil. Kč).
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů