Chcete pojízdný bunkr pro případ konce světa? Tahle ojetina může být vaše

Our theme
Daniel Fuglevič | 31.08.2017
dalších 19 fotek
Terradyne Gurkha. | foto: jamesedition.com
Mnohým z vás asi nebude název Terradyne Gurkha vůbec nic říkat. Stačí však jen vědět, že tohle unikátní obrněné vozidlo je prý schopné odolat snad jakékoliv ruční střelné zbrani a že je tento mazlík nyní na prodej.
Terradyne Gurkha je obrněné vozidlo od kanadské firmy Terradyne Armored Vehicles. Jejich pojízdný bunkr vznikl rozsáhlou úpravou Fordu F-550 XL, který posloužil jako základ. Tito Kanaďané se dušují, že jejich auto vydrží skoro všechno, co na něj vystřelíte.

Vozidlo tak dostalo hrubý pancíř balistické úrovně 7 a silná neprůstřelná okna, je chráněno proti pozemním minám a také proti odstřelovacím puškám kalibru .50, přičemž karoserie vozu má vydržet klidně opakovanou střelbu do stejného místa. Nezvaní hosté se pak do interiéru nedostanou ani pomocí plasmové řezačky, jelikož proděravění pancíře tímto nástrojem má zabrat přes několik hodin.

K další výbavě patří dva dálkově ovládané světlomety na střeše, naviják vepředu, vestavěná autonabíječka, různě barevné osvětlení interiéru, střílny ve dveřích i na zádi a celá plejáda hlasitých sirén a klaksonů.

Pod kapotou je původní 6,7litrový naftový osmiválec o výkonu 300 koní (220 kW) a točivém momentu 895 Nm. Kola jsou obuta do kamenodrtičů značky Continental, s nimiž můžete jet i v případě defektu.

Aby toho nebylo málo, v této vrcholné specifikaci byly vyrobeny pouze dva kusy, takže ani některé ozbrojené složky po celém světě, které tento vůz používají, nebudou mít tak odolně auto jako vy.

Ojetá Gurkha od roku výroby 2012 ujela pouze 24 382 km, takže je vskutku zachovalá. A přesně tento kus si navíc zahrál v nové verzi filmu RoboCop. Jde vlastně o filmovou celebritu.

Auto je sice nabízeno u prodejce v americkém Los Angeles, ale pokud nad ním opravdu uvažujete, zřejmě nebudete mít problém dostat ho i sem. K ceně v přepočtu asi 15,3 milionu korun pak zvažte i nákup nějakých samopalů, v interiéru se určitě neztratí.
Article rating
Rated: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Discussion
no discussion yet
post a comment to this discussion
Nejčtenější články předchozích 7 dnů